Informații utile 2020

Actualizare:

Vom reveni cu informații utile despre ediția din 29 august 2020.


Informații generale privind competiția

 • Maratonul Internațional Sibiu este o competiție de tip open (masculin și feminin). Echipele de ștafetă pot fi echipe mixte.
 • Limitele de timp sunt: 1 oră pentru Crosul Visma, 2 ore pentru Zacaria 10k, 3 ore și jumătate pentru SemiMaraton, 6 ore pentru Maratonul Continental și 35 de minute pentru SquadRace.
 • Toți alergătorii care vor termina cursa vor primi medalie de finisher.

Trasee și detalii curse

Startul tuturor curselor se dă în Piața Mare. Toate detaliile legate de trasee și curse se găsesc accesând linkurile:

Traseele sunt marcate corespunzător, astfel încât să te orientezi ușor. Te rugăm sa fii atent/ă la marcaje și la indicațiile voluntarilor și să urmezi traseul cursei tale.


Premii

 • Cei mai buni alergători (top 3 feminin și masculin) de la Maratonul Continental și Semimaraton vor primi premii în bani. Detalii despre acestea aici.
 • Cei mai buni alergători (top 3 feminin și masculin) de la toate cursele vor primi premii în produse.
 • Toți participanții care termină cursa primesc medalii lucrate manual de prietenii de la Asociația Tonal.
 • La Cursele copiilor nu se fac clasamente și nu oferim premii pentru cei mai buni alergători. În schimb, vom oferi premii prin tragere la sorți.

Condiții de participare

1) Vârsta minimă de participare la Maratonul Continental este de 18 ani. La cursele de semimaraton, 10 km și cros pot participa și tineri cu vârsta minimă de 16 ani, cu acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

Alergătorii care au 18 ani împliniți trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, conform căreia declară că sunt apți pentru efort fizic din punct de vedere medical. Declarația poate fi descărcată aici și va putea fi predată odată cu ridicarea kiturilor de participare. De asemenea, declarația poate fi completată și direct la fața locului, în ziua evenimentului;

2) Participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

3) Alergatorul trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original pentru ridicarea kitului;

4) Înscrierile pentru ediția de anul acesta se vor încheia luni, 11 mai. Sunt considerați înscriși doar cei care au confirmat achitarea taxei de participare până cel târziu 11 mai, ora 23:59.


Predare Kituri de participare

Kiturile de participare pentru alergătorii cu domiciliul în Sibiu, inclusiv cele pentru copii, se ridică doar joi și vineri, respectiv, 28 – 29.05.2020, în intervalul orar: 10.00 – 19.00, la Info Point-ul maratonului instalat în Piața Mare.

Alergătorii din afara orașului pot ridica kiturile de participare de la Info Point în ziua evenimentului, 30.05.2020, în intervalul orar:

 • 07:30 – 08:15, pentru Maratonul Continental;
 • 07:45-08:15, pentru cursele: Semimaraton, Zacaria 10k, Marquardt TeamRun (4x5km), Crosul Visma și SquadRace;
 • 10:00-16:00, pentru Cursele copiilor.

În cazul în care ajung în Sibiu în zilele premergătoare evenimentului, le pot ridica atunci.

Ridicarea kitului se poate face doar pe baza unui document de identitate valid și a declarației pe proprie răspundere. Pentru alergătorii minori se va prezenta acordul părintelui/tutorelui legal.

Recomandare: Din experiența anilor trecuți știm că orele prânzului și intervalul de după ora 16:30 sunt cele mai aglomerate la punctul de ridicare a kiturilor. Voluntarii noștri fac tot posibilul pentru a livra kiturile cât mai repede, dar, dacă dorești să eviți aglomerația, îți recomandăm să alegi o oră în afara celor menționate și să vii cu declarația (sau acordul, după caz) completată.

Kiturile de participare conțin:

 • număr personalizat pentru concurs (număr alergător + cauza pentru care aleargă)
 • cip cronometrare
 • la cursa de maraton se adaugă și bandana multifuncțională oficială.

Extraopțiuni: doritorii au posibilitatea să achiziționeze și tricou oficial și bandană multifuncțională.

*Tricourile și bandanele multifuncționale vor putea fi achiziționate și în ziua evenimentului (în număr limitat).

NB: Dacă ești înscris/ă la eveniment de către compania la care lucrezi, verifică la birou dacă este nevoie să te prezinți în Piața Mare sau kitul tău va fi livrat către companie.


Numere concurs

E foarte important să porți numărul de concurs pe care îl primești în kitul de participare. Pe spatele acestuia este atașat cipul de cronometrare. În cazul participanților la TeamRun, doar numărul ultimului alergător (ștafeta numărul 4) are cip atașat. Te rugăm să nu dezlipești cip-ul pentru că locul tău în clasament este determinat cu ajutorul său. Numărul se poartă în față, pe tricou, pantalon sau șort.

Transferarea numărului de concurs către o altă persoană nu este permisă, atrăgând după sine descalificarea. 


Start diferențiat curse

Startul se dă în Piața Mare din Sibiu și, datorită numărului mare de participanți, alergătorii vor pleca la ore diferite:

 • alergătorii de la Maratonul Continental (42,195 km) vor lua startul la ora 08.30
 • alergătorii de la Semimaraton (21 km), alături de cei de la TeamRun 4×5,3 km vor lua startul la ora 08.45
 • alergătorii de la Zacaria 10k  – 10 km vor lua startul la 09:00
 • alergătorii de la Crosul Visma – 5 km vor lua startul la ora 09.15
 • alergătorii de la Squad Race (13-17 ani) – 2,7 km vor pleca la ora 09.25
 • Cursele Copiilor vor avea loc în intervalul orar 17.00-18.00.

Puncte de revitalizare

Punctele de hidratare/revitalizare vor fi organizate la km: Km 3, Km 5, Km 10,5, km 16, km 21, km 25, km 27,5, km 31,5, km 34, km 36, km 38, km 41,5.

Acestea vor fi dotate cu apă și fructe, iar, începând cu punctul de revitalizare de la km 27,5, vor fi dotate și cu cola.

Te încurajăm să bei apă și să consumi fructe în măsura în care simți nevoia să faci acest lucru.


Toalete

Pe traseu va exista acces la toalete, după cum urmează: Piața Mare, 3.15km, 4.35km, 4.45km, 5.85km, 7km, 9.83km, 75km, 11.07km, 12.25km, 14.26km, 15.56km, (Separare traseu semimaraton de maraton, 16.05km), (Maratonul Continental) 17.18km, 21.25km, 27.6km, 31.65km, 38km, (Semimaraton) 16.79km, 17.4km, 17.93km.


Depozitare obiecte personale

În aproprierea zonei de start va fi amenajat un spațiu pentru schimbarea echipamentului – cabina de schimb – și un spațiu dedicat pentru primirea obiectelor persoanele ale alergătorilor – zonă valori. Fiecare spațiu va fi semnalizat ca atare în zona startului.

Alergătorii vor putea utiliza spațiul special amenajat ca și cabină de schimb pentru a-și schimba echipamentul atât înainte de cursă, cât și după finalizarea acesteia.

Obiectele personale, conținând echipamentul sau alte lucruri personale, vor putea fi predate în spațiul de păstrare a obiectelor, în baza numărului de concurs. Preluarea acestora se face în baza numărului de concurs.

Recomandăm ca obiectele personale să fie depozitate într-un săculeț/rucsac. În momentul preluării pentru depozitare, acesta va fi etichetat cu numărul alergătorului.

Zona cu obiecte personale ale alergătorilor va fi supravegheată de către organizatorul Maratonul Internațional Sibiu. Recomandăm să nu fie depozitate/predate obiecte de valoare, organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor de valoare.

Intervalul orar în care va funcționa zona de valori va fi între: 7:30 – 16:00.


Masaj și Zone de relaxare

În Piața Mare vor fi amenajate zone de relaxare pentru participanți. De asemenea, alergătorii vor putea beneficia de masaj după cursă.


Alte informații

Te încurajăm să te echipezi corespunzător vremii. Dacă aceasta ține cu noi și vom avea o sâmbătă însorită, așa cum sperăm, îți recomandăm să folosești cremă de protecție solară și să porți șapcă/bandană multifuncțională pentru a te proteja de razele soarelui, dat fiind că pe traseu există zone expuse la soare. Preventiv, recomandăm să iei cu tine o pelerină de ploaie.

Cei peste 570 de voluntari, alături de echipaje ale Ambulanței și ale Poliției sunt prezenți pe traseul Maratonului pentru ca evenimentul să se desfășoare în siguranță și fără incidente.

În cazul apariției oricărei probleme pe parcursul cursei, te rugăm să te adresezi celor mai apropiați voluntari.


Puncte schimb ștafete TeamRun

Punctele de schimb pentru ștafete sunt:

 • Ștafeta 1 (start) – Piața Mare
 • Ștafeta 2 – Cercul Militar, Bd. Victoriei
 • Ștafeta 3 – Intrarea Grădina zoologică, cartier Valea Aurie
 • Ștafeta 4 – Muzeul ASTRA, Biserica din Bezded (ieșire spre Zoo)

Calendar Maratonul Internațional Sibiu 2020

 • 25.02.2020:  Start Înscrieri alergători și susținători
 • 11.05.2020:  Închiderea înscrierilor alergătorilor
 • 28-29.05.2020:  Ridicare kituri participare. Locație: Piața Mare, Sibiu (interval orar: 10.00 – 19.00)
 • 30.05.2020: Ziua evenimentului
 • 01.07.2020: Deadline achitare susțineri

În cazul apariției oricărei probleme pe parcursul cursei, te rugăm să te adresezi celor mai apropiați voluntari

 

Ultima actualizare: februarie 2020