Target
20 000
RON
46 534 RON

Autismul - o dragoste de cursă lungă

Asociația Educatism

Susține Alergător Înscrie Alergător

Autismul - o dragoste de cursă lungă

Asociația Educatism

Proiectul are ca obiectiv principal susținerea Asociației Educatism, în vederea continuării procesului de îmbunătațire și înnoire a bazei materiale atât de necesare în pedagogia de recuperare a persoanelor cu autism, din Sibiu și împrejurimi. Persoana cu autism învață mecanic, nu preluând spontan, din mediu, fiecare activitate trebuind a fi dirijată prin pictograme sau jocuri simbolice. Dezvoltarea unui copil presupune următoarele paliere: autoservire, cognitiv, limbaj, motricitate și socializare, iar progresul beneficiarilor noștri reprezintă de fapt progresul comunității prin rețeaua creată: copil - părinte - pedagog de recuperare - cadru didactic - clasă - familie și membrii din comunitate cu care va interacționa.

Asociația Educatism
Asociația Educatism

Asociația Educatism a fost înființată în anul 2021, parte dintre membri având experiență de 8 ani la momentul respectiv, după înființarea și desfășurarea activității în cadrul Asociației Împotriva Autismului, înfiintață încă din anul 2013.
În acest timp, de la înființare până în prezent, Asociația Educatism s-a bazat pe terapia copilului și a persoanei cu autism, a militat pentru îmbunătățirea imaginii acesteia în societate, pentru sprijinirea familiilor copiilor autiști, ocupând-se și cu organizarea de cursuri pentru cadre didactice și comunitate care să susțină concret obiectivele menționate. S-au prezentat constant în cadrul cursurilor particularitățile persoanelor cu autism și strategii de interacțiune cu acestea.
De asemenea, am încheiat parteneriate de practica cu studenții ULBS și parteneriate de colaborare cu grădinițe, after school-uri și cabinete de psihologie din Sibiu, cu scopul de a crea vizibilitate pentru persoana autistă și de a încuraja relații funcționale cu ea.

Aplicant:
- președinte Asociația Împotriva Autismului 2013 - prezent; președinte Educatism:2020 - prezent; experiență de 16 ani in pedagogia de recuperare a copilului cu tulburare din spectru autist

Scopul participării noastre, respectiv nevoia căreia îi răspunde proiectul, este atât mărirea bazei materiale, cât și participarea activă în îndeplinirea obiectivului căruia ne dedicăm, îmbunătățirea imaginii persoanei cu autism în societate și inserarea acesteia în comunitate.
Vârstele beneficiarilor noștri sunt cuprinse între 2 și 19 ani, motiv pentru care materialele de lucru trebuie să fie diverse, potrivite fiecarui nivel de vârstă și de dezvoltare. Materialele principale sunt pictogramele, seturile de logopedie și de motricitate, marionetele etc.
Asemenea anului trecut, ora de terapie este 50 ron, suma aceasta fiind susținută de părinții beneficiarilor; cu un număr de 4 angajați, chirie de 1000 euro, utilități și taxe, asociația reuseste cu greu să rămână sustenabilă și să îmbunătățească baza materială în mod constant, astfel încât copiii să nu devină plictisiți rulând aceleași materiale în terapie.
Pe lângă vârsta intrării în terapie și numărul de ore lucrate, este esențial și ca beneficiarul să fie atras în fiecare zi de materialele utilizate, să existe o diversitate în rândul acestuia, să fie durabile, diverse, de noutate și în mai multe exemplare, dacă este posibil.
Îmbunătățirea bazei materiale a asociației reprezintă un beneficiu major pentru cei aproximativ 70 de copii înscriși în asociație, noutate și creștere de interes în rândul angajaților Educatism, mulțumire din partea părinților beneficiarilor nostri și, bineînteles, a copiilor. Progresele beneficiarilor din Educatism vor avea un impact pozitiv în cadrul familiei, al clasei, al școlii, al mediilor pe care le frecventează și al comunității în care vor lucra și trăi.
Majoritatea lucrurilor simple și a rutinelor de zi cu zi pe care un copil neurotipic le preia din mediu, reprezintă o înlănțuire de activități pentru persoana autistă, activități care necesită resurse multiple și mult exercitiu.
1. Achiziția de materiale (pictograme, kituri logopedice, rechizite, consumabile, jocuri educative) necesare intervenției în pedagogia de recuperare a beneficiarilor Asociației Educatism. Reamintim faptul că modul de învățare al persoanei cu autism este complet diferit față de al unei persoane neurotipice, acesta având nevoie de materiale diferite (generalizare cu cât mai mulți stimuli), generalizare cu persoană, locație, distanță etc, nevoia de materiale diverse fiind o constantă într-o asociație de profil.

2. Participarea angajaților la cursuri de perfecționare și de formare din domeniul terapiei de progres și de recuperare a persoanei cu autism (ex: cursuri pentru terapie de integrare senzorială, cursuri pentru dezvoltarea limbajului, cursuri pentru managementul unui centru de terapie, lucrător de arte combinate etc, educație digitală etc)

3. Susținerea chiriei și a utilităților pentru o perioada de 1-2 luni, proces care ajuta la plafonarea prețului per ora de terapie; astfel, copiii iși pot permite mai multe ore de terapie și rezultatele vor fi vizibile în cadrul familiei, al mediului școlar și în cadrul comunității, în general.
 1. Înscrierea la Maratonul Internațional Sibiu 2024 14 February 2024 - 16 February 2024

  creare formularelor de aplicare

 2. Informarea beneficiarilor Asociației Educatism, promovarea evenimentului 14 February 2024 - 14 May 2024

  informarea beneficiarilor Asociației Educatism, promovarea evenimentului pe pagina de Facebook

 3. Activități de desensibilizare și pregătire a copiilor din cadrul Asociației Educatism în vederea participării și susținerii 14 February 2024 - 14 May 2024

  activități de desensibilizare și pregătire a copiilor din cadrul Asociației Educatism în vederea participării și susținerii colegilor/părinților/cunoscuților

 4. Investirea fondurilor în scopul în care au fost planificate 14 July 2024 - 30 September 2024

  achiziții pictograme, kituri, jocuri; participarea la cursuri de formare; susținerea chiriei și a utilităților spațiului în care asociația își desfășoară activitatea

 5. Atelier în colaborare cu o grădiniță 15 February 2024 - 15 February 2024

  Atelier de activități în colaborare cu o grădiniță din Municipiul Sibiu, în cadrul căruia vor fi folosite materialele nou achiziționate; copiii neurotipici vor interacționa cu beneficiarii asociației noastre

Running Icon

710 alergători înscriși

Alergător Cursă
Taisa Vlasceanu Alergător
Susține
Corina Tataranu Alergător
Susține
Traian Ileni Alergător
Susține
Ovidiu Toma Alergător
Susține
Denissa Toma Alergător
Susține
Robert Cîrlan Fundraiser
Susține
Corina Elena Petroiu Alergător
Susține
Adrian Nistor Alergător
Susține
Stefan Vonica Alergător
Susține
Dan Luca Alergător
Susține
Icon

175 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Constantin Sacarelis Adrian Dinca 60 RON
ALIN-VIOREL BIRLAN Adrian Bobby Hampu 50 RON
S. N. T. M. Adrian Bobby Hampu 100 RON
Ana Bexa Ana Bexa 498 RON
Raluca Filoti Gabriel Moraru 50 RON
Adriana Veltan EVA-ELENA TITONEA 70 RON
Dana Opris ANDREEA CANDEA 50 RON
Anonymous Crenguța Bexa 50 RON
Laura Magdoiu ANDREEA CANDEA 150 RON
Adela Barac EVA-ELENA TITONEA 100 RON
 • Grupul țintă: Grupul țintă este reprezentat de persoanele cu autism care sunt beneficiare în cadrul Asociației Educatism (mai mult de 60 de copii, adolescenți și 2 adulți), precum și aparținătorii acestora.
  Implicarea lor este importanta din două considerente majore: în primul rând, părinții vor prezenta cauza și vor avea oportunitatea să participe la inițiativa Educatism de a îmbunătăți imaginea persoanei cu autism în societate și de a prezenta particularitățile ei.
  În ceea ce privește implicarea beneficiarilor direcți, copiii cu autism din Asociație vor avea ocazia să ia parte, ca participanți sau ca susținători, la un eveniment de anvergură din comunitate, prilej care înseamnă pentru ei generalizare a spațiului, desensibilizare la zgomot și stimuli.
 • Vârsta 0-5: 20
 • Vârsta 6-10: 20
 • Vârsta 11-14: 15
 • Vârsta 15-18: 3
 • Vârsta 19-25: 2
 • Total beneficiari direcți: 60
 • Beneficiarii indirecți: Vom implica drept beneficiari indirecți părinții beneficiarilor Asociației Educatism, dar și prieteni și cunoștințe ale lor și ale asociației noastre: minim 70 părinți, 10 studenți și colaboratori (manageri grădinițe, psihologi, cadre didactice), 5 angajați și voluntari.
  Vom prezenta atât evenimentul, cât și activitatea Asociației Educatism, în vederea mobilizării susținătorilor.

  Părinții beneficiarilor din asociație vor promova proiectul asociației noastre și vor încuraja înscrierea și mobilizarea alergătorilor și a susținătorilor.