Toți copiii merită aripi! – Copiii din centrele de plasament cresc armonios

Connecting the Dots – 3D Printing
martie 1, 2016
Dăm startul în viaţă!
martie 1, 2016

Alături de 100 de voluntari dorim să aducem o schimbare pozitivă în viețile a 180 de copii aflați în centrele de plasament din județul Sibiu. Fiecare echipă de voluntari își va petrece săptămânal 2 ore alături de copii, susținând cursuri interactive bazate pe învățare prin joacă, ateliere creative și excursii. Ne propunem să ajutăm copiii să prindă încredere în ei, să își descopere și să își îmbunătățească abilitățile care le sunt utile pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

 

 
9441.80 RON
Suma promisa
4500 RON
Target210%

Pentru o dezvoltare armonioasă, fiecare persoană are nevoie de atenție și afecțiune, iar primii ani din viață sunt decisivi în acest sens. Pentru copiii din centrele de plasament (copii orfani, abandonați, provenind din familii dezorganizate ai căror părinți au fost decăzuți din drepturi sau familii lipsite de resurse materiale) aceste necesități sunt cu atât mai pregnante cu cât ei trebuie să depășească și traumele inerente situațiilor prin care au trecut.

Nu putem schimba situațiile lor familiale, nu putem să înlocuim lipsa afecțiunii părintești pe care o resimt acești copii, însă ceea ce putem și ne dorim să facem este să nu permitem ca aspectele menționate să fie definitorii și pentru viitorul lor. De aceea, simpla prezență activă a unor persoane interesate de soarta copiilor instituționalizați și care doresc să le vină în ajutor este extraordinar de importantă pentru ei și este cel mai benefic dar pe care l-am putea oferi.

Majoritatea centrelor de plasament din județul Sibiu se află în așezări rurale (ex. Orlat, Agârbiciu, Turnu Roșu) sau orașe (Cisnădie, Mediaș) din împrejurimile localității Sibiu, ceea ce face mai dificil (prin prisma transportului și timpului alocat) accesul în centre al persoanelor interesate de viitorul copiilor. Dorința noastră este de a depăși această dificultate. Urmărim nu doar să ajungem noi la copii, ci și să îi aducem pe ei mai aproape de locuri sau evenimente care pot contribui la dezvoltarea lor.

Copiii din centrele de plasament au nevoie de:
-Atenție și afecțiune, fără de care întâmpină dificultăți de relaționare în societate și dezvoltă complexe sociale
-Oameni care să îi încurajeze să își descopere și dezvolte abilitățile și deprinderile, care să îi ajute să își găsească motivația
-Modele de viață
-Experiențe care să le deschidă noi perspective
-Dotări/materiale/facilități care să le permită desfășurarea anumitor activități (fișe de lucru, rechizite, jocuri, materiale pentru ateliere (re)creative, transport spre diverse evenimente etc.)
-Informații referitoare la alternativele pe care le au în momentul în care vor părăsi sistemul de protecție socială

Toate acestea pot fi transmise de către voluntari și receptate extrem de eficient de către copii prin joacă, care este pentru ei principalul și cel mai eficient mod de învățare.

În rândul copiilor: Prin activitățile propuse în proiect, copiii vor reuși să se deschidă spre activități noi, să își dezvolte o atitudine participativă și de implicare față de acțiunile întreprinse de asociația noastră, să își conștientizeze și asume sentimentele și trăirile. Ne dorim să sesizăm la ei o creștere a încrederii în sine, pentru a obține îmbunătățirea performanțelor școlare, pentru a le dezvolta abilitățile de comunicare, spiritul de echipă. Vom pune mare accent pe cunoașterea de sine, care dorim să aibă o finalitate și în planul controlului emoțiilor, pe asumarea de responsabilități, deprinderi esențiale pentru integrarea lor ulterioară în comunitate. Proiectul Toți copiii merită aripi! – Copiii din centrele de plasament cresc armonios poate contribui la educarea, integrarea și schimbarea viitorului copiilor instituționalizați și a celor defavorizați prin cursurile, atelierele, excursiile și experiențele noi pe care, cu ajutorul vostru, vrea să le aducă mai aproape de beneficiarii săi.

În rândul voluntarilor: Impactul proiectului asupra voluntarilor este extrem de important și poate contribui în mod semnificativ la aducerea în atenția societății (familii, prieteni, colegi) a problemelor cu care se confruntă copiii din centrele de plasament. În plan personal, voluntarii vor constata îmbunătățiri ale abilităților de relaționare, de lucru în echipă, de vorbire în public. Însă poate cele mai importante sunt sentimentele de responsabilitate și de altruism pe care proiectul urmărește să le dezvolte; voluntarii le sunt copiilor prieteni, profesori, dar și modele, prin urmare rolul lor este deosebit de important.

În comunitate: La nivelul comunității sibiene, în primul rând sperăm ca acest proiect să contribuie la conștientizarea situației copiilor instituționalizați, care ar putea avea ca urmare o deschidere tot mai mare a membrilor comunității față de nevoile acestor copii. Ne propunem să încurajăm valori precum toleranță și non-discriminare față de copiii proveniți din centrele de plasament, scop care poate fi atins mult mai ușor dacă oamenii iau la cunoștință problemele pe care copiii despre care vorbim le întâmpină și cauzele care determină comportamentul lor în anumite situații. Nu în ultimul rând, avem în vedere ca în timp, integrarea tinerilor din centre în comunitate să devină mai facilă.

Grupul țintă e format din copii și tineri între 3 și 18 ani aflați în centrele de plasament din județul Sibiu. Beneficiarii direcți sunt aproximativ 180 de copii provenind din următoarele centre de plasament: Complexul de Servicii Prichindelul (secția Centrul de primiri urgențe; Secția pentru copilul cu dizabilități; Centrul maternal); Centrul de plasament Orlat; Centrul de plasament Tavi Bucur din Cisnădie. Un număr de 100 de voluntari reușesc să ajungă săptămânal ori o dată la două săptămâni să lucreze cu acești copii, fiindu-le un real suport în dezvoltarea lor.

Beneficiarii indirecți sunt voluntarii și membrii comunității întrucât integrarea acestei categorii de copii în societate este fundamentală. În scurt timp copiii și tinerii pe care îi vizăm vor părăsi sistemul de protecție socială și vor deveni membri ai comunității noastre. Considerăm că este preferabil ca ei să reușească să își găsească un loc de muncă (pentru asta au nevoie să dobândească abilități, să se cunoască, să știe ce alternative și oportunități pot avea), să își întemeieze o familie (pentru care au nevoie de modele de viață), să evolueze și să se autodepășească decât să se complacă în starea în care se află, să înmulțească rândurile celor care nu își respectă semenii și legile.

-Implicarea a 100 de voluntari timp de 5 luni în susținerea cursurilor și atelierelor creative în centre de plasament (pentru asta ne propunem să atragem fonduri care să ne ajute la transportul voluntarilor și la achiziționarea materialelor necesare pentru desfășurarea activităților).

-Îmbunătățirea rezultatelor școlare și a abilităților pentru 180 de beneficiari copii și tineri din centre de plasament în 5 luni.

-Organizarea a 9 ieșiri recreative cu 135 de copii, prin rotație, cate două în fiecare lună, timp de 5 luni.

Principalul mod prin care dorim să ne atingem țelul este lucrul intensiv alături de voluntari care să își petreacă 2 ore în fiecare săptămână cu copiii, susținând cursuri interactive, ajutându-i să se pregătească suplimentar pentru disciplinele școlare, oferindu-le exemple de activități creative pentru petrecerea timpului liber și organizând diferite ieșiri din centre (teatru, film, Zoo, muzee). Toate acestea cu multă prietenie și încurajare constantă.

