Animal Life Sibiu – Ajutor pentru animalele in dificultate

Numele proiect: Ajutor pentru animalele in dificultate

Numele organizatie: Asociatia Pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Animalele fara stapan care necesita tratamente veterinare sau trebuie recuperate au nevoie de un spatiu in care pot fi supravegheate si ingrijite.

Beneficiarii si grupul tinta: Animalele fara stapan, cainii si pisicile comunitare ale orasului.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Animalele fara stapan sufera in fiecare zi de pe urma cruzimii oamenilor, a accidentelor de masina, a bolilor sau a parazitilor. Animal Life acorda ajutor animalelor in dificultate prin transportul la medicul veterinar, plata interventiilor si a tratamentelor insa adesea se vede in imposibilitatea de a gasi un spatiu de cazare adecvat pentru animalele in recuperare.
Astfel ne-am gandit la folosirea unui container de constructii pe care il avem deja, ca si spatiu de recuperare a cainilor sau pisicilor convalescenti.
Containerul va fi imparti in doua zone, una cu o masa de consultatie unde poate activa un medic sau tehnician veterinar si o a doua zona care va fi dotata cu boxe pentru animale. Containerul poate fi dotat cu un sistem de incalzire sau soba si amplasat in orice zona care permite amplasarea acestuia si accesul medicului veterinar si a voluntarilor. In acest fel vom avea un spatiu unde animalele pot fi tratate, iar o data insanatorsite acestea vor fi deparazitate, vaccinate, sterilizate si inapoiate in teritoriu sau oferite spre adoptie.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: Amenajarea containerului cu boxe individuale – metal inoxidabil usor de dezinfectat cu sistem de scurgere – 7000 lei (materiale si manopera)
Dotarea cu o masa de consultatii si minim de instrumentar medical necesar -4000 lei.
Cost total amenajare container detinut deja de Animal Life = 11.000 ron

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Animalele comunitare care sunt tratate si ingrijite prin intermediul Animal Life sunt fie adoptate fie returnate in teritoriu intr-o stare incomparabila cu cea in care sunt ridicate din strada:
– o data sterilizate animalele nu vor mai produce alte generatii de pui nedoriti.
– prin vaccinare si deparazitare se reduce numarul bolilor si a zoonozelor.
– in timp prin masurile de mai sus corelate cu schimabari legislative numarul animalelor de pe strada va descreste, iar acestea vor inceta sa mai transmita si sa mai sufere ele insele din cauza bolilor si a parazitilor.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Cei implicati in acest proiect sunt membrii, voluntarii si sustinatorii Animal Life.

Email: [email protected]

Link: www.animallife.ro / http://www.facebook.com/#!/animallife.sibiu

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480