Micii chitaristi

Descrierea pe scurt a proiectului

Proiectul „Micii chitariști” își propune să organizeze cursuri de chitară pentru copiii din „Centrul de tip familial pentru copii și tineri” aflat în satul Daia din judeţul Sibiu. Aceste cursuri au rolul de a le oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber cu componentă educativă, beneficiile studierii unui instrument muzical fiind numeroase. Pentru a putea organiza aceste cursuri, Asociația Steps of Hope şi Colt Technology Services doresc să achiziționeze chitarele și accesoriile necesare.

  sustine alearga

steps_poza

Asociatia Steps of Hope & Colt Technology Services colt_logo

Asociaţia „Steps of Hope” a fost înfiinţată la începutul anului 2009 pentru a aduce lumină şi speranţă în sufletele celor aruncaţi în deznădejde. La începutul anului 2010, Steps of Hope a preluat proiectul „Centrul de tip familial, pentru copii şi tineri” aflat în satul Daia din judeţul Sibiu, iar atenţia asociaţiei s-a îndreptat către copiii şi tinerii abandonaţi. În casa din satul Daia sunt acum 23 de copii. Cei mai mici au în sigla-as-steps-of-hope-180jur de 3 ani, iar cei mai mari au 19 ani. Însă din familie, pot face parte copii şi tineri cu vârste cuprinse între 2 şi 26 de ani. Asociaţia „Steps of Hope” le oferă o casă, masă, afecţiune, specialişti care să-i ajute să se integreze. Incepand din 2014, ne unim fortele cu Colt Technology Services, o companie IT multinationala, prezenta si la Sibiu. Impreuna cu Colt dorim sa ducem la indeplinire mai multe proiecte interesante, care sunt menite in special sa diversifice activitatile educative pentru copiii din familia Steps of Hope.

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Muzica are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor, a memoriei si a relationarii acestora cu alte persoane. Pentru o dezvoltare cognitiva rapida este recomandat studiul unui instrument muzical pe placul copilului. Studierea unui instrument sau cantatul cu vocea presupune dezvoltarea sentimentelor de multumire si incredere de sine, stimuland in acelasi timp actiuni complexe de coordonare a miscarilor si concentrare sustinuta. Achizitionarea de instrumente muzicale (in special chitare) si accesorii, ne va da posibilitatea inceperii unui curs de initiere si pregatire muzicala pentru cei mici.

Beneficiarii și grupul țintă?

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 12 copii din centrul familial din Daia, cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani. De asemenea, membri asociatiei Steps of Hope vor beneficia de ajutor in procesul de educare si diversificare a activitatilor copiilor.

Obiectivele proiectului

  • Dotarea centrului de tip familial din Daia cu instrumente muzicale si acesorii necesare pentru a da posibilitatea derularii unor cursuri muzicale cu 13 copii din acest centru.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

– descoperirea copiilor talentati din centru – educatie muzicala pentru acesti copii – integrare in activitati culturale, la diferitele evenimente organizate sau unde Steps of Hope participa

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

2500 RON

Bugetul total al proiectului

Bugetul va fi directionat exclusiv pentru achizitionarea de instrumente muzicale pentru copiii de diferite varste. Vasile Radu, angajat al companiei Colt Technology Services, ii va initia pe cei mici la chitara, in cadrul unui curs saptamanal organizat la Daia.
steps_of_hope_1steps_of_hope_2steps_of_hope_3
  sustine alearga

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480

//]]>