We run for our playground

Brief description of the project

The project aims to arrange an attractive and safe playground for the 280 children enrolled in kindergarten Nr. 22 in Sibiu. The kindergarten moved two years ago in a former school building, on Calea Poplacii No. 11, with a large yard and difficult to set up due to lack of funds. The existing playing facilities are deteriorated and dangerous to children and this is the reason why teachers are forced to perform tasks with preschoolers inside the kindergarten for their safety.

  sustine alearga

cover_grdi

Asociația Grădiniţa Veseliei  Sibiu

logo_grdiAsociatia Grădinița Veseliei își propune coagularea eforturilor și cristalizarea inițiativelor celor responsabili și conștienți de necesitatea amenajării unui loc de joacă atractiv și sigur pentru copiii unui oraș european de prestigiu.
Asociația a pornit de la premiza că nimic nu este imposibil, este doar mai greu de făcut. Odată pornită activitatea, doar cerul mai poate fi o limită în calea creativității și a efortului voluntarilor care își doresc reușita acestui proiect.
Autoritățile locale se vor alinia acestui efort, pe măsura dezvoltării proiectului și a nevoilor de ajutor, cu utilaje sau servicii de specialitate. Părinții vor reacționa constructiv, de vreme ce siguranța și buna dispoziție a copiilor sunt criterii unanime de calitate a actului educațional.

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Gradinița s-a mutat în urmă cu doi ani în sediul unei foste școli generale, pe strada Calea Poplăcii nr.11, având o curte foarte mare și greu de amenajat din cauza lipsei de fonduri. Aparatele de joacă existente, în momentul de față, sunt în stare deteriorată (se află în faza de casare, procedură care durează) și reprezintă un real pericol pentru copii. Acesta este motivul pentru care cadrele didactice sunt nevoite să desfășoare activitățile cu preșcolarii mai mult în interiorul grădiniței, pentru siguranța acestora. Considerăm că acest lucru nu este în beneficiul copiilor și de aceea căutăm să găsim soluții și sprijin în rezolvarea acestui aspect.
Jocul în aer liber contribuie în mod esențial la dezvoltarea armonioasă a abilităților copiilor, inclusiv dezvoltarea fizică, intelectuală și socială. Dacă pentru un adult plimbările în aer liber, ieșirea în natură, jocul reprezintă mijloace de destindere și relaxare, pentru copii acestea sunt principalele activități pentru cunoaștere, formarea unei atitudini față de natură și afecțiunea față de semenii săi.

Beneficiarii și grupul țintă?

Beneficiarii proiectului sunt copiii și cadrele didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 22 SIBIU.
Grupul tintă este format in special de cei 280 de copii înscriși în prezent la Grădinița cu Program Prelungit Nr.22  Sibiu  și viitoarele generații de preșcolari.

Obiectivele proiectului

  • Achiziționarea/instalarea echipamentelor de joacă  (leagăne, tobogane, balansoare, carusele, etc.) pentru curtea grădiniței;
  • Îmbunătățirea condițiilor de joc și educație în aer liber pentru copiii de vârstă preșcolară;
  • Conștientizarea părinților asupra jocului în aer liber ca un factor major în dezvoltarea copiilor.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Există speranța că proiectul va aduce o schimbare în condițiile de joc ale copiilor din grădiniță și va servi ca exemplu pentru alte grădinițe. Jocul în aer liber este un factor decisiv în dezvoltarea copiilor. Cât și cum ne jucăm cu copiii în aer liber va contribui la reușita lor în viață, alegerea modului de viață, atitudinea față de natură, afecțiunea lor față de semeni, fondarea unei familii durabile etc. Accentul pe jocul în aer liber este deosebit de important în condițiile societății moderne, dependente de internet, televizor și distrațiile lumii virtuale.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

3.000 lei – achizițioanarea echipamentelor de joacă pentru copii.

Bugetul total al proiectului

Proiectul propus face parte dintr-un program mai mare al Asociației, iar bugetul necesar implementării este 15.000 RON.

gradi3 gradi1gradi2

  sustine alearga