Asociaţia Salvatorilor Montani – Un „miracol de 40 de ani”

Numele organizatieiAsociaţia Salvatorilor Montani Sibiu (ASMS)

Alergand sau sustinand un alergator pentru cauza noastra la Semimaratonul din 16 iunie,  puteti face posibila dotarea cu echipamentul necesar operatiunilor de salvare derulate de salvatorii montani sibieni in zona Balea Lac.

Beneficiarii si grupul tinta: Beneficiarii acestei cauze sunt cei 25 de salvatori montani voluntari din zona Bâlea şi turiştii pe care aceştia îi deservesc.

Ideea proiectului: Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu (ASMS) activează în zona Bâlea Lac, o zonă binecunoscută si foarte apreciata atat de turiştii români, cât şi de cei străini, unde asociatia administreaza un refugiu salvamont ca bază de salvare.

Asociaţia noastră este alcătuită din 25 de salvamontişti voluntari, toţi cu experienţă foarte mare în domeniul montan şi funcţioneaza în zona Bâlea Lac, în parteneriat cu Primăria Cârţişoara.

Toate cheltuielile legate de echipament, transport şi întreţinere necesare actiunilor de patrulare si salvare sunt făcute din buzunarul nostru, al voluntarilor, deocamdată Primăria Cârţişoara neavând fondurile necesare pentru sustinerea acestor cheltuieli.

Echipamentul individual este personal şi-l folosim în toate cazurile fără rezerve, de multe ori riscând să-l distrugem, dar este mult mai importanta salvarea unei vieţi, decât un pantalon sau o geacă.

Ne gasiti pe tot parcursul verii la refugiul de la Balea Lac, iar pe timpul iernii in fiecare week-end, gata sa intervenim prompt in ajutorul celor care au nevoie de noi, pe zi sau pe noapte, indiferent de anotimp.

Mii de vieti au fost salvate de-a lungul celor 40 de ani de activitate a salvamontistilor sibieni, datorită dăruirii şi muncii asidue depuse de acestia. Pentru ca interventiile noastre in sprijinul dumneavostra, al iubitorilor muntelui, sa se poata desfasura in continuare in conditii de siguranta avem nevoie de dotari absolut necesare unor astfel de interventii pe munte.

Actualmente, nu dispunem de fondurile necesare achiziţionării de echipament tehnic pentru echipa de salvatori: colţari, bocanci, pioleţi, corzi, carabiniere, căşti, hamuri de alpinism, sonde şi lopeţi de avalanşă, aparate de căutare în avalanşă. Suma necesara se ridica la 8000 RON. Prin participarea noastra la Semimaratonul Sibiului ne propunem sa strangem o parte din aceasta suma.

Comunitatea sibienilor si nu numai, poate sustine aceste eforturi pentru ca salvamontistii sa poate interveni in continuare în ajutorul turiştilor iubitori de munte.

Bugetul necesar: 8000 lei

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Teodor Tulpan, Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu

Linkhttp://salvamontbalea.ro


Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480