Explorăm – Ne jucăm – Reușim!

Smart Start – creștem copii fericiți
februarie 19, 2019
Tramvaiul cu suflet de copil
februarie 19, 2019

Prin implementarea proiectului Explorăm - Ne jucăm - Reușim! și amenajarea terenului viran din spatele clădirii grădiniței din cadrul Școlii nr. 1 într-un spațiu de învățare experențială outdoor, ne dorim să oferim preșcolarilor și școlarilor noștri mici posibilitatea de a se dezvolta într-un mediu cât mai natural, ne dorim să formăm copii, apoi adulți într-un stil de viață sănătos și deprinderi de viață dezvoltate. Răspundem, de asemenea, unei probleme sociale, prin faptul că ritmul vieții cotidiene pune de foarte multe ori părinții în situația de a nu mai avea timpul necesar să petreacă alături de cei mici timp în aer liber.
La finalul proiectului, preșcolarii și școlarii mici vor putea petrece mai mult timp afară, în aer liber, explorând și învățând, jucându-se, desenând, cântând, plantând flori sau cățărându-se în copaci.

35 RON
Suma Incasata
8000 RON
Target0.44%

Grădinița și-a deschis porțile în anul școlar 2017-2018  într-un spațiu nou, situat lângă școală. Noul spațiu este construit și amenajat la standarde moderne, dotat cu toate materialele necesare activităților desfășurate în clădire. Din lipsa fondurilor, terenul din spatele clădirii, curtea grădiniței, a beneficiat la acel moment de o amenajare minimă, cu doar câteva echipamente de joacă, prea puține chiar și pentru o grupă de copii.

Prin amenajarea celor 2500 mp teren viran din spatele clădirii grădiniței ne dorim să oferim celor 352 preșcolari și școlari mici posibilitatea de a se dezvolta într-un mediu cât mai natural, ne dorim să formăm copii, apoi adulți cu un stil de viață sănătos și deprinderi de viață dezvoltate. Răspundem de asemenea unei probleme sociale, prin faptul că ritmul vieții cotidiene pune de foarte multe ori părinții în situația de a nu mai avea timpul necesar să petreacă alături de cei mici timp în aer liber. Prin amenajarea spațiului generos situat în spatele clădirii grădiniței, preșcolarii și școlarii mici vor petrece mai mult timp în natură, explorând și învățând, jucându-se, desenând, cântând, plantând flori sau cățărându-se în copaci.

Cercetări recente, realizate de UNICEF, subliniază faptul că performanța academică este cu 27% mai mare la elevii care studiază și în natură, comparativ cu cei care studiază doar în clădiri.

Prin implementarea proiectului „Explorăm - Ne jucăm - Reușim!”, anticipăm modificări pozitive în comportamentul copiilor. Prieteniile se leagă mai ușor, acceptarea celor marginalizați se realizează într-un mod firesc, deprinderile, abilitățile se dezvoltă într-un mod firesc, atitudinea și stima de sine a copiilor se dezvoltă armonios și pozitiv. Terenul va fi împărțit în mai multe zone. În fiecare zonă din curte se urmărește stimularea și dezvoltarea unui anumit tip de inteligență: lingvistică, logico-matematică, spațială, muzicala, chinestezică, intrapersonală și interpersonală, unde cei mici vor învățaprin joc, prin acțiune, prin aventură, prin cooperare sau chiar prin reflecție.

Beneficiarii direcţi în urma implementării proiectului „Explorăm - Ne jucăm - Reușim!” sunt anual 352 preșcolari și școlari mici, iar beneficiari indirecţi sunt părinții, frații, bunicii copiilor, cadrele didactice și comunitatea locală.

