Asociația Al 6-lea jucător – Promovarea baschetului în şcoli

Numele proiect: Promovarea baschetului în şcoli
Numele organizatie: Asociația „Al 6-lea jucător”

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Una din căile prin care Asociaţia „Al 6-lea jucător” înţelege să promoveze baschetul este prezenţa periodică în şcoli şi dialogul cu elevii.

Beneficiarii si grupul tinta: Proiectul acesta se adresează grupei de vîrsta 9-13 ani (elevii claselor a IV-a – a VII-a) din şcolile generale, respectiv liceele din oraşul Sibiu.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Membri ai asociaţiei (între 2 şi 4) însoţiţi de cîte un jucător al echipei CSU Sibiu vor face vizite periodice în şcoli pentru ca elevii să dialogheze cu sportivul, să afle amănunte din pregătirea pe care acesta o are de făcut, să cunoască o parte din etapele pe care sportivul le-a avut de parcurs în carieră, momente plăcute sau mai puţin plăcute din viaţa de sportiv, să conştientizeze faptul că un sportiv are nevoie de anumite calităţi (punctualitate, seriozitate, corectitudine, răbdare, spirit de echipă, ambiţie), calităţi pe care şi copiii le pot dezvolta atît la scoală cît şi în afara ei. De asemenea, din aceste dialoguri, elevii vor afla cîteva lucruri şi despre efectele nocive pe care drogurile uşoare (ţigări, alcool) le pot avea asupra organismului uman. Prin aceasta, asociaţia doreşte să sensibilizeze copiii aflaţi la vîrsta la care pot fi atraşi cu uşurinţă spre aceste pericole.
În cadrul acestor întîlniri se va pune un accent deosebit pe practicarea sportului de masă şi pe importanţa orelor de educaţie fizică prevăzute în programa şcolară.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 1000 lei reprezentând maiouri de baschet, mingi de baschet, poze jucător cu autograf şi alte materiale promoţionale care vor fi donate şcolilor.

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Este cunoscut faptul ca tot mai mulţi copii sînt scutiţi prea uşor de orele de educaţie fizică, acestea fiind considerate neînsemnate şi neproductive de către copii şi chiar de către părinţii lor. Prin aceste dialoguri asociaţia îşi propune să formeze copiilor o percepţie corectă asupra sportului de masă ca mijloc de recreere şi relaxare cu ajutorul căruia îşi pot îmbunătăţi performanţele şcolare precum şi a sportului de performanţă ca ambasador al spiritului de competiţie şi de fair-play.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Asociația „Al 6-lea jucător”

Email: [email protected]

Link: www.csufans.ro / http://www.facebook.com/CSUFANS

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480