Înscrieri cros Voluntari de Cursă Lungă, ed. 2

592.492 lei strânși pentru cauzele de la MIS 2018
octombrie 3, 2018
Voluntari de cursă lungă ed. 2: duminică în familia extinsă a comunității
octombrie 30, 2018

VolunȚari și Voluntari, care în ultimul an ați pus umărul la construirea unui Sibiu mai puternic, vă invităm la a 2-a ediție a crosului Voluntari de Cursă Lungă, ce va avea loc în data de 28 octombrie. Participarea la cros este gratuită și înscrierile se fac aici: www.goo.gl/Fb9kGt.

La fel ca în cazul primei ediții, aducem sub lumina reflectoarelor două lucruri foarte importante pentru noi: voluntarii și grija pentru natură. Pe parcursul a 5 km vă veți bucura de o alergare plină de voie bună pe aleile tomnatice ale Parcului Sub Arini, în timp ce ne ajutați să „reciclăm” materiale rămase de la edițiile anterioare ale Maratonului Internațional Sibiu: veți purta unul dintre numerele neridicate, iar la Finish veți primi una dintre medaliile rămase.

În plus, la final transformăm punctul de revitalizare în zonă de picnic urban. Facem o masă comună, unde fiecare participant aduce câte ceva. Inclusiv, cana de acasă, pentru a încerca să avem cât mai mult grijă de mediu. Și pentru că niciodată nu este prea multă mișcare, printre povești mai jucăm un volei, un tenis.

Vă încurajăm să veniți cu prietenii și întreaga familie!

Foto: Iulia Nicodin

Cine poate participa?

Așteptăm orice persoană care a făcut voluntariat în ultimul an.

Știm că sunt și evenimente la care copiii voluntariază alături de părinți (de exemplu, la acțiuni de curățenie în parcuri sau plantări). Ne bucurăm dacă veniți cu toată familia și acum, mai ales că la final rămânem la picnic. Singura condiție este să vă asigurați că cei mici pot să termine cursa (fiind vorba de o distanță de 5 km, sugerăm să aibă minim 10 ani).

Când?

28 octombrie, între 10:00 și 13:00.

Unde?

Startul se va da în fața Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini. Aici puteți vede traseul complet, pentru a vă putea stabili o strategie de cursă.

Ce poți aduce la picnic?

Orice poveste merge mai bine la un ceai cald sau cafea, așa că vă încurajăm să luați termosul. Și niște prăjituri sau plăcinte. Zacusca și murăturile sunt de sezon și merg bine și ele. La fel și fructele, sau orice vă vine în minte.

În măsura posibilităților, luați și cana preferată de acasă.

Cum te înscrii?

Înscrierile se fac aici, completând formularul până pe 26 octombrie, ora 23:59.

 

Cum a apărut crosul Voluntari de cursă lungă?

De-a lungul anilor, am încercat să păstrăm cu atenție fiecare număr de alergător sau medalie neridicată sau rămasă în plus la Maratonul Internațional Sibiu. Le-am plimbat din cutie în cutie, dintr-un colț în altul, mereu cu gândul că într-o zi le vom da altă viață. În același timp, ne-am întrebat de nenumărate ori: oare cum o fi să-i vedem pe VolunȚarii noștri de la Maratonul Internațional Sibiu, făcând schimb de roluri cu alergătorii? Dar și cum o fi să facem un eveniment special pentru voluntarii care pun în mișcare atâtea lucruri faine din Sibiu?

În primăvara anului 2018 am îmbinat cele două dorințe și am dat startul Crosului Voluntari de Cursă Lungă.

Voluntari de Cursă Lungă este organizat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, alături de Fundația Comunitară Sibiu.