Înainte de a începe activitățile cu beneficiarii, voluntarii participă la un training în cadrul căruia li se explică specificul și nevoile copiilor cu care urmează să lucreze, primesc informații referitoare la atitudinea pe care trebuie să o adopte în raport cu copiii, li se oferă exemple și pun și ei în practică jocuri educative pe care apoi să le aplice la întâlnirile din cadrul proiectului. Voluntarii merg la copii în echipe de câte 2, 3 sau 4, în funcție și de numărul copiilor din grupa la care sunt repartizați. Toate activitățile pe care le propunem se desfășoară doar cu acordul copiilor și participarea lor activă. Voluntarii nu constrâng copiii să fie prezenți la activități, dimpotrivă, încearcă să le afle pasiunile pentru a se plia pe domeniile lor de interes și a răspunde nevoilor acestora.

O schiță a planului arată astfel:
-Recrutare voluntari + training-ul acestora (august 2016)
-Cursuri interactive susținute de voluntari: 100 de voluntari ajută 180 de copii, petrecând alături de ei câte 2 ore pe săptămână la centrele de plasament: (august – decembrie 2016)
-Organizarea a 9 ieșiri cu câte 2 grupuri/luna: (august – decembrie 2016)

-Cheltuieli materiale educaționale (rechizite, materiale workshop-uri) – 500 lei
-Cheltuieli cu deplasarea voluntarilor – 1500 lei. Costul unui drum dus-întors pentru 4 voluntari în localitățile cele mai apropiate este 15 lei. În aceste condiții din suma evidențiată aici am putea acoperi 100 de deplasări. Asta ar însemna aproximativ 200 de ore petrecute de voluntari alături de copii.
-Cheltuieli cu deplasarea copiilor la ieșirile din centru (transport) – 2500 lei. Având în vedere tarifele actuale oferite de societatea cu care am colaborat până în prezent, costul unei deplasări cu 15 copii de la centrele cele mai apropiate până în localitatea Sibiu este de 270 lei (microbuz + mașină voluntari). Prin urmare, am putea acoperi din această sumă transportul a 135 de copii pentru câte o deplasare la Sibiu – 9 deplasări în total (Zoo, Muzeul Satului și alte muzee, Cinema, Teatru, vizite fabrici/companii, etc.).

Bugetul total al proiectului este 4500 RON.

Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. Principalul său program este Ajungem Mari, care susține educația copiilor din centrele de plasament și medii defavorizate. Ajungem Mari își propune să vină în sprijinul acestor copii prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, excursii, ateliere creative și activități socio-recreative. Programul a demarat în București în vara 2014, s-a extins treptat, ajungând să ajute copiii din 24 de județe, printre care și județul Sibiu, unde a debutat în luna noiembrie 2015.

La nivelul județului Sibiu, beneficiind de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, până în luna februarie 2016, 35 de voluntari au lucrat cu aproximativ 80 de copii din 3 centre de plasament, petrecând săptămânal timp alături de ei. Voluntarii au reușit să creeze o legătură stabilă cu copiii, primele întâlniri fiind rezervate pentru a se cunoaște, pentru a descoperi principalele nevoi și dorințe ale copiilor raportat la întâlnirile viitoare, dar și pentru a stabili reguli și limite pentru activitățile plănuite. Având la bază toate aceste informații, ei au reușit apoi, prin joacă, să le transmită cunoștințe de bază (limbi străine, noțiuni de matematică, reguli de conduită în societate), i-au încurajat să își exprime sentimentele și opiniile, i-au ajutat cu pregătirea temelor. Cu sprijinul voluntarilor și al oamenilor de bine din comunitatea sibiană, am reușit să obținem sponsorizări materializate în organizarea unor ateliere florale și ateliere de ciocolată, dar și în o serie de 8 excursii la Arena Platoș și participarea la piese de teatru la Teatrul Gong pentru toți copiii din centrele în care activăm, toate constituind experiențe valoroase pentru copii


