Kindergarten yard – Play lab

Brief description of the project

“Kindergarten yard – play lab” is a project that aims to improve and green space where kids in no. 38 kindergarten in Sibiu can safely spend quality time. Submission of the “Kindergarten yard – play lab” for the Half Marathon has two main goals: on the one hand to raise funds for the kindergarten courtyard arrangement, on the other hand, to involve children in collective activities.  

  sustine alearga

gradinita 38

Asociaţia “Elefănțelul Curios” Sibiu

Asociatia “Elefantelul curios” Sibiu este formata din parinti dornici sa aducasigla_elefantel_150 imbunatatiri locului unde copiii isi petrec o mare parte din zi, Gradinita cu Program Prelungit nr. 38 Sibiu. Asociatia s-a nascut in anul 2013, la initiativa unor Oameni care, dincolo de ganduri bune, au avut viziunea si curajul de a crede in schimbare. Pana in acest moment, parintii s-au implicat in amenajarea unei gradini, in primavara anului 2013, in care copiii au cultivat legume si flori. In curtea gradinitei au realizat bancute din cauciucuri si o casuta din lemn.
Web: https://www.facebook.com/groups/asociatiaelefantelulcurios/

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul corespunde nevoii copiilor de joaca si joc, ca modalitate de invatare, intr-un cadru stimulativ, atractiv, intuitiv. Dorim sa avem copii sanatosi, care practica exercitiul fizic ca parte fireasca a programului zilnic, in curtea gradinitei, amenajata corespunzator varstei si normelor de securitate. Deoarece suprafata curtii este foarte mare, aproximativ 2000 m2, a fost foarte greu sa se mobilizeze forta financiara si cea a fortei de munca in aceasta directie. Nevoia se naste ca si conflict intre dorintele noastre si posibilitatile mediului. Copiii isi doresc sa se catere si nevoia devine cautare de spatii de joaca, copiii isi doresc culoare si intervine nevoia de a revopsi locul de joaca existent, copiii isi doresc un teren care sa le stimuleze capacitatea de explorare si se naste nevoia de mai mult spatiu organizat inteligent.

Beneficiarii și grupul țintă?

Amenajarea curtii produce efecte asupra starii de dezvoltare fizica a unui numar de 315 copii existenti in prezent in gradinita, cu varste cuprinse intre 1 si 6,5 ani, precum si asupra atitudinii in invatare intr-un mediu stimulativ. Reamenajarea spatiului de joaca impune o atitudine din partea unui numar de 1575 adulti (parinti si bunici) in spiritul educatiei pentru sanatate si a sportului. Educatia pentru sanatate si sport se va reflecta direct si in activitatea elevilor si studentilor care efectueaza practica pedagogica in gradinita. Nu este suficient sa gandim contextual, aici si acum sa le fie bine copiilor, ne dorim ca generatii de dascali sa promoveze sportul, ca modalitate de viata.

Obiectivele proiectului

  • Amenajarea spatiului verde si al celui de joaca din cadrul Gradinitei cu Program Prelungit nr. 38 Sibiu.
  • Amenajarea si ingrijirea zonei verzi a gradinitei, prin plantarea de copaci, flori si legume de catre copii si parinti
  • Reabilitarea spatiilor de joaca din curte existente in prezent
  • Construirea de aparate de joaca pentru copii
  • Achizitionarea de unelte necesare intretinerii spatiului verde si a gradinii.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Viitorul apartine vizionarilor… avem viziunea unei comunitati in care adultii sunt sanatosi, datorita stilului de viata echilibrat din copilarie, in care normele de convietuire sociala au fost dobandite prin sport.
Pe termen scurt, gradinita va putea oferi copiilor un timp de calitate petrecut in aer liber. Parintii si-au manifestat deja interesul pentru aceste activitati si consideram ca realizarea unei gradini de joaca va ridica nivelul de satisfactie al parintilor fata de gradinita, acest aspect fiind cartea de vizita pentru politica de atragere a populatiei scolare.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

4.000 lei – Cate 1.000 lei pentru fiecare punct cardinal al spatiului pe care dorim sa il amenajam

Bugetul total al proiectului

500 – copaci si seminte de flori
1.300 – vopsea
1.500 – lemne, pamant, dale cauciuc
700 – alte materiale (suruburi, cuie, sarma, sapa, lopata, grebla, masina tuns iarba, etc.)

gradinta_1gradinita_2sm_dea2
  sustine alearga


Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480