Asociaţia Micii Exploratori – Pe urmele lui Robin Hood

Numele proiect:  Pe urmele lui Robin Hood

Numele organizatie: Asociatia Micii Exploratori

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Stiati ca  studiile (2002-2007) arata ca prezenta jocurilor active si libere (altele decat cele de pe calculator sau masa) in copilaria timpurie, face copiii sa fie mai sanatosi, mai fericiti,  corect socializati si mai destepti?

Asociatia Micii Exploratori vine in intimpinarea acestei nevoi printr-un proiect de cluburi de timp liber oferit copiilor intre 8 şi 13 ani.
Intr-o lume dominată tot mai mult de lipsa valorilor si de un stil de viata static, Micii Exploratori ofera o alternativa pentru o educatie moral-civica si crestina  dinamice, intr-un context de invatare prin experienta. Promoveaza ca adevarate modele personaje istorice si biblice si le arata celor mici cum pot trai in armonie cu semenii si Dumnezeu.

Beneficiarii si grupul tinta: Beneficiarii directi il reprezinta 30 de copii intre 8-13 ani din 5 cluburi  din Sibiu si alte 4 localitati vecine: Selimbar, Cisnadie, Rosia si Nou. Prin posibilitatile financiare limitate sau absente, lipsa satisfacerii nevoilor copiilor este manifestata in toate domeniile vietii lor: fizic, social, psihic. Grupul tinta este reprezentat de copiii proveniti din familii defavorizate, care frecventeaza cluburile de Micii Exploratori.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate:  Proiectul implica organizarea unei tabere in zona Crisului (Sighisoara), special gandita pentru nevoile si pasiunile copiilor.

Zile de voie buna, intr-un cadru sanatos si spiritual, in care participantii exploreaza viata lui Robin Hood, alaturi de alte teme cu caracter practic pentru viata lor.

Activitatile dinamice si distractive sunt asigurate de: crearea unui arc si invatarea folosirii acestuia, jocuri de echipa, drumetii, tiroliana, lucru manual, jocuri de teren si alte surprize.

Ideea proiectului este gandita ca o abordare „tot-unitara”; activitatile derulate vor avea impact la toate nivelurile personalitatii copiilor: creativ, social, emotional, psihologic si spiritual.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 3000 lei

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Dorim ca impactul in randul copiilor sa fie unul care sa influenteze stilul lor de viata in mod pozitiv, prin alegeri dinamice si cu initiativa. Participarea la aceasta tabara va reprezenta pentru multi singura  amintire frumoasa din cursul verii. Schimbarea produsa vizeaza influentarea perceptiei asupra copilariei si a vietii, in mod pozitiv.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Asociatia Micii Exploratori

Email: [email protected]

Link: www.miciiexploratori.ro

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480