Tramvaiul cu suflet de copil

Explorăm – Ne jucăm – Reușim!
februarie 19, 2019
Dăm startul în viață
februarie 20, 2019

Prin proiect se dorește organizarea unei activități de recreere cu tramvaiul Rășinari, pentru 50 de copii dintr-un centru de plasament. Copiii vor face o plimbare cu tramvaiul la Rășinari. Aici,  vor beneficia de un tur ghidat prin comuna Rășinari. Dorim ca excursia la Rășinari să fie cât mai plăcută și interesantă, astfel că participanții vor fi invitați să participe la un joc interactiv „caută comoara” (treasure hunt)  care se va desfășura în centrul comunei Rășinari. Prin participarea la acest joc, copiii vor avea ocazia să viziteze Muzeul Etnografic Rășinari, Muzeul Episcopiei, Mausoleul Andrei Șaguna. Aceștia vor vedea, de asemenea, casa în care s-a născut poetul Octavian Goga și casa în care s-a născut filosoful Emil Cioran. Se vor realiza și materiale suport pentru joc precum hărți, pixuri, pungi. Copiii vor avea ocazia să deguste și produse locale specifice zonei pentru ca în cadrul activității se va organiza și o masă tradițională în comună. La întoarcere, în tramvai, se vor recita poezii de Octavian Goga.

 
25 RON
Suma incasata
75 RON
Promisa33%
 
75 RON
Suma promisa
10000 RON
Target1%

Copiii din centrele de plasament beneficiază mai puțin decât alți copii/elevi de excursii și activități extracurriculare din diverse motive (ex. lipsa de fonduri, neimplicare etc). Proiectul nostru își dorește sa aducă zâmbete la  50 de copii dintr-un centru de plasament, prin organizarea unor activități de învățare interactivă. Astfel, până la sfârșitul activității, copiii vor descoperi valorile naturale și culturale care-i înconjoară.

Prin activitățile organizate, copiii vor descoperi obiectivele culturale și naturale specifice comunei Rășinari. Dorim astfel să atragem atenția asupra valorilor culturale și naturale din Rășinari, astfel încât, cât mai mulți membri din comunitate să conștientizeze importanța lor.

Grupul țintă este format din 50 de copii dintr-un centru de plasament.

Beneficiarii direcți si indirecți ai proiectului: comunitatea din Rășinari.

1.Organizarea unei activități de recreere cu tramvaiul la Rășinari pentru 50 de copii dintr-un centru de plasament.

2.Îmbogățirea cunoștințelor copiilor participanți în proiect cu privire la specificul zonei printr-o vizită ghidată la Rășinari

3. Realizarea de materiale promoționale suport (hărți, pixuri) pentru organizarea unei activități interactive de învățare (jocul „căutarea comorii” (treasure hunt)) pentru copiii participanți în proiect.

1. Identificarea unui grup de 50 de copii dintr-un centru de plasament – Aug/Sept 2019
2. Realizarea de materiale promoționale – Sept 2019
3. Promovare activitate – Sept/Oct 2019
4. Organizare vizita la Rășinari cu tramvaiul/ tur ghidat/ masa cu produse tradiționale – Oct 2019.
5. Închidere proiect – Nov 2019.

Buget necesar pentru implementarea proiectului:
-  Cheltuieli de transport copiii (autobuz/ tramvai/ autobuz): 1500 lei
-  Cheltuieli masă participanți: 2700 lei
-  Materiale promoționale participanți: 900 lei
-  Cheltuieli promovare /update site: 300 lei
-  Cheltuieli administrative (consumabile, combustibil etc.): 300 lei
-  Cheltuieli management financiar + proiect: 500 lei.

Total proiect: 6.200 lei

Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR)

Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari a fost înființată în anul 2001 de către un grup de proprietari de pensiuni din Rășinari și are ca scop promovarea obiectivelor culturale și turistice din Rășinari. În anul 2018, asociația a organizat mai multe activități de promovare a comunei printre care și Ziua Vărzarului. La acest eveniment au fost invitați și copiii din trupa de jazz CPO, de la centrul de plasament Orlat, trupă care a încântat publicul participant la eveniment. 


Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (3)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereCursăSustineTaxă
Morariu Cristina Rasinari 2020-03-05 10:46:26 Crosul Visma - 5Km Susține! Da
Ienciu Bogdan Sibiu 2020-03-05 11:07:32 Crosul Visma - 5Km Plătește
Ilcus Alina Rasinari 2020-03-05 11:09:59 Crosul Visma - 5Km Plătește