Tren cu abur pe valea Hârtibaciului

Descrierea pe scurt a proiectului

Sărbătorirea Zilei Mocăniței prin organizarea unui weekend cu abur pe șinele mocăniței, obiectiv care presupune reparația tronsonului de 7km de cale ferată dintre Cornățel și Hosman, aducerea unei locomotive cu abur și a unor vagoane, precum și promovarea evenimentului. Prima ediție se va organiza în septembrie 2015, însă activitățile derulate în prezentul proiect vor permite repetarea evenimentului în anii următori.

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

Asociația Prietenii Mocăniței

logo_mocVoluntarii asociației Prietenii Mocăniței se ocupă încă din anul 2007 de conservarea și restaurarea căii ferate înguste Sibiu – Agnita. Până în prezent am restaurat clădiri și vagoane de călători, am reparat și întreținut anumite tronsoane de cale ferată și am organizat centenarul căii ferate, prin repunerea pe șine a unui vagon de călători tras de o locomotivă cu abur.
Web: http://www.sibiuagnitarailway.comhttp://www.facebook.com/AsociatiaPrieteniiMocanitei

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Dezvoltarea economică și promovarea văii Hârtibaciului prin îmbunătățirea ofertei turistice. Mocănița unește comunitățile de pe valea Hârtibaciului, iar ineditul unei plimbări cu un tren de epocă printre bisericile săsești fortificate va atrage turiști și va aduce venituri însemnate comunităților de pe traseu. În același timp, proiectul răspunde și nevoii de conservare și restaurare a mocăniței ca monument istoric.

Beneficiarii și grupul țintă?

Turiștii, locali sau străini (estimăm 250 de turiști pe zi), precum și cei care doresc să facă voluntariat (la implementarea proiectului estimăm că vor participa în jur de 50 de voluntari).

Obiectivele proiectului

  • Sărbătorirea Zilei Mocăniței prin organizarea unui weekend cu abur pe șinele mocăniței, obiectiv care presupune reparația tronsonului de 7km de cale ferată dintre Cornățel și Hosman, aducerea unei locomotive cu abur și a vagonului de călători restaurat cu ajutorul fondurilor strânse prin Semimaratonul din 2013, precum și promovarea și organizarea evenimentului. Prima ediție va avea loc în septembrie 2015, însă activitățile derulate în prezentul proiect vor permite repetarea evenimentului în anii următori. La Semimaratonul de anul trecut am strâns o parte din suma necesară și sperăm ca la această ediție să ne ajutați cu diferența.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

  • Restaurarea unei părți a unui monument istoric (calea ferată Sibiu – Agnita);
  • Tronsonul restaurat va permite organizarea în fiecare an a unui tren cu abur;
  • Dezvoltarea spiritului de voluntariat;
  • O atracție turistică inedită pentru sibieni;
  • Mai mulți clienți pentru activitățile conexe din Cornățel și Hosman (magazine, pensiuni, Ferma Școală Cornățel, etc);

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

7000 RON

Bugetul total al proiectului

Achiziția de materiale (traverse, piatră spartă, etc) – 7000 RON

mocanita_1 mocanita_2 mocanita_3 mocanita_4 mocanita_5 mocanita_6mocanita_5

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat