Un spital+o comunitate: Donează pentru Spitalul Județean Sibiu

Decizie eveniment în contextul COVID-19
martie 10, 2020
Împreună pentru #Suceava! Salvatorii tăi au nevoie de EROI. Salvatorii tăi au nevoie de TINE. #oamenicontraCOVID19
martie 25, 2020

Spitalul Județean Sibiu are nevoie de ajutor.

Chiar dacă, în mod normal acum ar fi trebuit să muncim de zor pentru a pune pe picioare noua ediție a maratonului, în contextul Covid-19 ne-am resetat prioritățile.

În ultima săptămână, am discutat îndelung cu reprezentanții Spitalul Județean Sibiu și am clarificat care sunt nevoile sale prioritare pentru a face față cât mai bine în contextul noului coronavirus, iar necesități sunt multe: de la achiziții de teste la echipamente pentru terapia intensivă sau containere pentru zona de triaj, în valoare de câteva sute de mii de lei bune.

Astfel, alături de câteva organizații sibiene pornim o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul Județean și vă rugăm să ne ajutați. Promitem să avem grijă de transparența tuturor achizițiilor. Din fericire, deja avem și o primă companie care s-a alăturat demersului, căreia îi mulțumim mult.

Menționăm că am auzit de posibilitatea alocării unor fonduri pentru spitalele din țară din partea guvernului și ne-am bucura să beneficieze și Spitalul din Sibiu de acest sprijin. Dar chiar și dacă fondurile noi vor veni (în curând), necesitățile acestuia cel mai probabil vor depăși sumele alocate și va fi nevoie în continuare de ajutorul societății civile. Ca și până acum, vom ține în permanență legătura cu reprezentanții spitalului județean pentru a fi la curent cu trebuințele existente și pentru a ne asigura că banii se duc acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

Puteți afla mai multe despre campanie și dona aici: www.maratonsibiu.ro/un-spital-o-comunitate

Mulțumim!

Echipa Fundației Comunitare Sibiu