Informații utile 2020

Atenție! Pentru detalii actualizate și mai complete doar privind evenimentul public din 29 august, vă rugăm să faceți o oprire aici (link).

 

Informații generale privind competiția

 • Maratonul Internațional Sibiu este o competiție de tip open (masculin și feminin). Echipele de ștafetă pot fi echipe mixte.
 • Limitele de timp sunt: 1 oră pentru Crosul Visma, 2 ore pentru Zacaria 10k, 3 ore și jumătate pentru Semimaratonul Elrond, 6 ore pentru Maratonul Continental și 35 de minute pentru SquadRace.
 • Toți alergătorii care vor termina cursa vor primi medalie de finisher.
 • În acest an, numărul maxim de alergători pentru cursa fizică, cu start individual în Piața Huet, va fi de 1000 de persoane. Startul se va lua individual, la un interval de 20 de secunde.
 • De asemenea, doritorii vor putea participa individual, în perioada 29.08 – 01.10.2020, selectând opțiunea Aleargă Oriunde. La această opțiune nu există limitări de participanți, dar toți sunt rugați să respecte măsurile de siguranță necesare.

Trasee și detalii curse

Startul tuturor curselor (cu excepția Aleargă Oriunde) se dă în Piața Huet. Toate detaliile legate de trasee și curse se găsesc accesând linkurile:

 • Crosul Visma – 5 km [Detalii aici]
 • Zacaria 10k  – 10 km [Detalii aici]
 • Semimaratonul Elrond – 21,09 km [Detalii aici]
 • Marquardt TeamRun 4×5,3 km [Detalii aici]
 • Maratonul Continental – 42,195 km [Detalii aici]
 • Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) – 3 km [Detalii aici]
 • Cursele Copiilor nu vor avea loc în Piața Huet, dar doritorii sunt încurajați să participe cu opțiunea Aleargă Oriunde [Detalii aici]

Traseele sunt marcate corespunzător, astfel încât să te orientezi ușor. Te rugăm sa fii atent/ă la marcaje și la indicațiile voluntarilor și să urmezi traseul cursei tale.


Condiții de participare

1) Vârsta minimă de participare la Maratonul Continental este de 18 ani. La cursele de semimaraton, 10 km și cros pot participa și tineri cu vârsta minimă de 16 ani, cu acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

Alergătorii care au 18 ani împliniți trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, conform căreia declară că sunt apți pentru efort fizic din punct de vedere medical.

2) Participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

3) Alergatorul trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original pentru ridicarea kitului;

4) Înscrierile pentru cursa fizică cu start din Piața Huet se vor încheia luni, 17 august. Pentru validare, taxa trebuie achitată pe loc, cu cardul.

De asemenea, pentru buna desfășurare a evenimentului în noul context, vom avea o serie de măsuri de siguranță în plus, precum și câteva condiții de participare pe care am vrea să le subliniem:

 • Participanții vor porni în cursă individual, la un interval de 20 de secunde. Ora de start a fiecărui concurent va fi stabilită în funcție de timpul estimativ de parcurgere al cursei, pe care fiecare concurent trebuie să-l menționeze în formularul de înscriere.
 • Concurenții în timpul cursei NU vor putea alerga umăr la umăr, ei trebuind să respecte o distanță fizică unul față de celălalt de minim 7 m. Astfel, dacă un concurent ajunge din urmă un alt concurent, va trebui fie să îl depășească, fie să rămână în spatele acestuia la minim 7 m. Nerespectarea acestor reguli va atrage descalificarea concurentului.
 • Sosirea alergătorilor în zona competiției sportive trebuie să se facă individual și respectând ora la care sunt programați. Dacă un alergător va întârzia, acesta nu va mai intra în zona desfășurării competiției și nu va mai putea lua startul. Nu se vor face excepții!
 • Alergătorii vor respecta recomandările organizatorului de purtare a măștii când se află în zona evenimentului (exceptând perioada când alerargă).
 • Alergătorii trebuie să își monitorizeze starea de sănătate, respectiv să își măsoare temperatura în dimineața competiției, în cazul în care aceasta este peste 37.3 ° Celsius, va anunța medicul de familie și nu se va mai prezenta la competiție.
 • Alergătorii trebuie să respecte regulile de protecție și igienă pentru limitarea răspândirii virusului: igenzarea mâinilor, distanțarea fizică minim 2 m între două persoane, iar când aleargă – de 7 m, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, evitarea contactului fizic (strângeri de mână, îmbrățișări după finish), respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă există simptome specifice bolii.
 • Dacă evenimentul nu va mai putea avea loc cu start fizic în Piața Huet, taxa de participare nu se va putea returna, dar vă rămâne opțiunea participării la secțiunea Aleargă Oriunde și de a se strânge fonduri pentru cauza aleasă în continuare.


Predare Kituri de participare

Kiturile de participare pentru alergătorii pentru cursa fizică, cu start în Piața Huet se vor ridica în ziua evenimentului, înainte de luarea startului individual.

Ridicarea kitului se poate face doar pe baza unui document de identitate valid și a declarației pe proprie răspundere. Pentru alergătorii minori se va prezenta acordul părintelui/tutorelui legal.

