Football for your soul

Brief description of the project

The project “Football for your soul” of LSS Vointa Sibiu aims to provide team players at Vointa Sibiu with the conditions for further sports activity. Vointa is the first football team in our country founded by an association of supporters and the community support for the development and evolution of the team is very important. By participating in the Half Marathon for the second time we intend to attract a part of the amount necessary to cover medical expenses and sports equipment for senior and junior teams of LSS Vointa Sibiu.sigla-LSS-150

  sustine alearga

vointa_cover

Asociatia Sportiva LSS Vointa Sibiu

Am adunat in jurul  nostru  copii, tineri, varstnici – suporteri  sau nu, care isi doresc sa aiba in orasul lor conditiile necesare practicarii unui fotbal curat, jucat cu sufletul si in spiritul fair-play-ului.  Asa s-a nascut LSS VOINTA Sibiu, care este prima echipa de fotbal din Romania infiintata de o asociatie de suporteri. Prin actiunile noastre dorim sa cream un cadru  de desfasurare propice  activitatii fotbalistice a tinerilor sibieni promovand valorile locale. Dorim sa oferim  pasionatilor de fotbal din Sibiu  o alternativa  la sistemul fotbalistic din Romania bolnav si corupt, o alternativa la fotbalul modern impregnat tot mai mult in societatea noastra si devenit mai degraba o industrie decat un sport. Nu trebuie sa uitam ca fotbalul este un joc intre 11 pe 11, care are la mijloc o minge de fotbal.

Web: www.lssibiu.ro

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Proiectul nostru raspunde in principal nevoii pe care o are Sibiul de a avea o echipa de fotbal care sa reprezinte orasul la nivel national, o echipa de fotbal unde tinerii practicanti ai fotbalului  se pot dezvolta in concordanta cu principiile unei vieti sanatoase si echilibrate prin sport.
LSS Vointa Sibiu  se doreste a fi, pe langa echipa care sa  reprezinte orasul Sibiu si echipa unde suporterii, comunitatea din jurul echipei sa se implice, sa ia decizii, sa ajute la dezvoltarea si evolutia echipei.
O alta problema la care raspunde proiectul nostru este o problema generala a societatii noastre, lipsa de initiativa, dublata mereu de exemple pozitive din alte tari europene, unde comunitati din diverse orase, mai mari sau mai mici, sustin neconditionat echipele lor locale indiferent de liga, pozitie in clasament sau performante.

Beneficiarii și grupul țintă?

Grupul tinta il reprezinta tinerii pasionati de fotbal precum si sibienii care iubesc fotbalul curat, jucat pe teren in limitele fair-play-ului.
Beneficiarii proiectului sunt jucatorii si antrenorii LSS Vointa Sibiu precum si comunitatea sibiana din jurul echipei.

Obiectivele proiectului

  • Principalul obiectiv este asigurarea conditiilor pentru continuarea activitatilor echipelor de seniori si juniori;
  • Readucerea sibienilor la stadion si determinarea acestora de a se implica activ in proiectele echipei;
  • Promovarea beneficiilor unei vieti sanatoase prin sport;
  • Atragerea  atentiei autoritatilor competente asupra situatiei sportului in Sibiu;
  • LSS Vointa Sibiu sa devina echipa reprezentativa a orasului Sibiu.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Tinerii practicanti ai fotbalului au sansa sa isi desfasoare activitatea, sa creasca si sa se dezvolte  intr-un cadru sanatos din punct de vedere moral, si sa contribuie la dezvoltarea valorilor locale pe plan sportiv.

Sustinatorii acestui proiect au sansa de a se implica intr-un proiect ambitios, caracterizat prin verticalitate, fair-play precum si dorinta de a promova imaginea orasului prin fotbal.

Comunitatea sibiana implicata in sustinerea acestui proiect si implicit a echipei LSS Vointa Sibiu  se inscrie astfel in lista oraselor/comunitatilor de suporteri europene care sustin valorile locale, bucurandu-se de fotbal din tribuna, de la nivelul gazonului si nu din fata televizorului pe bani grei platiti pe drepturi de televizare.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

Prin participarea la Semimaratonul Sibiului ne propunem sa strangem suma de 2000 lei. Suma va asigura:
– vize medicale 700 lei (22lei/jucator*30 jucatori);
– echipamente sportive (echipamente juniori, mingi, veste+articole antrenament)  1300lei.

Bugetul total al proiectului

Cheltuieli pentru un an competițional:
Cheltuieli legate de legitimari/ vize anuale jucatori:  1500 lei
Cheltuieli legate de viza medicala: 700 lei
Cheltuieli cu ehipamente sportive: 1300 lei
Cheltuieli arbitraj: 5000 lei
Chirie si Utilitati: 2960 lei
Alte cheltuieli administrative (inclusiv pentru promovare): 1000 lei
Contributii stat – arbitrii: 3000 lei
Total cheltuieli: 15460 lei

vointa1sm_dea3vointa3
  sustine alearga