Toamna se numără puieţii

Descrierea pe scurt a proiectului

Prin proiectul „Toamna se numără puieţii”, Grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS” își propune mobilizarea a 350 de voluntari pentru plantarea a 10000 de puieți într-o zonă din județul Sibiu care va fi nou introdusă în fondul forestier.

  sustine alearga

 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

Cu verdele-n sus

Grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS”

logo_cu_verdele_n_susÎn toamna anului trecut, după câteva întâlniri şi discuţii, îngrijoraţi fiind de situaţia actuală a pădurilor din România, un grup de sibieni au format grupul “Cu verdele-n SUS”, având ca scop implicarea activă în protejarea pădurilor din judeţul Sibiu şi din Romania, în general.

Considerând că este foarte important ca generațiile următoare să beneficieze de pădurile existente, precum și de biocenoza prezentă în acele zone, Grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS” își propune să aducă în mijlocul comunității sibiene situația pădurilor şi necesitatea ca acestea să fie protejate.

În 4 aprilie 2015, grupul a organizat o împădurire lângă Slimnic, jud. Sibiu, împreună cu Tăşuleasa Social. În cadrul acestei acţiuni, 250 de voluntari au plantat 7000 de puieţi pe 2ha de teren aflat în proprietatea Comunei Slimnic.

Web: http://www.facebook.com/verdelesus

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

În prezent, în Romania se exploatează într-un ritm disproporționat față de capacitatea de regenerare a pădurilor.
Depinde de implicarea fiecăruia dintre noi ca exploatarea pădurilor să fie făcută într-un mod sustenabil și responsabil. “Cu verdele-n SUS” oferă participanţilor la acţiune ocazia de a se implica în mod direct la prezervarea pădurilor.

Plantarea din toamnă va fi organizată integral de grupul “Cu verdele-n SUS”, ceea ce presupune că va fi nevoie să atragem fonduri pentru resursele necesare implementării proiectului (puieţi, sape, manuşi, transportul şi hrana pentru voluntari, ş.a.).

Beneficiarii și grupul țintă?

Prin acţiunile noastre ne adresăm mai multor grupuri de beneficiari. Pe de o parte, încurajăm tinerii să se implice activ în acţiunea de împădurire şi să înveţe mai multe despre rolul pădurilor în ecosistem, dar şi despre cum pot acţiona individual pentru a combate defrişările abuzive. Ne dorim sa adunăm 350 de voluntari care vor planta efectiv puieţii.

Pe de alta parte, ne dorim să colaborăm strâns cu autorităţile locale (Direcţiile Silvice locale si judeţene, Primării), pentru a identifica zone degradate, cu potenţial de împădurire. Astfel ne asigurăm că proiectul este bine primit de comunitatea locală şi va aduce beneficii pe termen lung.

Nu în ultimul rând, ne adresăm firmelor şi persoanelor juridice care pot susţine financiar şi material acţiunile noastre.

Având în vedere natura proiectului, considerăm că beneficiari suntem cu toţii, pădurea fiind o sursa importantă pentru fiecare dintre noi.

Obiectivele proiectului

  • să asigurăm participarea a 350 de voluntari
  • să plantăm 10000 de puieţi
  • să finalizăm în 6-8 ore de activitate

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Vrem să reducem numărul de cazuri de tăieri ilegale de păduri din zona noastră. Avem speraţa că, în urma participării la acest proiect, voluntarii vor susţine mai activ protejarea pădurilor. De asemenea, autorităţile vor vedea cănu suntem indiferenţi şi vor fi mai atente în problema defrişărilor ilegale.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

5000 RON – folosiţi pentru achiziţia de unelte folosite atât la aceasta acţiune, cât şi la acţiuni viitoare.

Bugetul total al proiectului

Pentru implementarea acestui proiect vom avea nevoie de următoarele:
– achiziţie puieţi (10000 bucăţi)
– achiziţie unelte (sape, manuşi)
– transport voluntari (350 de persoane)
– mancare voluntari
– cheltuieli administrative
Total estimat: 25000 lei

Aprovizionare cu puieţi

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat