Extinderea panoului de catarat din incinta Salii de Sport a Scolii 21 din Sibiu

Descrierea pe scurt a proiectului

In cadrul Salii de sport a Scolii 21 din Sibiu incercam sa extindem suprafata panoului de catarat existent la acest moment. De asemenea, incercam sa promovam acest panou pentru a fi accesibil unui numar cat mai mare de oameni care vor sa incerce acest sport. Cataratul nu este un sport dedicat tinerilor exclusiv, el se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la copii de gradinita si pana la bunicii lor. Prin acest proiect incercam sa construim o noua suprafata de antrenament (aproximativ 30 metri patrati) si sa o promovam in cadrul unui concurs deschis tuturor celor care doresc sa participe.

  sustine alearga

ASMS

Panoul de Catarat Sibiu/Asociatia Salvatorilor Montani Sibiu

Panoul de catarat din Sibiu este o initiativa a membrilor Asociatieilogo_salvamont Salvatorilor Montani din Sibiu. In prima faza s-a incercat crearea unei structuri care sa permita antrenamentul specific si apoi s-a incercat revigorarea spiritului/culturii montane existente in Sibiu prin impulsionarea oamenilor in practicarea unui sport care cere atat abilitati fizice, cat si concentrare si putere psihica. De-a lungul timpului au existat structuri de catarat in diverse locatii (Piata Mare, Facultatea de Stiinte, Academia Fortelor Terestre) si toate au reusit sa pastreze oamenii ce doresc sa dea o continuitate acestui sport in Sibiu. Panoul din cadrul Salii de Sport a Scolii 21 functioneaza momentan 3 zile pe saptamana (Luni: 20.30-22.00, Marti: 20.00-22.00, Miercuri: 20.00-22.00) si dispune de 3 planuri diferite de antrenament, de la foarte usor la dificil.  

Web: https://www.facebook.com/sibiuclimb

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Panoul de catarat se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si incearca mentinerea acestui sport deosebit in Sibiu. Prin dezvoltarea acestui panou si atragerea de noi practicanti ai catararii, se va dezvolta implicit si nevoia oamenilor de a iesi in natura si de a face miscare.

Beneficiarii și grupul țintă?

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt grupul de oameni care frecventeaza panoul momentan si membrii voluntari ai Asociaitiei Salvatorilor Montani din Sibiu care folosesc aceasta structura pentru antrenament. In afara de acestia, orice persoana care doreste sa faca miscare este binevenita.

Obiectivele proiectului

  • Crearea unei noi suprafete de escalada (aproximativ 30 metri patrati) in completarea celei deja existente
  • Promovarea panoului de catarat in cadrul unui concurs la lucru, prin crearea unui numar de trasee pentru toate nivelele de escalada. Concursul va fi tip mansa cu trasee impuse.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Dezvoltarea suprafetei de escalada permite cresterea numarului de persone care au acces la acest sport. Cu toate ca este un sport in care tinerii exceleaza de obicei, acest panou permite practicarea la orice varste si la orice nivel. In alte orase este folosit chiar si ca sport terapeutic pentru cei cu deficiente de miscare, asadar, exista mai multe directii in care acest sport sa poate dezvolta in orasul nostru.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

4500 RON

Bugetul total al proiectului

Dezvoltare panou: 4000 RON (2500 RON materiale -structura de lemn/grinzi si panouri Tego, 1500 RON prize – seturi originale Moon climb pentru antrenament)
Concurs promovare: 500 RON – cheltuieli administrative (materiale birotica) si protocol

ASMS_1ASMS_2ASMS_3

  sustine alearga

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480

//]]>