Prima noastră locomotivă – episodul 2

Readucem copiii pe terenul de joacă
februarie 19, 2019
O istorie sinceră a Bătăliei de la Sibiu
februarie 19, 2019

Filmul mocăniței continuă și în acest an, cu episodul în care adăugăm în setul trenulețului nostru cea mai importantă piesă - mult dorita locomotivă. Cu ajutorul vostru (alegători și susținători) am reușit anul trecut să strângem o sumă considerabilă pentru a ne atinge obiectivul pentru anul 2019, achiziția primei noastre locomotive, și sperăm să facem la fel și de această dată. Pe 1 iunie, aleargă alături de noi sau susține proiectul mocăniței, ca să putem oferi mai des bucurii copiilor, mici și mari!

 
231 RON
Suma incasata
230 RON
Promisa100%
 
230 RON
Suma promisa
11150 RON
Target2%

Pentru a putea organiza trenuri aveam nevoie în primul rând de o cale ferată funcțională, pe care am reușit să o finalizăm în anul 2017, reparând linia pe cei 7 km dintre stația Cornățel și halta Hosman. Următorul pas firesc a fost să avem și un tren pe care să-l punem pe șine. Acum închiriem un tren, dar îl putem aduce doar de două ori pe an, așa că am început să lucrăm la trenul nostru. Avem deja două vagoane pe care le restaurăm, însă ne lipsește locomotiva cu care să le punem în mișcare.

Prima noastră locomotivă ne va permite să organizăm trenuri turistice mai dese și să satisfacem nenumăratele cereri pe care le primim deja de câțiva ani. Un tren turistic funcțional chiar și doar în weekenduri ar mări semnificativ numărul de turiști pe Valea Hârtibaciului și ar conduce la o dezvoltare sustenabilă bazată pe turism. Ar schimba mentalități și ar atrage mai multă susținere pentru proiectul nostru și, nu în cele din urmă, ar dovedi încă o dată că suntem capabili să repornim Mocănița.

Grupul țintă sunt voluntarii asociației Prietenii Mocăniței, care lucrează la reparația și întreținerea căii ferate înguste Sibiu-Agnita.

Beneficiarii direcți sunt turiștii care se vor bucura de plimbări mai dese cu mocănița, dar și județul Sibiu, care va beneficia de o atracție turistică inedită.

Beneficiarii indirecți sunt micii comercianți, meșteșugarii, proprietarii de pensiuni și administratorii de atracții turistice de pe valea Hârtibaciului, care se vor bucura de mai mulți vizitatori în zonă.

Proiectul constă în achiziția unei locomotive diesel capabilă să pună în circulație un tren turistic pe linia mocăniței. Locomotiva a fost deja identificată și se dorește ca achiziția ei să se facă în decursul anului 2019.

Fundraising: ianuarie 2019 – iulie 2019
Pregătirea locomotivei la fabrică: aprilie 2019 – august 2019
Livrarea locomotivei: septembrie 2019

Achiziția locomotivei: 95.000 lei

Prin intermediul maratonului din 2019 ne propunem să strângem 15.000 lei

Asociația Prietenii Mocăniței

Suntem voluntari la mocăniță de peste zece ani, de când eram încă copii. Am crescut cu ea și ea a crescut cu noi. Schimbându-i traversele am cunoscut oameni minunați, vopsindu-i podurile am legat prietenii strânse și organizând trenuri ne-am făcut o a doua familie. Ne zicem Mocănițarii, iar țelul nostru este să redăm mocănița localnicilor, turiștilor și, mai ales, copiilor. Ea trebuie să fie un motiv de bucurie pentru toți, nu o povară pentru autorități sau o pagubă pentru Stat.

Am dovedit deja că suntem aici pentru a rămâne, că știm ce e de făcut și că  facem totul cu responsabilitate și dăruire. În fiecare an reparăm mai tot multă linie (avem 7km acum) și plimbăm mai mulți turiști (peste 6000 în ultimii trei ani) cu trenurile pe care le organizăm. Vrem să continuăm să creștem și să oferim zâmbete.


Sustinatori (2)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare
Răhăian Eugen Tompa Radu Maratonul Continental - 42Km Sibiu 2020-03-07 10:16:51 100.00 lei achitat
Daniela James Tompa Radu Maratonul Continental - 42Km Sibiu 2020-03-13 13:49:46 50.00 lei achitat

Alergatori (2)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereCursăSustineTaxă
Tompa Radu Sibiu 2020-03-04 21:06:17 Maratonul Continental - 42Km Susține! Da
Corugă Gheorghiță-Lucian Sibiu 2020-03-12 07:28:12 Crosul Visma - 5Km Susține! Da