Sustinatori (65)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare
Albu Adriana Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km Boita 2016-03-16 17:43:24 30.00 lei achitat
Mățău Alexandru Rudi Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-03-16 18:56:41 50.00 lei achitat
anonim Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-03-16 22:34:11 50.00 lei achitat
Faloba Raluca Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-03-18 11:12:44 0.80 lei achitat
sas ana maria Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani sibiu 2016-03-18 11:26:57 4.00 lei achitat
mester diana Aluas Ioan Semimaraton Takata - 21Km sibiu 2016-03-22 16:14:06 1000.00 lei achitat
Țurcan Tatiana Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-03-31 14:26:15 10.00 lei Plătește
anonim Panta Ioana-Monica Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-04-04 11:24:53 30.00 lei achitat
Talida Plop Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-04-12 15:17:19 4.00 lei achitat
Talida Plop Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-04-12 15:18:24 4.00 lei achitat
Jugarean Andreea Panta Ioana-Monica Crosul Visma - 5Km Selimbar /Sibiu 2016-04-15 17:06:11 30.00 lei achitat
Selleri Italo Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-04-17 12:53:36 10.00 lei achitat
anonim Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km sibiu 2016-04-19 09:54:22 200.00 lei achitat
Porumbaceanu Ana Maria Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-04-22 09:15:35 20.00 lei achitat
anonim Panta Ioana-Monica Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-04-23 23:28:27 30.00 lei achitat
Purcea Sandu Florin Cândea-Burnete Laura Semimaraton Takata - 21Km Popesti Leordeni 2016-04-25 17:53:37 25.00 lei achitat
Ignat Alina Hategan Ana-Maria Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-02 12:05:30 30.00 lei Plătește
Ignat Alina Hategan Ana-Maria Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-02 12:05:44 30.00 lei achitat
VILSAN LAURA Popescu Andreea Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-04 13:19:02 100.00 lei achitat
Hambasan Cristina Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-06 10:42:40 10.00 lei achitat
Marica Alina Grajdeanu Iuliana Semimaraton Takata - 21Km Sibiu 2016-05-07 17:02:30 20.00 lei achitat
Marica Alina Gaja Adina Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-07 17:03:13 20.00 lei achitat
Marica Alina Vasiu Cristina Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-07 17:04:01 20.00 lei achitat
Haloiu Eugen Gaja Adina Crosul Visma - 5Km Cisnadie 2016-05-11 10:08:30 30.00 lei achitat
Haloiu Eugen Gaja Adina Crosul Visma - 5Km Cisnadie 2016-05-11 10:12:17 10.00 lei achitat
Prund Daniela Nicolae Sebastian Blaga Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-12 11:02:20 30.00 lei achitat
TESS SIB TESS SIB Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani SIBIU 2016-05-13 11:13:23 100.00 lei achitat
anonim Vasiu Cristina Crosul Visma - 5Km bistrita 2016-05-17 10:37:32 125.00 lei achitat
Grecu Diana Șolea Marian-Claudiu Semimaraton Takata - 21Km Sibiu, Sibiu 2016-05-17 23:20:17 500.00 lei achitat
oana Alexandra Georgescu Monica Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-18 09:15:22 10.00 lei achitat
Oana Alexandra Halmaciu Veronica Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-18 09:18:42 10.00 lei Plătește
