Centru de Tineret Maghiar

Descrierea pe scurt a proiectului

Prin participarea la Semimaraton Sibiu 2015, Asociaţia Tineretului Maghiar din Sibiu (SZMISZ) îşi propune atragerea unei părţi din suma necesară reabilitării subsolului clădirii retrocedate enoriaşilor reformaţi din Sibiu, de pe strada Berăriei. Această locaţie se doreşte a deveni noul Centru de Tineret Maghiar, unde se vor amenaja un birou, o sală gen club pentru derularea evenimentelor de timp liber, precum şi o sală de conferinţe şi cursuri.

  sustine alearga

 
 

RON
Suma promisa
RON
Target0%

 

Asociaţia Tineretului Maghiar din Sibiu (SZMISZ)szmisz logoHU RO

Asociaţia Tineretului Maghiar din Sibiu a fost înfiinţată în anul 2001 şi a organizat foarte multe evenimente, a derulat proiecte de tineret mai ales pentru tinerii maghiari, dar nu numai. Conform statutului organizaţia apără şi reprezintă interesele tineretului maghiar din Sibiu şi împrejurimi. De câţiva ani organizaţia a rămas fără sediu, birou şi locaţie de întâlnire permanentă, astfel încât a trebuit să-şi restrângă activităţile doar la evenimente, proiecte, unele dintre acestea în colaborare cu “seniorii”, cum ar fi Ars HUNGARICA, Zilele Hungarikum sau Zilele Filmului Maghiar ca să amintim doar câteva evenimente relevante pentru comunitatea maghiară locală.

Web: http://www.szeben.ro/magyar-intezmenyek/ifjusag

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Atunci când asociaţia avea sediu, activităţile tineretului maghiar din Sibiu erau unele foarte apreciate, inclusiv de foarte multe persoane de alte etnii decât cea maghiară. Activităţile permanente, precum şi evenimentele de amploare – Balul Mascat, Balul Strugurilor, etc. – reprezentau o platformă funcţională pentru tineretul maghiar şi un real pod de legătură în general. Fără o locaţie pentru a desfăşura activităţi şi evenimente, se observă o dizolvare a acestei comunităţi de tineri care reprezentau un factor important acum câţiva ani în viaţa urbei. Începând cu anul 2015 subsolul clădirii de pe strada Berăriei poate fi folosită de tineret, cu singura condiţie să fie reabilitată, aceasta fiind într-o stare avansată de degradare. Această locaţie se doreşte a deveni noul Centru de Tineret Maghiar, unde se vor amenaja un birou, o sala gen club pentru derularea evenimentelor de timp liber, precum şi o sală de conferinţe şi cursuri.

Beneficiarii și grupul țintă?

Aşa cum reiese şi din rândurile de mai sus grupul ţintă direcţi ai acestui proiect sunt tinerii din comunitatea maghiară, cuprinşi în categoria de vârstă 14-35 ani. În această categorie sunt incluşi şi mulţi studenţi care invaţă la universităţile din Sibiu şi sunt veniţi pentru câţiva ani în municipiul nostru, din datele noastre numărul acestora fiind de cca. 300 anual. Totodată, un grup mai restrans dar care este luat în considerare sunt şi copiii comunităţii maghiare, locaţia amenajată va deveni un spaţiu unde se vor organiza multe evenimente pentru aceştia, în organizarea asociaţiei. Tot în rândul beneficiarilor includem, fireşte, toţi tinerii atraşi de proiectele tineretului maghiar aşa cum se întâmplă şi cu multe dintre proiectele culturale din oraş.

Obiectivele proiectului

Obiectivul acţiunii generale din anii 2015-2016 de strângere de fonduri se referă la amenajarea întregului etaj al spaţiului pus la dispoziţia organizaţiei din strada Berăriei nr. 2 ca Centru de Tineret Maghiar, cu tot ceea ce implică lucrările de modernizare, reţele de apă, curent, ziduri, uşi, ferestre, încălzire, parchet-mochetă-gresie, mobilier, alte dotări. Pentru Semimaraton ne propunem să strângem o parte din suma necesară pentru uşile şi ferestrele din incintă: 2 uşi exterior, 10 uşi interior şi 12 ferestre de diferite dimensiuni. Toate acestea le dorim executate din lemn cu geam termopan, pentru care am primit oferta de pret la o valoare de 18.000 ron. Din această sumă dorim să strângem prin Semimaraton suma de 7.000 ron.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Implementarea proiectului va asigura pentru mulţi ani o continuitate a activităţilor tineretului maghiar din Sibiu. Centrul de Tineret Maghiar are toate şansele să devină locul preferat al acestor tineri, oferind programe şi activităţi atent elaborate, atractive şi care să ofere plus-valoare vieţii acestora atât din punctul de vedere al formării profesionale cât şi a timpului liber petrecut în mod activ.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

7.000 RON

Bugetul total al proiectului:

1. 2 uşi exterior – 3.825 ron
2. 10 uşi interior – 8.325 ron
3. 12 ferestre diferite dimensiuni, total 7,6 mp – 3.420 ron
4. manoperă – 2430 ron

Total: 18.000 ron

Fonduri proprii şi/sau atrase din alte surse: 11.000 ron

Propus Semimaraton Sibiu: 7.000 ron

  sustine alearga

Sustinatori (0)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare

Alergatori (0)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereConfirmat