Asociatia Pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu – Adăpost pentru câinii abandonați

logo_animallifeDenumirea proiectului: Adăpost pentru câinii abandonați

Denumirea organizatiei/grupului de initiativa: Asociatia Pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Animalele fara stapan care necesita tratamente veterinare, puii ;i mamele cu pui au nevoie de un spatiu in care pot fi supravegheate si ingrijite până la adopție.

Cine sunt beneficiarii si care este grupul tinta: Animalele fara stapan.

Descrieti ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: În Sibiu avem norocul ca primăria să fi implementat deja unica metodă de gestionare a câinilor fără stăpân umană și eficientă, și anume sterilizarea, vaccinarea și returnaea în teritoriu. În acest scop funcționează și adăpostul temporar al Primăriei Sibiu, destinat scurtei perioade de cazare a câinilor până la sterilizare și câteva zile după aceasta.
Considerând această situație se ivește nevoia unui adăpost care să completeze activitatea adăpostului din dealul Gușteriței, și anume un loc unde să poată fi tratate cazurile care au nevoie de îngrijiri medicale, să poată fi cazați puii și mamele cu pui și în general câinii care din motive obiective nu pot fi returnați în teritoriu.
În ultimii ani numărul animalelor sterilizate, tratate sau oferite spre adopție de către Animal Life a crescut constant, până la câteva sute din fiecare categorie. Pentru a putea să ne dezvoltăm activitatea avem însă nevoie de un adăpost propriu, deschis publicului.
Momentan animalele aflate în îngrijirea noastră (care sunt constant în jurul cifrei de 80) sunt cazate în propriile case sau în pensiuni canine, ceea ce costă bani și timp. Mai mult, ne împiedică să îngrijim un număr mai mare de animale iar pentru cei care doresc să adopte un cățel sau să facă voluntariat situația devine și mai complicată.
Avem cunoștințele, mijloacele și echipa necesară pentru a administra propriul nostru adăpost!

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: Amenajarea unui adăpost compus din 20 de țarcuri și capacitate de maximum 70 de animale este estimată la cca 70,000  ron în care nu este inclus prețul terenului. (terenul necesar trebuie să aibă o suprafață minimă de 1000 mp.Animal Life poate susține o parte semnificativă de cheltuieli precum și cheltuielile curente dar nu poate asigura atât prețul terenului cât și al construcției.

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Animal life va putea avea în sfârșit un centru de adopții unde pot activa voluntari și care poate fi vizitat.
–       numărul animalelor adoptate va crește și o dată cu el numărul animalelor preluate din stradă de către Animal Life
–       se va continua colaborarea eficientă cu Primăria Sibiu pentru gestionarea câinilor fără stăpân
–       Animal Life va putea salva un număr și mai mare de animale decât până acum (medie de 200 / an).
–       in timp prin masurile de sterilizare și adopție, corelate cu schimabari legislative numarul animalelor de pe strada va descreste, iar acestea vor inceta sa mai transmita si sa mai sufere ele insele din cauza bolilor si a parazitilor.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Cei implicati in acest proiect sunt membrii, voluntarii si sustinatorii Animal Life.

Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton (minim 2.000 RON): Adapostul pentru câinii fără stăpân.

Cum se va realiza promovarea participarii organizatiei/grupului de initiativa la Semimaratonul Sibiu 2013?: Vom mobiliza ca de obicei membrii asociației și prietenii acestora și vom folosi toate rețelele de comunicare pentru a susține proiectul nostru. Contăm și pe susținătorii asociației din străinătate.
Email: [email protected]

Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Andreea Roseti
Str. Paris nr 44
0741 / 188 934

Link* www.animallife.ro / http://www.facebook.com/#!/animallife.sibiu

 

n641509756_663192_2588 ROXI_3 P05MiDOGlwyup6gIjMeMyg--_m Griu 2 DSC_0146 2011-08-22 11.15.44

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480