anonim Halmaciu Veronica Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-18 10:04:11 30.00 lei achitat
Toma Denissa Panta Ioana-Monica Crosul Visma - 5Km sibiu 2016-05-18 12:04:21 50.00 lei achitat
Pasca Maria Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-19 11:15:30 50.00 lei achitat
CONTIU CLAUDIA-MADALINA Șolea Marian-Claudiu Semimaraton Takata - 21Km Sibiu 2016-05-19 11:30:37 10.00 lei achitat
anonim Bobeică Claudia Crosul Visma - 5Km Nocrich, jud Sibiu 2016-05-19 21:34:03 10.00 lei achitat
Barac Mihaela Cândea-Burnete Laura Semimaraton Takata - 21Km Sibiu 2016-05-20 07:39:25 15.00 lei achitat
Bacila Claudia Anda Bucsa Carmen Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-20 13:03:22 50.00 lei Plătește
anonim Cândea-Burnete Laura Semimaraton Takata - 21Km SIBIU 2016-05-20 21:39:24 50.00 lei achitat
Grunca Adela Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-23 13:30:18 50.00 lei achitat
Brad Daniel Stamate Cosmin Ștafetă - 4x5Km Sibiu 2016-05-24 08:43:03 100.00 lei achitat
anonim Hategan Ana-Maria Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-24 13:46:43 10.00 lei achitat
Stratulat Ana Ferdela Laura Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-25 14:43:07 50.00 lei achitat
anonim Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km Cisnadioara 2016-05-26 11:30:19 30.00 lei achitat
Luca Gabriela Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-05-26 12:33:49 30.00 lei achitat
Luca Gabriela Luca Mihail Semimaraton Takata - 21Km Sibiu 2016-05-26 12:53:21 30.00 lei achitat
Ujupan Crina Ujupan Matei Andrei Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-05-26 13:30:58 10.00 lei Plătește
MORAR CONSTANTIN Morar Magdalena Crosul Visma - 5Km SIBIU 2016-05-26 14:02:24 50.00 lei achitat
Ujupan Crina Ujupan Matei Andrei Cursa Copiilor - 4-5 ani Sibiu 2016-05-26 21:13:39 4.00 lei achitat
Sigmirean David Ferdela Teodora Antonia Cursa Copiilor - 4-5 ani Regenstauf 2016-05-27 00:02:24 50.00 lei achitat
Irimia Adriana Hategan Ana-Maria Crosul Visma - 5Km Selimbar 2016-05-27 09:02:23 30.00 lei achitat
Ciurea Oana Porumbaceanu Sofia Cursa Copiilor - 4-5 ani Selimbar 2016-05-27 11:03:10 20.00 lei achitat
Tatu Camelia Ferdela Teodora Antonia Cursa Copiilor - 4-5 ani sibiu 2016-05-27 11:11:07 15.00 lei achitat
Platschek Anca Ferdela Marius Crosul Visma - 5Km sibiu 2016-05-27 11:14:54 50.00 lei achitat
Toth Delia Grigorescu Razvan Ștafetă - 2x10Km Sibiu 2016-05-27 13:18:59 5.00 lei achitat
Sigmirean Tania Ferdela Laura Crosul Visma - 5Km Regenstauf 2016-05-27 21:40:04 25.00 lei achitat
Sigmirean Claudiu Ferdela Marius Crosul Visma - 5Km Regenstauf 2016-05-27 21:42:59 25.00 lei achitat
anonim Ujupan Matei Andrei Cursa Copiilor - 4-5 ani Bruxelles 2016-05-27 21:50:48 900.00 lei achitat
Anca Popescu Popescu Alexandra Ștafetă - 2x10Km Sibiu 2016-05-28 09:19:40 100.00 lei achitat
anonim Popescu Alexandra Ștafetă - 2x10Km Sibiu 2016-05-28 14:15:58 20.00 lei achitat
ALBU ADRIANA Bobeică Claudia Crosul Visma - 5Km BOITA 2016-05-29 17:59:42 30.00 lei achitat
Pataki Iulia Duminciuc Simona Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-06-02 16:32:25 50.00 lei achitat
Lupean Maria Duminciuc Simona Crosul Visma - 5Km Sibiu 2016-06-02 17:31:30 50.00 lei achitat
Samarghitan Stefania Bancu Maria Alexandra Crosul Visma - 5Km sibiu 2016-06-11 09:12:16 10.00 lei Plătește
Zgarcea Simona Șolea Marian-Claudiu Semimaraton Takata - 21Km Sibiu, Sibiu 2016-05-17 23:20:17 30.00 lei achitat

