Valoros în lumea mea – în tabără

Descrierea pe scurt a proiectului

Valoros în lumea mea este un proiect de suflet care își propune să aducă valoare în viața elevilor de la Școala Gimanzială nr. 10 din Sibiu. Ce poate fi mai frumos și mai încurajant decât să te implici în activități la care ești bun, ți se potrivesc și îți plac? Este ca și cum hobby-ul tău devine domeniul în care lucrezi. Ești valorizat prin talentul tău!
      În cadrul acestui proiect elevii au posibilitatea să-și identifice talentul, să-l dezvolte iar apoi să-l pună în practică fiind recompensați pentru efortul depus printr-o binemeritată tabără de vară.  
      Împreună, noi le acordăm încredere și ei înfloresc, merită să meargă în prima lor tabără!

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

 

Şcoala Gimnazială nr. 10 Sibiu

 

Grupul de inițiativă Școala Gen. Nr. 10 Sibiu – format din patru cadre didactice care derulează activități la nivelul ciclului gimnazial al școlii se implică activ în a arăta copiilor proveniți din familii defavorizate că au șansa la alternativă.

Coordonatorul grupului de inițiativă este Adrian Beu – psiholog școlar la Centrul de Resurse și Asistență Educațională Sibiu cu activitate în Cabinetul Psihopedagogic al Școlii Gimnaziale nr. 10 Sibiu, profesor, psihoterapeut, inițiator și dezvoltator al Programului Educațional Național ”Live positive life”, trainer în rețeaua de formatori a Consiliului Național al Elevilor, trainer în proiecte naționale de integrare a romilor  precum Proiectul ”Chave Zurale” dezvoltat de Asociația Romani Criss.

Web: https://www.facebook.com/ValorosInLumeaMeascoala_10

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul aduce in prim-plan nevoia elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 10 de a fi valorizaţi şi implicaţi în activităţi distractiv-educative specifice vârstei lor. În luna ianuarie 2015, 40 de elevi degimnaziu de la Şcoala Gimnazială nr. 10 au fost implicaţi în proiectul „Valoros în lumea mea” care presupune identifcarea talentelor fiecărui elev, urmând apoi o perioadă de dezvoltare a acestor talente, ca la final, totul să fie pus într-un eveniment spectacol ce cuprinde toate talentele acestor elevi.   Majoritatea elevilor (aprox. 35 din 40 de elevi) implicaţi în proiectul „Valoros în lumea mea” – proiect finanţat la Cercul de Donatori din luna noiembrie 2014 Sibiu – nu au participat niciodată la o tabără de vară, datorită situaţiei materiale precare.
Această tabără devine astfel recompensă pentru elevii participanţi la proiect ca urmare a devotamentului şi implicării lor în activităţile proiectului.

Beneficiarii și grupul țintă?

Beneficiarii direcți: 40 de copii din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială nr. 10 Sibiu:
•  cu comportament deviant
•  proveniți din familii dezorganizate și cu probleme financiare
•  aflați în situații școlare limită
•  cu risc de abandon școlar
•  copii lipsiți de posibilități de supraveghere și suport din partea familiilor.
Beneficiarii indirecți: familiile defavorizate cu risc crescut de marginalizare socială din rândul cărora provin elevii, cadrele didactice, școala și comunitatea.

Obiectivele proiectului

  • Trimiterea elevilor din grupul ţintă, implicaţi  în proiectul „Valoros în lumea mea” în tabăra organizată de Asociaţia Micii Exploratori în vara anului 2015.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Tabăra de vară va ajuta 40 de elevi să-şi dezvolte abilităţile sociale, să-şi întărească încrederea în sine, să se dezvolte psiho-emoţional şi să aprecieze natura cu toate elementele acesteia.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

4000 RON

Bugetul total al proiectului

Cheltuieli cu tabăra:
200 RON/elev-(cheltuieli tabătă + transport)
X 40 elevi: 8000 RON
Fonduri proprii proiectului: 4000 RON
Necesar prin intermediul Semi-maratonului: 4000 RON

valoros_in_lumea_mea_1valoros_in_lumea_mea_2valoros_in_lumea_mea_3
  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat