Semimaraton Sibiu devine în 2017 Maraton Sibiu

Suntem alături de Daniela la Jocurile Olimpice de la Rio!
august 10, 2016
Start înscrieri proiecte pentru Maraton Sibiu 2017!
februarie 8, 2017

Ce schimbări aduce ediția din 2017?
• Introducem cursa de 42 de km: Semimaraton devine Maraton Sibiu
• A șasea ediție a evenimentului va avea loc pe 27 mai 2017
• Traseul va fi extins și în împrejurimile Sibiului, înspre Rășinari – Poplaca

Ediția din 2017 va fi una cu totul specială. Semimaraton Sibiu se tranformă în Maraton Sibiu! Ne întâlnim în 2017, pe data de 27 mai, la sărbătoarea comunității sibiene: alergăm din nou pentru cauzele care schimbă în bine orașul.

Iar pentru că la ediția din 2016 am fost mai mulți ca niciodată (2500 de alergători înscriși, 1000 de susținători la fața locului și peste 2000 de donatori online- vezi AICI), e momentul să creștem: vom introduce, alături de cursele bine-cunoscute, și cea cursa de maraton (42 km).

“Am avut o a cincea ediție a Semimaratonu Sibiu mult peste așteptări, cu aproximativ 1.200 de alergători în plus față de 2015, ceea ce pentru noi a însemnat practic să organizăm două evenimente în unul singur. A fost destul de greu, dar a fost frumos în același timp. Am reușit să aducem oameni din toată țara la SemiMaraton, pe lângă faptul că întreaga comunitate sibiană se mobilizează să alerge pentru cauzele favorite. Dacă Sibiul a reușit să strângă 2.500 de alergători pentru un SemiMaraton, cu siguranță merită să intre în rândul orașelor celor care au o competiție de Maraton.” – Ciprian Ciocan, director eveniment

Pe unde va fi noul traseu?

Traseul pentru primii 10 km va fi cel deja cunoscut care străbate străzile din centrul istoric al Sibiului, continuă până în Muzeul ASTRA, urmând ca partea de noutate să fie pe tronsonul de alergare care continuă înspre Rășinari- Poplaca, unde va atinge punctul maxim al competiției pe un sens (cel de 21 de km). Următorii 21 de km vor marca traseul de întoarcere, cu linia de sosire în Piața Mare din Sibiu.

Vom reveni în curând cu detalii suplimentare și calendarul detaliat al ediției cu numărul 6. Țineți aproape!