Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu – „Sustine ca sa putem ajuta!”

logo_salvamontDenumirea proiectului: Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu – Sustine ca sa putem ajuta!

Denumirea organizatiei/grupului de initiativa: Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Alergand sau sustinand un alergator pentru cauza noastra la Semimaratonul din 25 mai,  puteti face posibila dotarea cu echipamentul necesar operatiunilor de salvare derulate de salvamontistii voluntari sibieni in zona Balea Lac.

Cine sunt beneficiarii si care este grupul tinta: Beneficiarii acestei cauze sunt cei 25 de salvatori montani voluntari din zona Bâlea şi turiştii pe care aceştia îi deservesc

Descrieti ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu (ASMS) activează în zona Bâlea Lac, o zonă binecunoscută si foarte apreciata atat de turiştii români, cât şi de cei străini, unde asociatia administreaza un refugiu salvamont ca bază de salvare.
Asociaţia noastră este alcătuită din 25 de salvamontişti voluntari, toţi cu experienţă foarte mare în domeniul montan şi funcţioneaza în zona Bâlea Lac, în parteneriat cu Primăria Cârţişoara.
Toate cheltuielile legate de echipament, transport şi întreţinere necesare actiunilor de patrulare si salvare sunt făcute din buzunarul nostru, al voluntarilor, deocamdată Primăria Cârţişoara neavând fondurile necesare pentru sustinerea acestor cheltuieli.
Echipamentul individual este personal şi-l folosim în toate cazurile fără rezerve, de multe ori riscând să-l distrugem, dar este mult mai importanta salvarea unei vieţi, decât un pantalon sau o geacă.
Ne gasiti pe tot parcursul verii la refugiul de la Balea Lac, iar pe timpul iernii in fiecare week-end, gata sa intervenim prompt in ajutorul celor care au nevoie de noi, pe zi sau pe noapte, indiferent de anotimp.
Mii de vieti au fost salvate incepand din anul 1969, datorită dăruirii şi muncii asidue depuse de acestia. Pentru ca interventiile noastre in sprijinul dumneavostra, al iubitorilor muntelui, sa se poata desfasura in continuare in conditii de siguranta avem nevoie de dotari absolut necesare unor astfel de interventii pe munte.

La editia din 2012 a Semimaratonului am reusit sa strangem cu sprijinul comunitatii suma de 4656 lei care ne-a ajutat sa achizitionam o parte a echipamentului necesar. Participarea noastra la Semimaratonul Sibiu 2013 are ca scop completarea echipamentului necesar derularii in bune conditii a interventiilor noastre.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 7000 ron

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Comunitatea sibienilor si nu numai, poate sustine aceste eforturi pentru ca salvamontistii sa poate interveni in continuare în ajutorul turiştilor iubitori de munte.
Echipamentul tehnic pentru echipa de salvatori care urmeaza a fi achizitionat: bocanci, sonde şi lopeţi de avalanşă, aparate de căutare în avalanşă, diverse echipamente pentru completarea necesarului individual si de echipa.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Teodor Tulpan, Alexandru Presecan si Costin Morariu(membri voluntari ai asociatiei)

Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton (minim 2.000 RON): 3500 ron

Cum se va realiza promovarea participarii organizatiei/grupului de initiativa la Semimaratonul Sibiu 2013?: Mediatizare pe canalele specifice: site asociatie, facebook, prieteni, presa
Email: [email protected]

Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Alexandru Presecan, tel:0722605619, Sibiu

Link* http://www.salvamontbalea.ro/index.php?id=108

asms_4asms_6asms_1asms_3asma_2asms_5

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480