Podiumul cauzelor care au strâns cele mai multe fonduri și proiectele care au încă nevoie de noi

Cei mai buni fundraiseri ai Semimaraton Sibiu 2016
iunie 1, 2016
Gift Art Sibiu – pasiune pentru flori, implicare în comunitate
iunie 6, 2016

Ieri am premiat cei mai buni fundraiseri, astăzi vorbim despre acele cauze care strâng în jurul lor cei mai mulți donatori și care pun în mișcare cele mai multe fonduri din comunitatea noastră. La fel de important, vorbim și despre acele proiecte care au încă nevoie de noi – susținerile continuă până la 01 iulie 2016.

Pe locul întâi și coroniță pentru a patra ediție consecutiv, regăsim proiectul care strânge fonduri pentru dotarea cu aparatură modernă a secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – “Dăm startul în viață” și-a depășit obiectivul de strângere de fonduri cu 33%, strângând un total de aproape 93.000 de lei prin participarea la evenimentul de Semimaraton Sibiu 2016.

Din donațiile colective vor fi achiziționate aparate moderne care să ofere șanse de supraviețuire cât mai multor bebeluși născuți prematur în județul Sibiu. Uitându-ne la numărul în creștere de copii care se nasc prea repede, prea mici sau cu probleme grave de sănătate, în momentul de față secția de neonatologie din Sibiu este încă subechipată.

Felicitări asociației Baby Care Sibiu, Mâini Unite, Unii pentru Alții și organizației E.M.M.A. pentru eforturile depuse pentru strângerea de fonduri și pentru grija și responsabilitatea față de copiii noștri!

IMG_2444

credit foto: Raluca Vintilă

Pe locul doi, cu o sumă strânsă la fel de impresionantă – aproape 40.000 lei- regăsim asociația AnimalLife Sibiu cu proiectul “Amenajarea cabinetului veterinar din cadrul adăpostului Animal Life”. Animal Life Sibiu participă încă din 2012 la Semimaraton Sibiu iar prin banii strânși până acum au construit un adăpost pentru animalele abandonate cu o capacitate de 100 de locuri, spațiu interior și exterior, un cabinet veterinar. Pentru amenajarea acestuia din urmă, s-a mobilizat întreaga organizație, reușind să strângă toți banii necesari pentru echiparea cabinetului de tratare a animalelor maidaneze rănite. Adăpostul va funcționa și ca centru de adopții și centru educativ, unde copiii pot face cunoștință, într-u spațiu sigur și prietenos, cu animalele de care se îngrijește asociația.

Felicitări Animal Life Sibiu pentru dedicarea și munca grea pe care o depune zi de zi! Știm că aniversează 10 ani de existență, așa că felicitările se dublează!

 

Picture1

credit foto: Gabriela Cuzepan

Pe locul trei, cu o primă participare la Semimaraton Sibiu, se află Fundația Polisano cu proiectul “Apă pentru viață în  Cornățel”, care a reușit să strângă 71% din suma propusă, respectiv un total de 32.000 lei. Deși e greu de crezut pentru cei mai mulți dintre sibieni, la doar 20 de km de orașul nostru există comunități în mediul rural care încă, în 2016, nu au acces la apă potabilă. Cornățel este una dintre ele. În 2015, a fost instalată temporar o stație de filtrare a apei în curtea Centrului de Plasament pentru copii, unde întreaga comunitate s-a bucurat de apă curată zilnic. În prezent, Cornățel nu mai beneficiază de această soluție iar sătenii nu au acces la apă potabilă. Fundația Polisano strânge astfel fonduri pentru amenajarea unei stații permanente de filtrare a apei.

Felicitări Fundației Polisano, pentru reușita și hotărârea cu care au abordat acest caz grav, care este mai aproape de noi decât credem!

 

FundatiaPolisano-1-916x611

 

Din totalul de 21 cauze înscrise în 2016 la Semimaraton Sibiu, 14 au reușit să își atingă obiectivul propus pentru realizarea proiectelor iar pentru asta vă mulțumim vouă, alergătorilor și susținătorilor, comunității Semimaraton!

Este însă momentul să sprijinim și celalălalte 7 cauze să își atingă obiectivele propuse – fiecare cauză abordează o bucățică importantă din viața comunității sibiene. Vă reamintim proiectele care încă au nevoie de susținerea noastră. Mai puteți dona până la 01 iulie 2016 AICI: