Denumirea proiectului: Prin drumeție mai aproape de natura
Denumirea organizatiei/grupului de initiativa: Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – S.K.V. – Siebenburgischer Karpatenverein Secţiuea Sibiu
Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Elevii desfăşoară un număr redus de activităţi în timpul liber, în mijlocul naturii,.
Formarea obişnuinţei de practicare a drumeţiei trebuie începută în ciclul gimnazial, astfel încât, în ciclul liceal, tinerii să posede cunoștințele minime necesare pentru a efectua drumeţii şi excursii montane, în timpul liber, în siguranţă.
Profesorii – diriginţi, în marea lor majoritate, din lipsa unor cunoştinţe legate de drumeţii în natură şi excursii montane, nu includ aceste activităţi în programul cu elevii. Colaborarea cu un montaniard, cunoscător al traseelor din apropierea Sibiului şi a cerinţelor organizării şi desfăşurării drumeţiilor şi excursiilor montane, va stimula desfăşurarea unor asemenea activităţi cu elevii.
Cine sunt beneficiarii si care este grupul tinta: Elevii şi profesorii – diriginţi din ciclul gimnazial, clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, de la unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu şi părinţii elevilor.
Descrieti ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Obiectivele proiectului: Promovarea drumeţiei ca formă de petrecere a timpului liber în şcolile de gimnaziu. Educarea elevilor în spiritul protejării naturii. Însuşirea de către elevi a cunoştinţelor necesare mersului pe munte. Sprijinirea profesorilor pentru a organiza drumeţii cu elevii. Organizarea a 20 de drumeţii cu clase de şcoală generală împreună cu un membru SKV cu experiență în organizarea de drumeţii cu copii. Organizarea de întâlniri cu profesorii din şcolile generale care sunt interesaţi să organizeze drumeţii cu copii în care membrii SKV cu experienţă pedagogică şi montană le va explica în detaliu paşii ce trebuie să ii urmeze pentru realizarea unei drumeţii de succes. Elaborarea unui ghid informativ care se va adresa profesorilor care doresc să organizeze drumeţii cu elevii care va conţine informaţii despre: recomandări pentru organizarea unei drumeţii, tematica ce trebuie prezentată copiilor înainte de orice drumeţie, echipamentul, îmbrăcămintea şi alimentele necesare drumeţiilor montane de o zi, detalii despre trasee ce pot fi abordate în judeţul Sibiu cu grupuri de copii, etc.
Perioada proiectului: iulie 2013 – iunie 2014.
Iulie 1013 – întocmirea echipei dintre membrii SKV care vor dori să se implice în proiect
August 2013 – încheierea unui parteneriat între SKV Sibiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu pentru derularea proiectului
Iulie – Septembrie 2013 – realizarea ghidului informativ care se va adresa profesorilor ce doresc să organizeze drumeţii cu copii
Septembrie 2013 – Printarea ghidului informativ întru număr de 1000 de exemplare
Septembrie – Octombrie 2013 – În parteneriat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu se vor organizarea întâlniri cu profesorii care doresc să organizeze drumeţii cu elevii în perioada 2013 – 2014
Septembrie – Octombrie 2013 – Distribuirea ghidului la profesorii din Judeţul Sibiu
Septembrie 2013 – Înscrierea a 10 clase de şcoală generală care vor organiza împreună cu câte un membru SKV drumeţii în anul şcolar 2013 – 2014.
Octombrie 2013 – Noiembrie 2013 – 2 Întâlniri între membrii SKV şi profesorii care vor organiza drumeţii montane.
Februarie – Martie 2014 – Participarea a membrilor SKV la orele de dirigenție în care se vor aborda temele de pregătire a elevilor pentru drumeţie. Organizarea unei întâlniri şi cu părinţii copiilor.
Aprilie 2014 – Iunie 2014 – Organizarea a doua drumeţii a fiecărei clase înscrise în proiect împreună cu un membru SKV pe unul din trasele din judeţul Sibiu
Octombrie 2013 – Iunie 2014 – Susţinerea şi a altor profesori care nu s-au înscris în proiect şi doresc să susțină drumeţii în natură. Vor beneficia de sprijin logistic, hărţi şi recomandări.
Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 5000 Lei
Schimbarile pe care le va produce proiectul: Susţinerea pe termen lung a profesorilor pentru a organiza anual împreună cu copii a celor puţin 2 drumeţii în natură.
Formarea obişnuinţei de practicare a drumeţiei în natură la elevii de şcoală generală. Însuşirea de către elevi a cunoştinţelor necesare mersului pe munte
Popularizarea traseelor de drumeţie din judeţul Sibiu.
Educarea elevilor în spiritul protejării naturii.
Cine se va implica in implementarea proiectului?: Miclea Marius
Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton (minim 2.000 RON): 2500 RON
Cum se va realiza promovarea participarii organizatiei/grupului de initiativa la Semimaratonul Sibiu 2013?: Promovarea in randul membrilor SKV cat si ei vor promova la toti cunoscutii lor pentru a ne sustine.
Promovarea pe website-ul asociatiei
Promovarea pe pagina de facebook
Promovarea pe grupurile cu tema turistic – montana
Promovarea in radul susținătorilor asociației pe email
Email: [email protected]
Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Miclea Marius
Adresa: Sibiu, Str. General Magheru, Nr. 1 – 3
Tel: 0745 39 67 46
Link* www.skvsibiu.ro
Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480