ORICINE poate învăţa pe ORICINE, ORICE la incubator107 Sibiu

Descrierea pe scurt a proiectului

incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE poate învăța pe ORICINE, ORICE și încurajează oamenii să își împărtășească pasiunile și să își urmeze vocația. Proiectul constă în organizarea și livrarea de ateliere pe diverse teme, susținute de meșteri pasionați, inițiați ori experți. În perioada august 2014 – ianuarie 2015 se vor desfășura în cadrul proiectului 54 de evenimente pe diverse tematici, de la activități hand-made, sport, teatru, improvizație, până la scurte sesiuni de coaching, ateliere vocaționale, dans, lectură, gătit, accesorii, numerologie, înfrumusețare ori spații culturale.

  sustine alearga

incubator

Asociația Tricycle

logo-incubatorAsociaţia Tricycle a fost fondată în 2009 în Sibiu din iniţiativa unor tineri dornici de a construi o comunitate accesibilă celor care își propun să se dezvolte personal și professional prin intermediul educației non-formale. Proiectul incubator107 a pornit ca un experiment în mansarda casei Ştefanei Popa, membru fondator al acestei inițiative, în aprilie 2011, în Bucureşti. Experimentul s-a transformat într-un cadru de dezvoltare pentru tineri antreprenori, studenți şi angajaţi, aceştia fiind încurajaţi să îşi descopere şi să îşi dezvolte pasiunile, chiar să le transforme în idei de antreprenoriat. În cei trei ani de existenţă ai proiectului, peste 320 de freelanceri, dezvoltatori de start-up-uri sau mentori au susţinut ateliere pentru aproximativ 5500 de tineri. Incubator107 este prezent la nivel naţional în sistem de franciză în Timișoara, Oradea, Cluj, Craiova, Brașov, Sibiu, Iași şi funcționează independent sub același nume și în același spirit. În prezent, se fac demersuri pentru extinderea proiectului la nivel internaţional. Web: http://sibiu.incubator107.com/

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul incubator107 Sibiu răspunde nevoii de dezvoltare a tinerilor prin activități non-formale sub sloganul „ORICINE poate învăța pe ORICINE, ORICE”, astfel încât prin intermediul educației non-formale aceștia să îți redescopere creativitatea, inventivitatea ori vocația într-un domeniu ne-experimentat. De asemenea, aceștia pot să exerseze aspecte legate de comunicare eficientă, ascultare activă, simţ antreprenorial, atitudine pozitivă, stimă de sine și încredere în propria persoană ori gestionarea emoțiilor.

Beneficiarii și grupul țintă?

Grupul țintă al proiectului este cel al tinerilor sibieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, preocupați de depășirea limitelor sociale ori personale. Beneficiarii direcți sunt aproximativ 400 tineri din Sibiu, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care vor participa activ la atelierele și activitățile derulate în cadrul incubator107 Sibiu; beneficiarii indirecți ai proiectului sunt aproximativ 12 voluntari și 25 meșteri care susțin echipa în organizarea și livrarea tuturor atelierelor. De asemenea și angajatorii sibieni și comunitatea sibiană devin beneficiari indirecți având în vedere faptul că acești tineri vor aborda o atitudine flexibilă față de provocările cotidiene.

Obiectivele proiectului

incubator107 Sibiu este locul în care ORICINE poate învăța pe ORICINE, ORICE și încurajează oamenii să își împărtășească pasiunile și să își urmeze vocația. Proiectul constă în organizarea și livrarea de ateliere pe diverse teme, susținute de meșteri pasionați, inițiați ori experți. Participanții susțin derularea activităților prin donații din care se achiziționează materialele necesare și se oferă o remunerație modică meșterilor. În prezent, echipa incubator107 Sibiu se implică voluntar. În următoarele 6 luni de zile – Aprilie – Septembrie 2014 proiectul îți propune organizarea lunară a unui Maraton de Ateliere care să se prezinte ca teasing atelierele care urmează a fi derulate în următoarea perioadă – Maratonul de Ateliere fiind un moment prielnic interacțiunii, promovării de idei și networking-ului. Lunar se dorește derularea a 8 ateliere, 2 ateliere pe săptămână (aproximativ 120 min/atelier) pe diverse tematici de la activități hand-made, sport, teatru, improvizație, până la scurte sesiuni de coaching, ateliere vocaționale, dans, lectură, gătit, accesorii, numerologie, înfrumusețare ori spații culturale. Așadar, se vor derula 48 de ateliere și 6 Maratoane de Ateliere – 54 de evenimente derulate în perioada Aprilie – Septembrie 2014.

  • Obiectivul principal al proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor sibieni.
  • Susținerea celor dornici să își descopere talente ascunse, să cunoască oameni în ipostaze și contexte inedite, oameni care vor să se deconecteze de stres, responsabilități și frustrări – susținerea prin organizarea și derularea de ateliere.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

incubator107 Sibiu susține antreprenoriatul social, spiritul filantropic și educația tinerilor sibieni care devin ancorați într-o societate a schimbării. Aceștia vor fi capabili să folosească metode non-formale de gestionare a conflictelor ori de rezolvare a aspectelor problematice cotidiene, devenind flexibili, responsabili și stăpâni pe sine. Prin participarea la atelierele susținute de meșteri pasionați ori experți în diverse domenii, tinerii vor putea asimila informații cu privire la setarea de obiective realiste, obiceiuri productive, schimbare, flexibilitate, comunicare, tehnici de negociere, atitudine pozitivă, activități de echipă, spirit de competiție, auto-evaluare, abilități de relaționare și luare a deciziilor – toate acestea conducând la auto-descoperire și putere de adaptare în societatea actuală și pe piața muncii. Schimbul de idei și experiențe conturează sesiuni de networking cu scopul de interacțiune cu oameni cu aceleași preocupări sau cu preocupări diferite, cu persoane mai experimentate decât propria persoană, promovare a unor idei, promovare a unei afaceri sau formare de colaborări.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

5600 RON

Bugetul total al proiectului

Derularea atelierelor și dezvoltarea proiectului incubator107 Sibiu: 1. materiale și consumabile necesare derulării de ateliere (de exemplu: coli colorate, culori acrilice, pensule pictură, aracet, ațe, ace, coli flipchart, markere, coli A4, toner, pixuri, culori colorate, jocuri interactive etc.) 2. promovare ateliere 3. achiziționare echipamente (de exemplu video-proiector, flip-chart) 4. costuri administrative (de exemplu întreținerea site-ului)
incubator1incubator3incubator4
  sustine alearga

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480