CsodaVár – Castelul Miraculos

40 de proiecte vor participa anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu
februarie 12, 2019
Căsuța din Munți
februarie 18, 2019
CsodaVár este un centru de educație non-formală demarat la sfârșitul anului 2017. Este un loc interactiv pentru bebeluși, copii, tineret și mame în care se desfășoară activități educative, de formare a unor deprinderi nespecifice învățământului formal, de dezvoltare personală prin teatru, mișcare, dans, activități interactive de timp liber, etc. Datorită persoanelor dedicate trup și suflet acestor activități Centrul atrage din ce în ce mai multe persoane, ne extindem activitățile și devine necesar să creăm cel puțin un loc de muncă. Proiectul se desfășoară pe strada Berăriei nr. 2, este unul de succes și atrage copii din Sibiu, din medii și grupuri sociale diferite, care interacționează plăcut și educativ în acest loc. CsodaVár este în al doilea an de funcționare și în 2018 s-au demarat activitățile de revitalizare și retehnologizare a Centrului, care trebuie continuate, finalizate, extinse. Proiectul CsodaVár este unul de succes, trebuie păstrat și dezvoltat.
3274 RON
Suma Incasata
9000 RON
Target36.38%

Proiectul a fost implementat în 2017 cu mijloacele, infrastructura și dotările avute la dispoziție și s-a dezvoltat în anul 2018. Programul a prins contur și este foarte atractiv pentru publicul țintă avut în vedere, și s-a dezvoltat foarte rapid, a devenit cunoscut și este vizitat de mulți copii și tineri. Conducerea Asociației HID a decis că biroul de lucru se poate transforma astfel încât să asigure un mediu mult mai propice pentru acest tip de activități. Pentru aceasta a decis ca mare parte din resursele existente și atrase începând cu anul 2018 să fie orientate către dezvoltarea acestui proiect. Pe parcursul anului trecut s-a eliberat un spațiu generos la subsolul aceleiași clădiri, permițând astfel dezvoltarea pe segmentul educație non-formală prin mișcare și jocuri interactive. Tot ca o posibilitate de dezvoltare s-au creat premisele implementării unui concept și pentru grupul țintă tineret (14-35 ani) și astfel s-a extins funcționalitatea și programa. La începutul anului 2019 s-au demarat alte noi activități oferite, de această dată bebelușilor și părinților acestora.

Activitățile efective se desfășoară sub îndrumarea unor cadre didactice și persoane bine pregătite profesional care au o viziune bine conturată și care se dedică proiectelor. Resursele financiare sunt necesare pentru a continua revitalizarea și dotarea locațiilor existente, pentru funcționare și pentru resursa umană (cel puțin o persoană angajată) dedicată proiectului, cu rol de administrare și asigurarea funcționării minim 20 de ore pe săptămână.

Pentru copii și tineret acest proiect asigură un loc atractiv și deosebit activităților de dezvoltare personală și educație non-formală. Centrul a devenit unul extins din punctul de vedere al ofertei, am făcut câțiva pași spre a dota modern spațiile unde se desfășoară activitățile, vom îmbunătăți confortul și dotările necesare dezvoltării acestui proiect. Locațiile visate sunt spații frumoase și modern amenajate, cu dotări și echipamente de ultimă generație și tehnologie modernă. Astfel, prin reîmprospătarea designului și retehnologizare vom putea asigura o și mai mare atractivitate a proiectului și ne vom putea adresa unui număr mai mare de beneficiari.

În acest moment sunt peste 60 de beneficiari (mai ales copii și tineri) ai programelor CsodaVár. Vin aici copii, tineri și adulți care cred în educația non-formală și influența benefică a acesteia în dezvoltarea personalității și deprinderilor uzuale. În urma implementării proiectului dorim să mărim numărul beneficiarilor direcți. Cunoaștem faptul că în Sibiu și împrejurimi, doar din punctul de vedere al familiilor maghiare și/sau mixte există cel puțin 150 de copii și tineri cărora ne putem adresa. Ținta noastră pentru anul 2019 este de a dubla numărul actual. Așa cum ne-am propus în urmă cu un an ținta noastră pentru sfârșitul anului este să treacă pragul Centrului CsodaVár peste 120 persoane, mai ales copii și tineri, adică 80-90% din totalul persoanelor posibil de atras din comunitatea maghiară din Sibiu și împrejurimi.

Reușita proiectului CsodaVár ne-a surprins și pe noi, dar ne bucură și motivează. Ne propunem 4 obiective importante pentru 2019, care se vor menține și pentru anii următori. Bineînțeles, vom rămâne permanent conectați la persoanele din comunitate și vom monitoriza continuu doleanțele și așteptările acestora.

1. Renovarea, modernizarea, mobilarea și dotarea locațiilor cu tehnologie modernă. Pentru acest obiectiv vom aloca cca. 40% din resursele atrase și avute la dispoziție pentru acest proiect, deoarece este foarte important să oferim schimbări vizibile beneficiarilor, în același timp siguranță dpdv al sănătății și confort. Vom disemina reușitele proiectului celor care ne vor susține (să se ducă vestea) pentru a continua să atragem cât mai multe resurse financiare pentru implementarea și dezvoltarea proiectului. Acest obiectiv va fi implementat permanent, în funcție de resursele financiare avute la dispoziție și în limita a 40% din bugetul proiectului.

2. Dotări cu echipamente și tehnologie nouă, modernă, precum și cu materiale educaționale atractive și utile. Și acest obiectiv este unul care depinde de sumele atrase, funcție de care se vor putea achiziționa diferitele echipamente (ca domeniu, ca tehnologie, ca număr). În 2019 de propunem – după ce am făcut un prim pas important în acest domeniu în anul 2018 (proiector, ecran, sonorizare) – să achiziționăm un prim laptop performant. Din total buget al proiectului vom aloca cca. 15-20% pentru acest obiectiv. Termen de implementare decembrie 2019.

3. Angajarea unei persoane dedicate proiectului cu rol de administrare și asigurarea funcționării proiectului CsodaVar și activităților din ce în ce mai numeroase. Prezență în locație cca. 18-20 ore pe săptămână. Termen maxim pentru atingerea acestui obiectiv: 1 septembrie 2019.

4. Dublarea numărului beneficiarilor până la finele anului 2019. În cifre să atingem numărul propus încă de la începutul anului 2018 și anume 120 persoane (mai ales copii și tineri).

Planul Asociației HID referitor la acest proiect este unul recalculat pe următorii 3 ani (2019-2021) și a demarat deja în luna ianuarie 2018. Participarea la Maratonul Internațional Sibiu ne vor ajuta în atragerea de fonduri și pot chiar scurta perioadele de implementare ale anumitor faze, precum și în funcționare. Datorită caracterului non-profit a entității ce implementează proiectul majoritatea fondurilor necesare se vor strânge din activități de fundraising, aplicații proiecte, sponsorizări, donații, resurse proprii, etc. În acest moment avem un plan funcțional de activități, însă termenele depind foarte mult de succesul campaniei de strângere fonduri necesare. În cele de mai jos vom proiecta un scenariu, în viziunea noastră realist, împreună cu succesul avut la Maraton. Ne bazăm strategia, planul și pe experiența anului trecut.

Ianuarie – iunie 2019: funcționare și extindere activități, campanie de strângere de fonduri, inclusiv prin Maratonul Internațional Sibiu dar și prin alte forme (aplicații cereri finanțare, cereri sponsorizări, etc.).  Această campanie are și rol de conștientizare și reclamă a obiectivelor avute în vedere.

Iulie – septembrie: lucrări modernizare, achiziții dotări și remobilare locații. Reușita și mărimea acestora vor depinde de sumele atrase.

Septembrie - decembrie:  angajarea unei persoane responsabile cu proiectul, dublarea numărului persoanelor active în Centru, extinderea activităților.

Decembrie: eveniment de diseminare a realizărilor prin proiectul CsodaVár.

Proiectul nostru este deja funcțional, iar în anul 2018 am reușit să atragem, prin FCS, respectiv Maratonul Internațional Sibiu și din alte surse peste 18.000 lei. Datorită extinderii activităților, chiar și a spațiilor utilizate bugetul necesar funcționării și dezvoltării a crescut. Redăm mai jos un calcul pentru anul 2019 și ce ne propunem pentru 2019.

 

• Buget funcționare:

  • chirie spațiu - 12 luni * 500 lei = 6.000 lei.
  • cheltuieli cu utilitățile – 12 luni * 600 lei/lună medie = 7.200 lei.
  • cheltuieli diverse (curățenie, întreținere, consumabile, etc.) = 1200 lei.
  • Promovare și design = 1000 lei.

Total necesar pentru funcționare în 2019: 15.400 lei.

• Investiții:

  • Pardoseală epoxidică autonivelantă, 60 mp. * 100 lei/mp. = 6.000 lei.
  • mobilier pentru depozitare = 2.400 lei.
  • Cheltuieli cu reparații și vopsitorii pereți . 200 mp, 2.000 lei.
  • Laptop Lenovo IdeaPad 320-15IKB = 3300 lei.
  • Materiale ajutătoare pentru diferitele proiecte educaționale = 2000 lei.

Total investiții în anul 2019: 15.700 lei.

Total buget pentru proiectul CsodaVár în anul 2019: 31.100 lei

Total sumă propusă a fi strânsă la Maraton: 9.900 lei (cca. 30% din totalul bugetului pentru proiectul CsodaVár în anul 2019).

Asociația Maghiarilor din Sibiu HID – Centrul Cultural Maghiar

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HÍD a fost înființată în anul 2005 cu scopul de a reprezenta interesele comunităţii maghiare din Sibiu şi împrejurimi. Ca modalităţi de lucru au fost alese domeniile cultură, tineret, activităţi sociale şi nu în ultimul rând activităţi educaţionale şi pentru copii. Tot ca şi mod de abordare considerăm că parteneriatele şi strânsa colaborare cu instituţiile publice, cu organizaţii cu activităţi şi interese convergente, precum şi cu persoane din alte regiuni dar cu afinităţi pentru scopul nostru - pe plan local, naţional şi internaţional -reprezintă o caracteristică importantă a funcționării asociaţiei noastre. Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar a revigorat existența comunității maghiare din Sibiu și oferă un exemplu de bună practică în cooperarea și relaționarea inter-etnică atât instituțional cât și la nivel de individ. Multe dintre proiecte fiind oferite tuturor persoanelor, indiferent de etnie și limba maternă.

Proiectele mari ale Asociației HID

• Ars HUNGARICA – este un festival cultural organizat din anul 2006 și a devenit un brand cultural maghiar în regiune. Este cel mai important proiect cultural maghiar din Sudul Transilvaniei, cu notorietate internațională, se organizează în luna noiembrie.

• Zilele HUNGARIKUM – este un festival gastro-cultural care s-a dezvoltat natural și are un impact puternic în comunitate, este foarte așteptat și vizitat de mii de locuitori din Sibiu, face parte din programele oficiale în cadrul Sibiu 2019 - Regiune Gastronomică Europeană.

• Zilele Filmului Maghiar – este un proiect prin care sunt prezentate creații cinematografice maghiare, multe dintre acestea premiate la nivel internațional.

• Conferințe tematice – de artă, arhitectură și turism.