Kiturile de participare conțin:

 • număr personalizat pentru concurs (număr alergător + cauza pentru care aleargă)
 • cip cronometrare
 • la cursa de maraton se adaugă și bandana multifuncțională oficială.

Extraopțiuni: doritorii au posibilitatea să achiziționeze și tricou oficial și bandană multifuncțională.


Numere concurs

E foarte important să porți numărul de concurs pe care îl primești în kitul de participare. Pe spatele acestuia este atașat cipul de cronometrare. În cazul participanților la Marquardt TeamRun, doar numărul ultimului alergător (ștafeta numărul 4) are cip atașat. Te rugăm să nu dezlipești cip-ul pentru că locul tău în clasament este determinat cu ajutorul său. Numărul se poartă în față, pe tricou, pantalon sau șort.

Transferarea numărului de concurs către o altă persoană nu este permisă, atrăgând după sine descalificarea. 


Start diferențiat curse

Participanții vor porni în cursă individual, la un interval de 20 de secunde. Ora de start a fiecarui concurent va fi stabilită în funcție de timpul de parcurgere al cursei pe care fiecare concurent este obligat să îl menționeze în formularul de înscriere.

Startul se va da diferențiat pe fiecare cursă, în Piața Huet din Sibiu, după cum urmează:

 • Maratonul Continental – începând cu ora 08:00
 • Semimaratonul Elrond – începând cu ora 08:40
 • Marquardt TeamRun 4×5,3 km – începând cu ora 09:50
 • Zacaria 10k – începând cu ora 10:05
 • Crosul Visma – începând cu ora 11:00
 • Squad Race 13-17 ani – începând cu ora 13:40

Puncte de revitalizare

Punctele de hidratare/revitalizare vor fi organizate la km: Km 3.5, Km 5, Km 10,5, km 15,5, km 20, km 22, km 26.5, km 31,5, km 36, km 38, km 40,8.

Acestea vor fi dotate cu apă, produse ambalate și fructe.

Te încurajăm să bei apă și să consumi fructe în măsura în care simți nevoia să faci acest lucru.

Pentru a oferi mai multă siguranță alergătorilor în contextul pandemiei de coronavirus, bidoanele cu pompă pentru apă de la punctele de hidratare au fost înlocuite cu sticle de apă individuale.


Spații de depozitare

În zona evenimentului va fi amenajat un spațiu dedicat pentru depozitarea obiectelor personale.

Obiectele personale, conținând echipamentul sau alte lucruri personale, vor putea fi predate în spațiul de păstrare a obiectelor, în baza numărului de concurs. Preluarea acestora se face în baza numărului de concurs. Recomandăm ca obiectele personale să fie depozitate într-un săculeț/rucsac. În momentul preluării pentru depozitare, acesta va fi etichetat cu numărul alergătorului.

Zona cu obiecte personale ale alergătorilor va fi supravegheată de către organizatorul Maratonul Internațional Sibiu. Recomandăm să nu fie depozitate/predate obiecte de valoare, organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor de valoare.


Masaj

Doritorii vor putea beneficia de masaj după cursă. Spațiile vor fi dezinfectate și vor fi aplicate toate măsurile de siguranță necesare.


Alte informații

Te încurajăm să te echipezi corespunzător vremii. Dacă aceasta ține cu noi și vom avea o sâmbătă însorită, așa cum sperăm, îți recomandăm să folosești cremă de protecție solară și să porți șapcă/bandană multifuncțională pentru a te proteja de razele soarelui, dat fiind că pe traseu există zone expuse la soare. Preventiv, recomandăm să iei cu tine o pelerină de ploaie.

Cei circa 300 de voluntari, alături de echipaje ale Ambulanței și ale Poliției sunt prezenți pe traseul Maratonului pentru ca evenimentul să se desfășoare în siguranță și fără incidente.

În cazul apariției oricărei probleme pe parcursul cursei, te rugăm să te adresezi celor mai apropiați voluntari.


Puncte schimb ștafete Marquardt TeamRun

Punctele de schimb pentru ștafete sunt:

  • Ștafeta 1 (start) – Piața Huet;
  • Ștafeta 2 – Locul de Joacă, Valea Aurie;
  • Ștafeta 3 – Muzeul Satului la dig (intrarea principală);
  • Ștafeta 4 – Muzeul ASTRA, Biserica din Bezded.

Calendar Maratonul Internațional Sibiu 2020

 • 22.07.2020:  Start Înscrieri alergători și susținători
 • 17.08.2020:  Închiderea înscrierilor alergătorilor pentru cursa fizică cu start individual din Piața Huet
 • 29.08.2020: Ziua evenimentului cu start individual în Piața Huet
 • 22.07-01.10.2020: Perioadă înscriere participanți care optează pentru cursa Aleargă Oriunde
 • 29.08-01.10.2020: Perioadă alergare pentru cei care optează pentru cursa Aleargă Oriunde
 • 01.10.2020: Deadline achitare susțineri

În cazul apariției oricărei probleme pe parcursul cursei, te rugăm să te adresezi celor mai apropiați voluntari

 

Ultima actualizare: iulie 2020