Tabăra de vară Micii Exploratori

Descrierea pe scurt a proiectului

Tabăra de vară „Micii Explortori” reprezintă o experienţă unică dintr-o vacanţă de vară de neuitat, pentru copii între 9 – 12 ani, din regiunea Sibiu (Sibiu, Cisnadie, Selimbar, Nou, Rosia, Sighisoara, Cris)constituind o alternativă pentru o educaţie moral-creştină dinamică. Timp de o săptămână, copiilor le sunt prezentate diverse situaţii de învăţare prin experienţă, prin care sunt stimulaţi să înveţe în mod activ (competiţii sportive şi creative, individuale şi de grup, lecţii civice şi morale, alături de multe scenete, foc de tabara si specialitati pregatite la vatra). Anul acesta alergăm pentru a putea asigura corturi pentru tabăra de vară Micii Exploratori.

  sustine alearga

micii_cover

Asociaţia „Micii Exploratori”

logo_miciiAsociaţia Micii Exploratori este un proiect de cluburi de timp liber pentru copiii între 8-13 ani şi se adresează întregii personalităţii umane. Într-o lume dominată tot mai mult de lipsa valorilor şi de un stil de viaţă static, Micii Exploratori oferă o alternativă pentru o educaţie moral-creştină dinamică, într-un context de învăţare prin experienţă. Asociaţia promovează ca adevărate modele personaje istorice şi biblice şi le arată celor mici cum pot trăi în armonie cu natura şi cu Dumnezeu. Personalul asociaţiei are o experienţă cumulată de peste 30 de ani în organizarea de cluburi, evenimente şi tabere tematice pentru copii.
Web: http://www.facebook.com/MiciiExploratori?ref=hl

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Din experienţa cu copiii, am identificat următoarele nevoi în întâmpinarea cărora ne propunem să venim:

  • disciplina
  • empatia
  • responsabilitatea
  • întărirea comportamentului civic
  • dezvoltarea spiritului ecologic şi de protecţie a mediului

Beneficiarii și grupul țintă?

Beneficiarii direcţi îi reprezintă aproximativ 150 de copii între 8-13 ani din cluburile Micii Exploratori (şi nu numai) din regiunea Sibiu (Sibiu, Cisnădie, Şelimbăr, Nou, Roşia, Sighişoara, Criş).
Beneficiarii secundari din rândul participanţilor sunt aproximativ 50% din familii dezavantajate (trăiesc fie dintr-un singur salariu minim pe economie, fie exclusiv din alocaţiile copiilor) şi de romi.
Beneficiarii indirecţi sunt reprezentaţi de părinţii care contribuie în mod activ la educarea şi creşterea de cetăţeni proactivi în comunitatea locală, respectiv şcoala şi în ultimă ipostază, comunitatea locală din care provine copilul.

Obiectivele proiectului

  • organizarea unei tabere de vară pentru 150 de copii din mediul rural şi urban;
  • crearea unor activităţi holistice (care se adresează întregii personalităţi) de stimulare fizică dar şi intelectuală a copiilor;
  • integrarea în grup a celor aproximativ 75 de copii proveniţi din familii dezavantajate şi de romi;
  • identificarea şi exprimarea  laturii creative a participanţilor.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Vizăm schimbările de atitudine şi preocupare cu privire la petrecerea şi investirea timpului liber. Părinţii copiilor care au participat în ediţiile anterioare sunt martori ai influenţei pozitive a taberei asupra copiilor lor.
Prin implementarea unui chestionar înainte şi după tabără, adresat părinţilor şi liderilor voluntari, dorim să evaluăm cum copilul răspunde la
– disciplină (copilul învaţă să asculte de reguli)
– empatie (copilul este antrenat să devină altruist şi să fie sensibil cu privire la nevoile celor din jurul său)
– responsabilitate (copilul este provocat să contribuie la reuşita echipei sale, ducând la îndeplinire sarcinile pe care le primeşte)
– încredere în sine (indiferent de abilităţile sale înăscute sau dobândite, fiecare copil în parte este încurajat să reuşească)
– dezvoltarea spiritului ecologic şi de protecţie a mediului (prin campanii de ecologizare de cartier, prin incursiuni în natură şi descoperirea frumuseţilor acesteia).

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

10.000 lei

Bugetul total al proiectului

50.500 lei

  sustine alearga
//]]>