Panou mobil de căţărat-escaladă

Descrierea pe scurt a proiectului

Dacă ai un “Panou de căţărat-escaladă”, este ca şi cum ai aduce muntele acasă. Ca salvatori montani, prin acest proiect vrem să impărtăşim din experienţa şi dragostea noastră pentru natură, şi în special pentru munte. Vom invăţa ce inseamnă spiritul de echipă şi de competiţie, voluntariatul. Escalada imbunătăţeşte condiţia fizică şi psihică,devenind mai sociabili, mai responsabili, pentru noi inşine şi pentru natură. Haideţi să fim sănătoşi prin sport!

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

 

Asociația Natională a Salvatorilor Montani din România – filiala Sibiulogo_eco4est

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România – filiala Sibiu a fost înființată la data de 27.11.2008 unul din scopurile filialei fiind promovarea activităților specifice salvării montane, a turismului montan și sportiv-recreativ, creșterea siguranței turiștilor în zona montană, protecția mediului, pregătire și perfecționare profesională a salvatorilor montani. De la data înființării până în prezent, în cadrul asociației, în parteneriat cu Primăria orașului Cisnădie, s-au pregătit teoretic și practic, obținand atestatul de salvator montan 7 persoane si alti 3 aflandu-se in stadiul de pregatire. Acestia isi desfasoara activitateade pregatire fizica si tehnica, specifica salvarii montane din abrupt si catarat la stancile calcaroase de pe Valea Cisnadioarei. De asemenea, facem iesiri cu copii de la unitatile de invatamant din Cisnadie, pentru initiere si dobandirea aptitudinilor necesare practicarii acestui sport. Prin construirea acestui panou mobil de catarat si amplasarea lui, pe timpul sezonului rece intr-un spatiu inchis (sala de sport), practicarea escaladei se poate face pe tot timpul anului si numarul de practicanti si beneficiari va creste.

Implicarea in programul „Scoala Altfel” este un alt rezultat urmarit in acest proiect.

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul raspunde nevoii de desfășurare a activitatilor sportive in aer liber si natura, pentru combaterea sedentarismului atat a copiilor cat si a adultilor. Activitatile permit pregatirea fizica si tehnica a adultilor in vederea accesarii de locuri de munca care reclama astfel de aptitudini, respectiv alpinism utilitar si Salvamont.

Beneficiarii și grupul țintă?

Proiectul se adresează elevilor unitatilor de invatamant din orasul Cisnadie, adulților care practică sporturi montane și oicărei persoane care doreste sa-si imbunatateasca viata.

Obiectivele proiectului

 • Dezvoltarea capacitatii de selectie si instruire a viitorilor salvatori montani.

 • Dezvoltarea capacitatii de pregatire profesionala in orice sezon a salvatorilor montani atestati si in curs de atestare.

 • Cresterea premiselor pentru instruirea viitorilor alpinisti utilitari.

 • Cresterea competitivitatii asociatiei, a vizibilitatii pe plan local si national.

 • Crearea conditiilor optime de promovare si dezvoltare a acestei activitati.

 • Valorificarea potentialului uman al zonei, dezvoltarea resurselor umane, combaterea excluziunii sociale prin atragerea tinerilor in activitati de pregatire profesionala.

 • Promovarea ideii de voluntariat in randul grupului tinta.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

 • Beneficiarii proiectului vor deveni mai sociabili, mai responsabili, invatand de timpuriu ce inseamna echipa si spiritul de competitie.

 • Escalada imbunatateste conditia psihica si fizica (forta fizica, rezistanta, echilbru, flexibilitate, coordonarea miscarilor).

 • Respectarea si protejarea naturii.

 • Componenta sociala a ascaladei este importanta. Atmosfera prietenoasa, lejera si relaxata in care se practica acest sport are o contributie semnificativa asupra efectelor benefice.

 • Pepiniera pentru viitorii salvatori montani profesionisti.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

3000 RON

 • 1.200, 00 lei – achizitie echipament (corzi, ham-uri, casti protective, carabiniere)
 • 1.800,00 lei – achizitie material pentru constructive panou

Bugetul total al proiectului

Cost total al proiectului: 20.000,00 lei, din care:

 • Cheltuieli cu constructia panoului: 7.000,00 lei

 • Achizitie echipament: 10.000,00 lei

 • Cheltuieli promovare si publicitate: 1.000,00 lei

 • Cheltuieli administrative: 2.000,00 lei

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat