Poveștile participanților

De ce să alergi un maraton?

gabriela hila_final Emoțiile din ziua crosului au fost copleșitoare. Îmi propusem cu câteva luni înainte să termin cursa, dar nu pe ultimul loc. Nu a fost așa. Am terminat pe ultimul loc, la 6 minute în urma ultimului alergător. Nu o sa uit că eu încă încercam să îmi reglez respirația și a a venit primul maratonist de la 21 de km. Îmi era clar că nu e de mine.Aș mai alerga de câte ori trebuie 5 km că să simt din nou emoția când am văzut poza cu incubatorul în secția celor mici. Alături de Mâini Unite, Baby Care și Emma am conștientizat că un proiect bun mișcă lumea.”

-Gabriela Hila, Asociația Mâini Unite

 

doris louise popescu_final „Ploaie, vânt, frig……nimic nu ne-a descurajat. Nici pe noi, alergătorii, nici pe sutele de susținători, dragi nouă. Dimpotrivă! Nimeni nu a renunțat la participare! Așa că nu am fost deloc mirată să văd Piața Mică inundată de cei mai inimoși oameni ai Sibiului. Indiferent de proiectele susținute de noi (toate importante pentru Sibiu), am dovedit, din nou, că suntem solidari. Iar acesta consider că este principalul merit al SemiMaratonului: faptul că unește forțe, antrenând schimbarea.

– Doris Louis Popescu, Cadru universitar, aleargă pentru AnimalLife Sibiu

 

cristina costea_final “Particip la SemiMaraton Sibiu încă de la prima editie ca și voluntar și am avut ocazia să văd în fiecare an o creștere extraordinară a numărului de alergători și susținători. În luna dinaintea evenimentului cu oricine m-am întâlnit era ori susținător ori alergator la SemiMaraton. Cred că nu am întâlnit pe nimeni care să nu știe de eveniment.În ziua evenimentului bucuria mi-a fost și mai mare să văd o gramadă de prieteni, cunoscuți, colegi și colaboratori în rândul alergătorilor.”

-Cristina Costea, Asociația AnimalLife Sibiu, voluntar SemiMaraton Sibiu

 

andrei soroaga_final “SemiMaratonul e o zi de sărbătoare a comunității sibiene, la care particip cu drag de câte ori am ocazia. În 2014 s-a nimerit într-o zi ploioasă, dar nu am dat înapoi. Pentru public nu cred că a fost așa placut, pentru alergători puțină ploaie e numai bună. Ne vedem la ediția următoare!”

Andrei Șoroagă, Asociația Cu verdele-n SUS

 

dan luca_final “La Semimaratonul Sibiu 2014 am primit <botezul> de alergător. A fost prima mea cursă oficială și va rămâne specială în mintea, inima și corpul meu. Eu nu alerg ca să scot un timp mai bun și nici să adun kilometri – eu alerg ca să mut limite în toate ariile vieții mele. În plus, motto-ul meu este: <la 35 de ani mai în formă ca la 25>.”

– Dan Luca, Antreprenor, 5 AM Coaching Program

 

anabela tarnovan_final „<Fiecare din noi poartă în el/ea o veste bună. Vestea bună este că nu știi cât de minunat poți să fii. Cât de mult poți să iubești! Cât de multe poți să realizezi!> (Anne Frank).Când am citit aceste rânduri, mi-am amintit că am plecat de la SemiMaraton cu acest sentiment și cu încrederea în puterea noastră, a tuturor, de a face lucruri frumoase pentru noi și pentru Sibiu. Asta e pentru mine semimaratonul  – un eveniment care ne amintește cât de minunați suntem fiecare dintre noi și, mai ales, cât de minunați suntem împreună.”

– Anabela Târnovan, cadru universitar ULBS, membru în boardul FCS

 

iulia nistor_final „Anul acesta, echipa de alergători a asociației s-a dublat față de prima participare (2013), iar acest lucru ne bucură enorm și ne dă curaj. Copiii au șansa să-și modeleze responsabil viitorul. Cel mai tare mă bucură că s-au alăturat echipei oameni care nu au neapărat legătură cu arhitectura, dar care au înțeles repede că educația de arhitectură și mediu construit este importantă pentru viitorul orașelor țării noastre și pentru locuitorii lor.”

– Iulia Nistor, