Asociatia Baby Care – Un vis, o speranţă, o viaţă, pentru nou-născuţii şi prematurii internaţi în terapia intensivă neonatală

logo_babycareDenumirea proiectului:  Un vis, o speranţă, o viaţă

Denumirea organizatiei: Asociatia Baby Care (Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu)

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Achiziţionarea circuitelor pentru aparatele de respiraţie pentru a ajuta cel puţin 20 nou-născuţi să supravieţuiască.

Beneficiarii: Nou-născuţii cu probleme – mai ales prematuri, dar şi nou-născuţi la termen care au diverse dificultăţi de adaptare la viaţa extrauterină, boli sau anomalii congenitale.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate:

Pentru a putea ajuta în continuare nou-născuţii şi prematurii internaţi în terapia intensivă neonatală avem nevoie de sprijinul dvs. Prin proiectul pe care vă chemăm să-l sprijiniţi dorim să adunăm suma de bani necesară achiziţionării circuitelor pentru aparatele de respiraţie pentru a ajuta cel puţin 20 nou-născuţi să supravieţuiască. Visul unor familii, speranţa lor va prinde astfel Viaţă!

TERAPIA INTENSIVĂ NEONATALĂ este locul unde, din nefericire, visul de a avea un copil sănătos pare să se destrame pentru unii dintre părinţi. Este, în egală măsură, locul unde speranţa începe să renască de îndată ce micul nou-venit dă semne de însănătoşire, locul unde o echipă de profesionişti – medici, asistente, psihologi, infirmiere – sunt pregătiţi pentru a ajuta nou-născuţii care au nevoie de sprijin în primele zile, uneori săptămâni şi chiar luni  după naştere. Este locul unde nou-născuţii cu probleme – mai ales prematuri, dar şi nou-născuţi la termen care au diverse dificultăţi de adaptare la viaţa extrauterină, boli sau anomalii congenitale – sunt îngrijiţi şi iubiţi încă din primele minute după naştere ca într-o primă familie, locul în care încercăm să fim alături de mame, de familii în strădania de a reînnoda visul, dându-le  speranţa că viaţa va învinge până la urmă. În fiecare an aproximativ 400 de nou-născuţi din judeţel Sibiu şi Alba sunt îngrijiţi în terapia intensivă neonatală, aceasta fiind prima lor „casă”. O „casă” bună, unul din cele 11 maternităţi regionale din România, cu rezultate comparabile cu ale clinicilor de aceiaşi specialitate din Europa de Vest şi Statele Unite.

Majoritatea nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală au probleme sau dificultăţi respiratorii necesitând suport respirator cu aparate speciale. Avem aceste aparate dar, datorită faptului că Ministerul Sănătăţii a anulat în acest an sprijinul financiar destinat îngrijirii nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală avem dificultăţi în asigurarea consumabilelor necesare funcţionării acestor aparate de care depinde viaţa micilor noştri pacienţi, mulţi dintre ei veniţi mult prea devreme pe lume, la 24-28 de săptămâni, cu greutăţi de 500-1000g.

ASOCIAŢIA BABY CARE este o asociaţie non-profit al cărei obiectiv principal este sprijinirea colectivului Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru: creşterea confortului mamei şi nou-născutului pe durata spitalizării în maternitate, oferirea unor îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate nou-născuţilor şi prematurilor internaţi în Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală, instruirea personalului medical şi asigurarea siguranţei tuturor nou-născuţilor.  Asociaţia Baby Care a luat fiinţă în urmă cu 7 ani în cadrul Clinicii de Neonatologie la iniţiativa personalului medical angajat în această secţie. De atunci, medici, asistente,   infirmiere, întreg personalul Clinicilor de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie s-au implicat, prin intermediul asociaţiei noastre pentru creşterea calităţii serviciilor oferite nou-născuţilor şi mamelor lor.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 500 RON / copil

Cine se va implica in implementarea proiectului: Colectivului Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton: 10.000 RON (20 copii)

Email: [email protected]

Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Dr. Maria Livia Ognean

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480