Alergatori (100)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat
Duminciuc Simona Sibiu 2016-03-02 13:29:14 Da
Morar Magdalena Sibiu 2016-03-02 13:42:59 Da
stanciu laurentiu alba iulia 2016-03-02 14:07:42 Da
Kormos Alexandru Cluj Napoca 2016-03-04 10:28:20 Da
Boian Diana Cluj 2016-03-04 10:39:51 Da
Apateanu Fabiana Cluj-Napoca 2016-03-04 10:49:49 Da
Catana Victor Cluj Napoca 2016-03-04 11:01:56 Da
Gujan Ioan Cluj-Napoca 2016-03-04 11:52:08 Da
Cacovean Narcisa Sibiu 2016-03-07 08:07:32 Nu
Lungu Bogdan Campulung Moldovenesc 2016-03-07 16:48:38 Da
Talai Veronica Sibiu 2016-03-08 13:30:29 Nu
Hategan Ana-Maria sibiu 2016-03-09 12:02:45 Da
Vonica Lucian Sibiu 2016-03-16 02:52:26 Da
Aluas Ioan Sibiu 2016-03-16 02:52:26 Da
Bucsa Carmen Sibiu 2016-03-16 12:08:51 Da
Sotir Toni-Constantin Cisnadie 2016-03-16 18:19:59 Da
Porumbaceanu Sofia Sibiu 2016-03-17 09:20:39 Da
Oancea Adina Sibiu 2016-03-18 22:19:06 Nu
Floriana Burican Sibiu 2016-03-18 22:43:46 Da
VORNICU ALIN SIBIU 2016-03-19 12:27:31 Da
BIRIS VICTOR DAN Sibiu 2016-03-30 10:22:11 Da
Panta Ioana-Monica Sibiu 2016-04-03 22:49:33 Da
Bita Alina Bucuresti 2016-04-04 21:50:25 Da
Bita George Bucuresti 2016-04-04 21:55:55 Da
Câmpean Vasile Sibiu 2016-04-05 16:54:23 Da
Nicolae Sebastian Blaga Sibiu 2016-04-11 10:03:17 Da
Szabo Levente Sibiu 2016-04-12 14:43:12 Da
Luca Mihail Sibiu 2016-04-13 12:47:29 Da
Grajdeanu Iuliana Sibiu 2016-04-14 19:31:43 Da
Foamete Iulia Sibiu 2016-04-14 19:31:43 Da
Gaja Adina Sibiu 2016-04-14 19:31:43 Da
Toderutiu Radu Sibiu 2016-04-14 19:31:43 Da
Vasiu Cristina Sibiu 2016-04-15 16:38:56 Da
Popa Comaniciu Sanda Sibiu 2016-04-15 16:38:56 Da
Cândea-Burnete Laura Sibiu 2016-04-17 09:16:33 Da
Popescu Andreea Sibiu 2016-04-18 10:31:56 Da
Draniceanu Mihaela Craiova 2016-04-18 12:56:51 Da
Popescu Alexandra Sibiu 2016-04-24 20:30:06 Da
Grigorescu Razvan Sibiu 2016-04-24 20:35:46 Da
Natanael Drambareanu USA 2016-04-26 08:45:20 Da
CIMPOIERU ALEXANDRU SIBIU 2016-04-27 12:24:18 Da
iordan daniel sibiu 2016-04-27 12:25:50 Da
rupa vasilica maria SIBIU 2016-04-27 12:27:06 Da
iordan tabita izabela SIBIU 2016-04-27 12:28:33 Da
adam stefania SIBIU 2016-04-27 12:29:37 Da
cercea gheorghe SIBIU 2016-04-27 12:30:47 Da
pasu laurentiu nicolae SIBIU 2016-04-27 12:31:43 Da
Fogorosiu Andrei Sibiu 2016-04-27 16:44:46 Da
Georgescu Monica Sibiu 2016-05-03 17:03:30 Da
Halmaciu Veronica Sibiu 2016-05-03 17:03:30 Da
Baila Ioana Sibiu 2016-05-05 21:45:42 Da
PACURAR TEODORA IOANA SIBIU 2016-05-06 08:43:37 Da
Berar Ana-Maria SIBIU 2016-05-06 09:28:12 Da
CRETU TEODORA SIBIU 2016-05-06 12:11:58 Da
CRETU HORATIU SIBIU 2016-05-06 12:23:10 Da
CRETU ADELA SIBIU 2016-05-06 12:33:13 Da
Bobeică Claudia Boița 2016-05-06 13:41:12 Da
Gândilă Sara Șelimbăr 2016-05-06 14:27:00 Da
Gândilă Victor Șelimbăr 2016-05-06 14:29:52 Da
Vieru Daniel Bucuresti 2016-05-09 19:06:21 Da
LACATUSU FLORINA SIBIU 2016-05-10 15:34:39 Da
ROSU ANI SIBIU 2016-05-11 08:56:19 Da
SEBASTIAN-OVIDIU MORAR SIBIU 2016-05-11 09:05:19 Da
SLABU MATEI - IOAN SIBIU 2016-05-11 10:03:28 Da
MATEA SORIN SELIMBAR 2016-05-12 07:28:38 Da
Solomon Alexandru Sibiu 2016-05-12 13:05:49 Da
nedelcu delia sibiu 2016-05-12 16:25:08 Da
Ujupan Matei Andrei Sibiu 2016-05-13 21:48:41 Da
Cerna Cristian Sibiu 2016-05-15 09:34:27 Da
Diaconu Nicu Stefan Vulcan 2016-05-15 18:40:32 Da
Iviniciu Radu Cluj-Napoca 2016-05-15 20:29:31 Da
Bancu Maria Alexandra Sibiu 2016-05-15 23:21:14 Da
Albu Bogdan Sibiu 2016-05-16 10:51:48 Da
Albu Alina Sibiu 2016-05-16 10:55:43 Da
Albu Ilinca Sibiu 2016-05-16 10:58:23 Da
Albu Tudor Sibiu 2016-05-16 11:00:35 Da
Cabulea Matei Sibiu 2016-05-16 18:04:38 Da
Mosinoiu Flavia Sibiu 2016-05-16 19:43:33 Da
Mesteru Mihaela Sibiu 2016-05-16 19:46:41 Da
Pârvu Adrian Ionut Sibiu 2016-05-16 19:48:41 Da
Cretu Ioan Sibiu 2016-05-16 20:06:10 Da
Harsan Ioan Sibiu 2016-05-16 20:12:20 Da
Șolea Marian-Claudiu Sibiu 2016-05-16 22:05:33 Da
Ferdela Laura sibiu 2016-05-16 23:14:49 Da
Ferdela Marius sibiu 2016-05-16 23:18:36 Da
Ferdela Teodora Antonia sibiu 2016-05-16 23:21:04 Da
Barsan Alex Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Todea Lucian Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Berea Andreea Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Flucsa Sorin Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Carmanus Bogdan Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Gherman Mircea Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Marta Roxana Brindusa Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Secasan Mariana Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Trasca Vasile Mihai Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Blaga Madalina Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Stamate Cosmin Sibiu 2016-05-17 16:11:38 Da
Dragomir Claudiu Sibiu 2016-05-19 15:58:47 Da
Matei Dorel Sibiu 2016-05-19 15:58:47 Da
Susu Paul Cosmin Sibiu 2016-05-19 15:58:47 Da