PeDale – Bicicleta zilnica

Numele proiect: BicicletaZilnica

Numele organizatie: PeDale Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Lipsa locurilor de parcare a bicicletelor – este foarte greu să ne deplasam la magazin, piață sau la o instituție publică folosind bicileta, deoarce se pierde mult timp cautând un loc unde să o legăm și să stăm liniștiți că este în siguranță.

Beneficiarii si grupul tinta: Utilizatorii de biciclete, persoane active cu vârsta de minim 14 ani care vor avea posibilitatea de a folosi bicicleta în activitățile zilnice; instituțiile care vor oferi clienților pe care îi deservesc o soluție civilizată pentru parcarea bicicletelor.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Primăria Municipiului Sibiu a realizat în ultimii ani piste de biciclete care fac legătura între cartiere, centru și zone industriale/comerciale. Se doreste încurajarea folosirii bicicletelor în activitățile zilnice, înlocuind astfel folosirea mașinii pentru deplasările cotidiene (mers la serviciu, cumpărături, etc.) fluidizând traficul şi crescând calitatea aerului.
Totuși, numărul celor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru activitățiile cotidiene  nu a crescut foarte mult.

Ne dorim să abordăm problema lipsei locurilor special amenajate pentru parcarea bicicletelor (rasteluri). Anul acesta Asociația PeDale împreună cu „Asociația pentru înfrumusețarea orașului Sibiu” și Asociația „Al 6-lea jucător” au amenajat un număr de 30 de parcări de bicicletă (rasteluri) în diverse zone din orașul Sibiu. Proiectul a fost finanțat de Raiffeisen Bank în cadrul programului Raiffeisen Comunități.
În perioada următoare se dorește extinderea rețelei de rasteluri.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 8000 lei reprezantand 10 rasteluri

Cine se va implica in implementarea proiectului?:  Asociaţia PeDale Sibiu,  Asociația pentru înfrumusețarea orașului Sibiu și Asociația „Al 6-lea jucător”

Email: [email protected]

Link: www.bicicletazilnica.ro

 

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480