Vreau să comunic!

Descrierea pe scurt a proiectului

 Proiectul „Vreau să comunic!” își propune achizitionarea panoului interactiv cu sunete si lumini, cu ajutorul caruia ne va fi posibila stimularea procesului de comunicare al copiilor care prezinta intarzieri in dezvoltarea limbajului. Beneficiari vor fi cei 65 de copii cu dizabilitati cu care lucrează Fundația “Un Copil, O Speranța”.

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

 

Fundația “Un Copil, O Speranța”

logo_ucos

Fundatia UCOS este singurul furnizor de servicii de recuperare si terapie pentru copii cu autism, retard mintal, boala Down, handicap psiho-neuro-motor de varsta mica (1-12 ani) din judetul Sibiu care ofera servicii adaptate terapiilor si pregatirea pentru o viata independenta in Complexul de servicii de zi pentru recuperarea si terapia copilului cu handicap. Capacitatea este de 65 de copii cu handicap in terapii zilnice si de 10 de copii in servicii lunare/bilunare limitate la consilierea familiei pentru interventie la domiciliu si evaluarea periodica a progreselor copilului. Printre terapiile oferite copiilor se numara si integrarea senzoriala. Aceasta raspunde nevoilor copiilor de a-si dezvolta abilitatea de a prelua informatiile primite prin intermediul simturilor care, in general, este deficitara. Astfel ei intampina dificultati in interpretarea imaginilor, sunetelor, senzatiilor de atingere sau miscare, sunt deranjati de lumini intense sau sunete puternice, se supara daca sunt atinsi sau miscati pe neasteptate. Din aceasta cauza copii cu dizabilitati au nevoie de ajutor pentru a invata cum sa preia si sa interpreteze informatiile primite din mediu dar si cum sa le foloseasaca pentru a se face intelesi. Pentru aceasta avem nevoie de cat mai multe ajutoare, iar in momentul actual acestea ne sunt oferite si de tehnologie. Din aceasta categorie face parte si panoul interactiv cu lumini si sunete pe care dorim sa il achizitionam prin intermediul acestui proiect.

Web: https://www.facebook.com/FundatiaUnCopilOSperanta

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Nevoia principala careia ii raspunde aceasta intiativa este aceea de interventie timpurie, cat mai eficienta si calitativa, centrata pe stimularea comunicarii pentru ca astfel sa sporim sansele de recuperare si integrarea a acestora ca viitori adulti activi si nu asistati social.

Beneficiarii și grupul țintă?

Saptamanal 65 de copii cu dizabilitati trec pragul Fundatia “Un Copil, O Speranta” pentru a beneficia de toate terapiile care ii ajuta sa devina cat mai independeti posibil.

Obiectivele proiectului

Obiectivul acestui proiect este achizitionarea panoului interactiv cu sunete si lumini, cu ajutorul caruia ne dorim stimularea procesului de comunicare al copiilor care prezinta intarzieri in dezvoltarea limbajului. Acesta va fi folosit permanent, fiind un instrument complementar in cadrul terapiilor de care beneficiaza copii.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Cea mai importanta schimbare pe care o dorim este stimularea comunicarii cu panoul interactiv cu lumini si sunete. Acest panou interactiv cu lumini si sunete este echipat si cu un microfon care face legatura intre vocea copilului si panou, pentru a oferi ca feedback un stimul vizual sau/si auditiv ca raspuns la vocea copilului. Atat stimulul luminos cat si cel auditiv au un nivel de intensitate direct proportionala cu intensitatea vocii copilului, ceea ce ii va stimula initial sa emita sunete si treptat, sa inceapa sa comunice. Aceasta este una din etapele stimularii comunicarii, care vine in completarea celorlalte terapii de care copii deja beneficiaza: logopedie, terapii prin invatare, terapii de relaxare, integrare senzoriala, psihoterapie de grup, psihoterapie individuala, socializari. Acest demers va facilita integrarea sociala si scolara, conducand totodata la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu dizabilitati si a familiilor lor.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

6200 lei

Bugetul total al proiectului

Panoul interactiv cu lumini si sunete pe care dorim sa il achizitionam prin intermediul acestui proiect vine in completarea unui spatiu special amenajat pentru a raspunde nevoilor senzoriale ale copiilor, cu care lucreaza o echipa de 13 specialisti, formati corespunzator pentru a raspunde nevoilor copiilor cu dizabilitati. Fiind vorba de achizitionarea unui panou interactiv cu sunete si lumini, nu exista alte cheltuieli care necesita finantare suplimentara acestea fiind deja luate in calculul bugetului Fundatiei, in afara de produsul propriu-zis. Costul acestuia se ridica la suma de 6200 lei, TVA inclus, de unde:

Panou interactiv cu sunete si lumini – 6100 lei

Transport – 100lei

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat