„Să nu uităm de prichindei”

Descrierea pe scurt a proiectului

Proiectul urmărește antrenarea a cca 30 de copii din Complexul de Servicii Comunitare ”Prichindelul” într-un număr de 5 activități desfășurate în afara centrului de plasament pe parcursul a 5 luni.

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

 

Asociația ECO4EST

logo_eco4estAsociația ECO4EST este o organizație neguvernamentală, nonprofit, cu personalitate juridică, fondată în iunie 2013 în Sibiu, având ca activitate generală implementarea de activități ecologice în sfera educațională, socială, turistică și economică. Ideea înființării asociației a fost rezultatul dorinței unui grup de tineri de a promova și de a reaminti comunităților locale importanța valorilor naturale, legătura ancestrală între om si natură.
Scopul nostru este de a inocula în conștiința publică conceptul de parteneriat cu mediul înconjurător, deoarece acesta reprezintă cadrul de desfășurare al tuturor activităților umane. Pentru implementarea acestuia, ne propunem să evidențiem cât este de important pentru membrii comunităților locale să înțeleagă și să aplice principiile de bază ale dezvoltării durabile, în ideea unei coexistențe armonioase între aceștia și natură.
Grupul țintă este reprezentat de copii și tineri, fiind convinși că spiritul ecologic poate fi dezvoltat de la cele mai fragede vârste, scopul esențial al educației ecologice fiind formarea unei gândiri și atitudini centrate pe promovarea importanţei protecţiei mediului înconjurător.
Deoarece credem în importanța unui mediu curat, în 2013, am participat cu un număr de 15 voluntari la proiectul naţional ”Plantăm fapte bune în România”, proiect aflat sub egida Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României și a cărui principală activitate a fost plantarea de puieți (6000 puieţi pe o suprafaţă de 1.5 ha) într-o zonă despădurită din localitatea Vâlcele, județul Covasna.
Pentru a sublinia și a promova importanța păstrării unui mediu curat și a unui stil de viață sănătos, în septembrie 2013, în cadrul Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, am participat alături de Consiliul Județean Sibiu, Sibiu Turism, SKV și Cabana Bărcaciu la acțiunea ”Sportiv în Munții Făgăraș”, dedicată mișcării fizice și promovării drumețiilor montane.
Satisfacțiile și necesitatea lucrului cu copii au fost conștientizate de către membrii asociației după primele activități care au avut loc în cadrul caravanelor scolare, desfășurate pe parcursul derulării proiectelor: Proiectul LIFE08 NAT/RO/000501 – Conservarea acvilei țipătoare mici în România ” și „Managementul integrat al siturilor Natura 2000 SCI Munții Făgăraș și SPA Piemontul Făgăraș”.
Web: https://www.facebook.com/asociatia.eco4est

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul vizează aducerea în atenția comunității locale a problemelor cu care se confruntă copiii din centrele de plasament, având în vedere lipsa mare de atenție, servicii și timp de care aceste secții și copii au parte.
Acordarea timpului necesar și priorității copiilor din orfelinatul ”Prichindelul” și a centrelor componente ce se află în custodia acestuia duc la satisfacerea nevoilor de socializare și de contact cu mediul extern.
Pe termen îndelungat, proiectul vizează facilitarea integrării copiilor din centrele de plasament în mediul social prin antrenarea lor în activități specifice unei familii.

Beneficiarii și grupul țintă?

Grupul țintă este reprezentat de copiii din Complexul de Servicii Comunitare ”Prichindelul”, cu cele trei centre din custodia acestuia, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilitati, Centrul deprimire in regim de urgență și Centrul maternal, copii pentru care ”acasa” înseamnă Complexul de Servicii Comunitare ”Prichindelul”.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați de membrii personalului din Complexul Prichindelul, membrii Asociației ECO4EST și voluntarii implicați în activități.
Beneficiarii indirecți sunt membrii comunității locale din Sibiu.

Obiectivele proiectului

 • Antrenarea a cca 30 de copii din Complexul de Servicii Comunitare ”Prichindelul” într-un număr de 5 activități desfășurate în afara centrului de plasament pe parcursul a 5 luni.
 • Prezentarea noțiunilor practice de prim ajutor de către un echipaj calificat unui număr de 15 copii ai complexului
 • Prezentarea regulilor de comportament pe munte și organizarea unei excursii pentru 15 copii într-o zonă montană cu sprijinul voluntarilor Salvamont
 • Organizarea unei excursii educative la o stupină, urmată de o degustare de miere pentru 15 copii din complex
 • Deplasarea a 15 copii la un centru de echitație
 • Aducerea de cunoștințe despre mediul înconjurător, prin cursuri și discuții cu tematică ecologică pe parcursul celor 5 luni de zile
 • Acordarea de ajutor supraveghetorilor și sensibilizarea copiilor, prin contactul cu ei în decurs de cinci luni

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

 • Sensibilizarea comunității cu privire la nevoile ne-materiale ale copiilor instituționalizați.
 • Implicarea copiilor din centrele de plasament în activități desfășurate în afara complexului, în vederea facilitării contactului acestora cu medii și situații noi, însemnând un prim pas spre integrarea acestora în societate
 • Producerea de schimbări în comportamentul acestora și evidențierea importanței educației teoretice și practice prin activități specifice copiilor de vârsta lor
 • Conștientizarea la nivel psihologic a importanței inițierii și menținerii unei relații sănătoase cu mediul înconjurător și componentelor acestuia
 • Impactul desfășurării de activități extracuriculare în dezvoltarea personală a copiilor de azi și formarea adulților de mâine

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

4583 RON

Bugetul total al proiectului

Cheltuieli directe legate de activitățile proiectului
Activitatea 1 – Curs de prim ajutor – iunie 2015
Transport public – bilete autobuz
3 ron * 31 persoane(15 copii + 15 voluntari + 1 membru din personal) = 93 ron
Masă
5 ron * 15 copii =75 ron

Activitatea 2 – Excursie la Bâlea Lac- iulie 2015
Transport Autocar
400 ron
Masă
15 ron * 35 persoane (15 copii + 15 voluntari + 1 membru din personal + 4 salvamontisti) = 525 ron
Telecabina
25 ron * 20 persoane (15 copii + 4 voluntari + 1 membru din personal) = 500 ron

Activitatea 3 – Echitație -august 2015
Echitație
20 ron * 15 copii = 300 ron
Masa
15 ron * 31 persoane(15 copii + 15 voluntari + 1 membru din personal) = 465 ron
Transport Autocar
400 ron

Activitatea 4 – Stupina – septembrie 2015
Sponsorizare CJ 50 * 31 = 1550
Masa
15 ron * 31 persoane(15 copii + 15 voluntari + 1 membru din personal) = 465 ron

Activitatea 5 – Educație ecologică – octombrie 2015
Masa
10 ron * 31 persoane(15 copii + 15 voluntari + 1 membru din personal) = 310 ron

Cheltuieli pentru achiziția de echipamente și bunuri
Bocanci
70 ron * 15 copii = 1050 ron

Total cheltuieli: 4583 ron

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat