Regulament 2017

Regulament de participare a alergătorilor la Maratonul Internațional Sibiu 2017

 

 1. Despre competiție

Maratonul Internațional Sibiu este o competiție sportivă de alergare de tip open, cu caracter filantropic (fiecare alergător susține prin alergare o cauză din comunitate, susținătorii săi având posibilitatea de a efectua o donație pentru cauza respectivă).

Cursele organizate în cadrul Maratonului sunt următoarele:

 • Maraton – 42,195 km
 • Semimaraton – 21 km
 • Ștafetă – 4×10,5 km
 • Ștafetă – 4×5,25 km
 • Cros – 5 km
 • Cursele Copiilor:
  • 4-5 ani – 400 m
  • 6-7 ani – 800 m
  • 8-9 ani – 1200 m
  • 10 -12 ani – 1600 m
  • 13 -16 ani – 2000 m

Categoriile curselor de maraton, semimaraton și cros sunt masculin și feminin. Echipele de ștafetă pot fi echipe mixte.

Traseul competiției se va desfășura pe distanțele aferente fiecărei curse, în zona centrală a orașului Sibiu, în zonele adiacente (Parcul Sub Arini și Muzeul Civilizației și Tradiției Populare – ASTRA) și în satele învecinate cu Sibiul (Rășinari și Poplaca), pentru cursa de maraton. Traseul va fi marcat corespunzător și va fi asigurat de voluntari și reprezentanți ai Poliției Județene Sibiu.

Cronometrarea participanților se va efectua prin intermediul cipurilor de cronometrare atașate pe partea din spate a numerelor de concurs. Pentru ca înregistarea timpului sa poată fi realizată fără probleme numerele de concurs se vor purta pe partea din față a tricoului sau șortului. În cadrul curselor de ștafetă cronometrarea nu se va efectua individual pentru fiecare membru al echipei, ci doar pentru echipă per total – doar alergătorul care încheie ștafeta va primi cip de cronometrare. Este interzisă schimbarea sau transferarea numărului de concurs către alte persoane, acest lucru atrăgând descalificarea participantului.

Punctele de hidratare/revitalizare vor fi organizate din 5 în 5 km (cu existența unui punct suplimentar la km 2.5) și vor fi dotate cu apă și fructe.

Siguranța alergătorilor va fi asigurată de voluntari SMURD aflați pe traseu și de echipaje ale Poliției și Ambulanței. În cazul apariției oricăror probleme de sănătate sau accidentări, adresați-vă celor mai apropiați voluntari sau, în caz de urgență, dacă aveți posibilitatea, sunați la 112.

 1. Înscriere și plată

Înscrierea ca alergător se realizează prin completarea formularului de înscriere de pe www.maratonsibiu.ro, cu alegerea cursei dorite și a cauzei susținute. Data limită pentru înscriere este 8 mai 2017.

După înscriere, alergătorul are la dispoziție 7 zile calendaristice pentru efectuarea plății taxei de participare, prin una din metodele puse la dispoziție de organizatori, pentru confirmarea participării. Numele alergătorului va apărea pe site-ul Maratonului doar după ce participarea sa va fi confirmată în urma efectuării plății.

Vârsta minimă de participare la cursa de maraton este de 18 ani. La cursele de semimaraton și cros pot participa si tineri cu vârsta minimă de 16 ani, cu acordul părintelui/tutorelui legal.

 1. Ridicarea kiturilor, start și participare la competiție

Kiturile de participare se vor ridica în zilele de joi, 25 mai, și vineri, 26 mai, între orele 10:00 – 19:00,  în Piața Mare. Doar alergătorii din afara Sibiului vor putea să ridice kiturile de participare în dimineața competiției de la punctul special amenajat în Piața Mare. Pentru evitarea aglomerației recomandăm ridicarea kiurilor  în zilele de joi și vineri.

Pentru ridicarea kitului de participare este necesară prezentarea unui act de identitate și completarea declarației pe proprie răspundere. Pentru participarea alergătorilor minori este necesar acordul scris al părintelui/tutorelui legal.

Startul se va da diferențiat pe fiecare cursă, în Piața Mare din Sibiu, după cum urmează:

 • Maraton și ștafeta 4×10– ora 08:45
 • Semimaraton și ștafeta 4×5 – ora 09:00
 • Cros – ora 09:15
 • Cursele copiilor vor avea loc în intervalul orar 17:00-19:05, după cum urmează:
  • Cursa copiilor 4-5 ani (400 m) în intervalul orar 17:00-17:10. La această cursă, părinții pot alerga de mână cu picii, însă îi îndemnăm să-și încurajeze copiii să participe singuri;
  • Cursa copiilor 6-7 ani (800 m) în intervalul orar 17:20-17:35;
  • Cursa copiilor 8-9 ani (1200 m) în intervalul orar 17:45-18:05;
  • Cursa copiilor 10-12 ani (1600 m) în intervalul orar 18:15-18:30;
  • Cursa copiilor 13-16 ani (2000 m) în intervalul orar 18:45-19:05.

Participanții la curse vor fi echipați corespunzător pentru alergare – cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate. Pentru că, în cazul în care ziua competiției va fi una însorită, pe traseu vor exista zone expuse la soare, recomandăm utilizarea măsurilor de protecție adecvate (purtarea de șapcă/buff, folosirea cremei de protecție solară).

Participanții vor avea un comportament sportiv și repectuos față de ceilalți alergători, voluntari, reprezentanți ai autorităților locale și public. Este interzisă lăsarea pe traseu de ambalaje sau resturi, precum și distrugerea mediului înconjurător. Un comportament nesportiv sau distrugerile aduse în mod intenționat mediului înconjurător vor atrage descalificarea alergătorului.

Timpi limită de sosire:

 • Cros: o oră (10:15);
 • Semimaraton/ștafete : 3 ore și jumătate (12:00);
 • Maraton: 6 ore (14:00);

Depășirea timpului limită atrage de asemenea descalificarea.

Retragerea din cursă din orice motiv va fi anunțată celor mai apropiați voluntari.

Detalii suplimentare despre traseu, punctele de schimb ștafetă, premiere, alte aspecte legate de eveniment vor fi comunicate pe principalele canale de comunicare ale evenimentului – www.maratonsibiu.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/MaratonSibiu/. Recomandăm urmărirea acestor canale pentru a fi la curent cu toate detaliile evenimentului.

Prin luarea startului în cadrul Maratonului Internațional Sibiu, alergătorii acceptă automat acest regulament.