O.1. Amenajarea spațiului de învățare în aer liber din incinta unității Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu - Grădinița prin:
o   delimitarea locului pe zone de dezvoltare,
o   sădirea de copaci și pomi fructiferi,
o   acoperirea zonei cu iarbă în spațiile verzi și cu gazon sintetic în spațiul destinat echipamentelor de joc
o   amenajarea zonei pentru grădinărit educațional,
o   amenajarea zonei nisip și apă,
o   montarea a minim 5 table de scris pentru exterior,
o   construcția unei filigorii cu măsuțe și băncuțe
o   montarea a minim 5 aparate joacă prietenoase cu natura și sisteme de cățărat.
pentru cei 352 preșcolari și școlari mici, până la finalul proiectului.

O.2. Pentru cei 352 copii se vor asigura respectarea normelor de protecţie şi securitate în timpul desfășurării activităților în aer liber, până la finalul proiectului

O.3. Cel puţin 352 preșcolari și școlari mici îşi dezvoltă deprinderile, abilităţile socio-emoţionale, empatia, toleranţa, creativitatea

O.4. Cel puțin 23 cadre didactice, profesori pentru învățământul primar și preșcolar își dezvoltă abilitățile de lucru cu copiii, creativitatea, metodele didactice interactive

Pentru atingerea obiectivelor în cadrul proiectului Explorăm – Ne jucăm - Reușim!, ne-am propus o serie de activități ce se vor derula pe întreaga perioadă a implementării proiectului.

A.1. Activităţi de promovare şi vizibilitate a proiectului şi a evenimentului Maratonul Internațional Sibiu. Termen: pe întreagă perioada a proiectului

A.2. Lansare solicitare ofertă, selecţia şi recrutarea firmei furnizoare a serviciilor de amenajare a spațiului de învățare în aer liber. Termen: 31 iulie 2019

A.3. Realizarea lucrărilor de amenajare a spațiului de învățare în aer liber. Termen: 15 septembrie 2019

A.4. Evenimentul de inaugurare și deschiderea spațiului de învățare în aer liber.

Cheltuieli pentru achiziția de echipamente și bunuri și montaj = 13.500 lei

Cheltuieli pentru promovarea proiectului = 500 lei

Cheltuieli administrative = 500 lei

În cadrul proiectului am prevăzut achiziționarea echipamentelor necesare, urmând ca pentru pregătirea terenului să apelăm la părinți, cadre didactice, elevi mai mari, companii, sub formă de voluntariat.

Grupul de inițiativă Pas cu Pas

Pornind de la nevoia identificată încă de la începutul anului școlar, câțiva dintre părinții copiilor care învață în unitatea școlară Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, alături de câteva dintre cadrele didactice ale unității, ne-am unit ideile și forțele, având același scop: binele copiilor noștri.

Suntem la prima inițiativă de atragere de fonduri printr-o acțiune unitară. Cu toate acestea, nu avem motive de teamă, membrii grupului fiind persoane dedicate, creative, fiecare aducând în cadrul grupului o frumoasă experiență profesională și personală.
 
Grupul este alcătuit din 6 cadre didactice și 6 părinți:
·    Ana Maria Martin, Anca Comănescu și Lavinia Dragoș - profesori pentru învățământul primar și preșcolar,
·   Anca Rodean – educatoare, experiență în manageriere de proiecte, inclusiv în coordonarea unui proiect aplicat la Semimaraton, în anul 2016.
·   Claudiu Canciu și Aurel Popescu – profesori și directorii instituției,
·   Roxana Opriș, Roxana Tara, Cornel Ioan Armenean-Drăgan – părinți de școlari, cu vastă pregătire pedagogică
·   Ionuț Ciorobescu – tătic de școlar mic și antreprenor
·   Cristina Condoiu – mămică de preșcolar, cu peste 10 ani de experiență în administrare de fonduri, persoană activă și implicată în alte proiecte comunitare (în cadrul asociației Casa Cartierului Ștrand)
·   Giorgiana Elena Ivan – mămică de preșcolar, persoană activă și implicată social, prin atragerea de sponsorizări a contribuit la dotarea grădiniței cu materiale educaționale


Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținere

Alergatori (1)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereCursăSustine
Patrascoiu Ioana Mediaș 2021-07-06 14:44:27 Crosul Visma - 5Km Susține!