Sustinatori (34)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținere
Bouladoux Liliana Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Paris 2021-07-07 16:02:33 150.00 lei
Simtion Cosmin Panțiru Larisa Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) Slimnic 2021-08-29 12:13:55 50.00 lei
Petrea Elena Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sat Rusi, com Slimnic 2021-08-30 07:29:42 50.00 lei
Pamfiloiu Diana Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-08-30 15:26:47 50.00 lei
Irimia Adriana Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Selimbar 2021-08-30 18:05:11 100.00 lei
Dragos Dinescu Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-08-30 18:22:14 25.00 lei
Nae Cornel Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-08-30 19:14:09 50.00 lei
S Ciprian Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Rm. Valcea 2021-08-30 19:40:44 100.00 lei
Cahu Sandra Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Bucuresti 2021-08-31 04:12:40 50.00 lei
Marasoiu Irina Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Bucuresti 2021-08-31 05:10:34 100.00 lei
C Camelia Panțiru Ovidiu Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-08-31 08:08:58 100.00 lei
Somartin Ciocolată Oana Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-08-31 08:52:31 100.00 lei
Mihaela Maria Jakob Șerbănescu Diana Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-01 12:59:35 50.00 lei
anonim Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Slimnic 2021-09-03 08:51:09 20.00 lei
D V Panțiru Mihai Crosul Visma - 5Km Cluj-Napoca 2021-09-04 17:34:38 750.00 lei
Istrate Loredana Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Slimnic 2021-09-07 09:38:48 100.00 lei
Crișcă Natalia Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km SIBIU 2021-09-08 14:49:52 20.00 lei
Popa Marius Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Slimnic 2021-09-08 17:22:40 30.00 lei
Vlad Diana Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Sibiu 2021-09-14 07:33:29 50.00 lei
Dragomir Hanna Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Sibiu 2021-09-14 10:58:46 15.00 lei
Vlad Laura Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Sibiu 2021-09-14 10:58:50 15.00 lei
Cristina Bologa Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Sibiu 2021-09-19 04:46:01 100.00 lei
Marinoiu Alina Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-21 06:00:08 100.00 lei
anonim Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-21 06:08:10 250.00 lei
Buleteanu Camelia Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-21 06:50:15 100.00 lei
anonim Luminea Andrei Crosul Visma - 5Km Bucuresti 2021-09-21 08:34:36 50.00 lei
Solomon Claudia Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Alamor 2021-09-21 16:27:20 50.00 lei
Pal Liliana Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-21 17:43:43 50.00 lei
Szasz Iulia Maria Simtion Cosmin Crosul Visma - 5Km Sibiu 2021-09-21 17:52:26 100.00 lei
Nitu Dana Sârbu Andra Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) Rusi 2021-09-21 17:52:40 50.00 lei
Popa Alina Sârbu Andra Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) Slimnic 2021-09-21 17:58:57 50.00 lei
Purcarea Radu Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Sibiu 2021-09-21 19:23:54 25.00 lei
Diaconu Ioana Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km SIBIU 2021-09-22 11:48:41 25.00 lei
Fleaca Valentin Marcu Victor Semimaratonul Elrond - 21Km Cisnadie 2021-09-22 13:55:53 20.00 lei

Alergatori (15)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereCursăSustine
Panțiru Mihai Ruși 2021-07-06 12:58:51 Crosul Visma - 5Km Susține!
Luminea Andrei Șelimbăr 2021-07-06 18:36:36 Crosul Visma - 5Km Susține!
Soare Răzvan Bucuresti 2021-07-06 20:18:57 Semimaratonul Elrond - 21Km Susține!
Sarcău Petru Sibiu 2021-07-14 14:02:07 Crosul Visma - 5Km Susține!
Panțiru Larisa Ruși 2021-08-23 12:26:14 Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) Susține!
Panțiru Ovidiu Ruși 2021-08-23 12:33:55 Crosul Visma - 5Km Susține!
Simtion Cosmin Ruși 2021-08-23 12:39:00 Crosul Visma - 5Km Susține!
Garda Popescu Mihai Cluj Napoca 2021-08-24 04:50:52 Crosul Visma - 5Km Susține!
Ilas Lorena Cluj Napoca 2021-08-24 04:55:03 Crosul Visma - 5Km Susține!
Sârbu Andra Rusi 2021-08-30 14:22:28 Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) Susține!
Șerbănescu Diana Sibiu 2021-08-30 17:57:52 Crosul Visma - 5Km Susține!
Matei Mihai Sibiu 2021-09-05 17:47:49 Semimaratonul Elrond - 21Km Susține!
Bucur Andrei Cristian Rusi 2021-09-07 10:27:40 Cursa Copiilor Decathlon 10-12 ani Susține!
Moldovan Andrei Sibiu 2021-09-14 06:50:21 Crosul Visma - 5Km Susține!
Marcu Victor Sibiu 2021-09-14 06:51:40 Semimaratonul Elrond - 21Km Susține!