Lăsăm urme și în 2022. Start înscrieri!

Termen nou anunț proiecte și lansare înscrieri alergători
martie 17, 2022
Hai în squad la voluntariat!
aprilie 21, 2022

Foro: Adrian Bugariu

Înscrieri alergători Înscrieri susținători

 

Suntem tot aici, iar asta înseamnă că, în 4-5 iunie, ne vom bucura de toate îmbrățișările-încurajările-micile victorii, care ne vor da forțe și amintiri pentru încă un an. 

Ultimii ani au fost destul de provocatori pentru toată lumea și au adus ceva oboseală, dar chiar și când pandemia ne-a dat afară pe ușă, nu ne-am lăsat copleșiți și, tot unu și unu, am intrat pe geam, construind împreună stabilitatea de care aveam nevoie. Recunoaștem că ne-am fi dorit o ediție la care cea mai mare îngrijorare să fie dacă plouă tare sau e prea cald în ziua evenimentului, dar invazia Rusiei în Ucraina a schimbat paradigmele. Dar cu toate dilemele și incertitudinile, totuși avem în față o hartă cu toate valorile și lucrurile ce ne-au adus alături de 10 ani și, mai ales, știm că putem să ne adunăm din nou în jurul lor și să ne revedem cu încredere și de data aceasta.

Unu câte unu, lăsăm urme din nou.

 

  Pentru ce alergăm?

În 2022, lăsăm urme pentru 34 de cauze – 33 din cele 36 de aplicații primite, alese cu ajutorul juriului independent (format din – Alina Morariu,  Mihaela Greșiță-Radu, Cătălin Mureșan, Lucia Sevestrean – și căruia  îi mulțumim mult pentru sprijin), precum și 1 proiect care va strânge fonduri pentru sprijinirea persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina și tranzitează sau se stabilesc temporar în județul Sibiu, propus de Fundația Comunitară Sibiu. Ne bucurăm că, deși nu au fost vremuri prea ușoare, avem pe listă atât cauze de la organizații care au participat și la edițiile anterioare, cât și de la echipe noi, cărora le urăm bun venit și mult spor. 

Poți vedea lista completă a proiectelor selectate și detalii despre acestea aici (link).

 

  Ce trebuie să știi înainte să te înscrii?

  • În acest an nu vom avea limitări la numărul de participanți per eveniment și per curse, iar starturile vor fi luate în masă, per cursă. La fel ca în fiecare an, ne vom asigura ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță, din toate punctele de vedere.
  • Evenimentul cu start din Piața Mare va avea loc timp de 2 zile: sâmbătă, 4 iunie, în cazul curselor de adulți, și duminică, 5 iunie, se vor desfășura Cursele Copiilor.
  • Și în acest an ne bucurăm să fim pe traseele pre-pandemice (cele care au fost și anul trecut sau în 2019), respectiv, vom ajunge până în Poplaca și Rășinari, în cazul cursei de Maraton. Detalii despre trasee găsești în meniul Curse.
  • De asemenea, amintim că, în momentul înregistrării, alergătorii de la Marquardt TeamRun trebuie să-și înscrie toți membrii echipei și întreaga echipă va alerga pentru o singură cauză. Dacă unul din ei dorește să devină fundraiser, poate să o facă ulterior înscrierii echipei, completând formularul de aici.

Înainte de înscriere, te rugăm să parcurgi toate condițiile de participare, pe care le găsești în regulament.

  „Aleargă peste tot” cu GLS

Dacă nu vei putea fi la Sibiu în ziua evenimentului sau încă nu te simți confortabil să iei startul la cursa fizică din Piața Mare, indiferent de motiv și de ce cursă vrei să alergi, te încurajăm să lași urme acolo unde te vei afla. Poți alerga între 4 iunie – 1 iulie.

Termenul limită pentru înscrieri este 10 mai.

Mai multe detalii despre „Aleargă peste tot” cu GLS aici (link).

 

  Premii

În acest an, cei mai buni alergători, care vor participa la evenimentul public din Piața Mare, vor primi premii în bani, după cum urmează:

Maratonul Continental

Feminin Masculin
Locul 1 1500 lei 1500 lei
Locul 2 900 lei 900 lei
Locul 3  550 lei  550 lei

 

Semimaraton

Feminin Masculin
Locul 1 750 lei 750 lei
Locul 2 450 lei 450 lei
Locul 3  250 lei  250 lei

 

Marquardt TeamRun

Echipă
Locul 1 400 lei

 

wenglor 10k

Feminin Masculin
Locul 1 400 lei 400 lei
Locul 2 250 lei 250 lei
Locul 3  150 lei  150 lei

 

Crosul Visma

Feminin Masculin
Locul 1 300 lei 300 lei
Locul 2 200 lei 200 lei
Locul 3  100 lei  100 lei

 

Squad Race 

Feminin Masculin
Locul 1 250 lei 250 lei
Locul 2 150 lei 150 lei
Locul 3  100 lei  100 lei

 

Cursele Copiilor

În cazul Curselor Copiilor Decathlon, 8 alergători și alergătoare (o fată și un băiat per categorie de vârstă), vor primi cadouri, prin tragere la sorți.

 

Până când te poți înscrie?

Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 10 mai, ora 23.59 – atât pentru cei care se înscriu la cursa fizică cu start din Piața Mare, cât și la „Aleargă peste tot” cu GLS. 

  Devino fundraiser

Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achiți merge direct către cauza aleasă, poți ajuta echipa să-și atingă obiectivul devenind fundraiser activ și convingând prietenii să te susțină cu donații, cu atât mai mult cu cât ultimii ani au pus o presiune mare pe organizații.

Poți face asta fie în momentul înscrierii ca alergător, bifând căsuța „Vreau să devin fundraiser”, fie folosind pagina înscriere fundraiser, dacă deja te-ai înscris. Aici, poți să-ți creezi un profil, să încarci o poză și un text prin care să povestești de ce vrei să strângi bani și să-ți mobilizezi gașca de prieteni să te ajute. La final, vei primi o adresă unică a profilului, pe care o poți distribui pe canalele de comunicare preferate.

 

  Susțineri / Donații

Susținerile vor putea fi achitate doar pe loc, online, cu cardul, pentru a eficientiza procesul de strângere de fonduri și a elimina diverse mici încurcături legate de plăți. În plus, este un bun prilej de a arăta încrederea și de a încuraja alergătorii susținuți. Donațiile pot fi înregistrate până în data de 30 iunie, ora 23:59.

 

Ne vedem la start, dar până atunci, ne tot auzim cu una-alta. Stai pe aproape.

 

Înscrieri alergători Înscrieri susținători