AIOS – Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu – Sibiul copiilor

Numele proiect: Sibiul copiilor

Numele organizatie: AIOS – Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Educarea generatiei viitoare in observarea si intelegerea valorilor culturale, istorice si construite in spiritul continuitatii, a dezvoltarii si protejarii patrimoniului mostenit prin intermediul unei publicatii pentru copii.

Beneficiarii si grupul tinta: Elevii claselor 0-4 din fiecare scoala din judetul Sibiu, copiii vizitatori ai orasului, si orice persoana care doreste sa descopere orasul lui Hermann prin povestiri, legende, jocuri si exercitii. Nu in ultimul rand publicatia doreste sa vina in ajutorul parintilor si educatorilor in initierea intr-un mod placut a invataceiilor in istoria si arhitectura orasului.

Ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate:

Proiectul consta in realizarea unei publicatii sub forma unei carti destinata copiilor. Publicatia va cuprinde un minim de informatii despre istoria Sibiului, informatii formulate prin intermediul unor jocuri si exercitii pentru a fi usor asimilate si intelese de catre copii. La redactarea cartii vor contribuii atat specialisti in istorie cat si pedagogi. Textele vor fi completate de desene si grafice, abtibilduri pentru a face publicatia mai atragatoare in randul copiilor. Dupa finalizarea ei, publicatia va fi prezentata in scoli, librarii, muzee in cadrul unor intalniri tematice cu copii.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 8000 RON

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Pornind de la premiza ca un oras poate fi infrumusetat doar prin atitudinea si mentalitatea oamenilor care traiesc in el, Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu doreste sa  slujeasca acest scop prin actiunile pe care le organizeaza – ca urmare contributia la educarea generatiilor viitoare cu un sistem de valori care sa includa respectul si simtul responsabilitatii fata de valorile culturale mostenite intr-o lume in care acestea tind sa se piarda nu face decat sa intregeasca atingerea telului.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Echipa AIOS, o echipa de consultanta formata din pedagogi, parinit, graficieni, etc.

Email: [email protected]

Link: http://www.facebook.com/Asoc.AIOS

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480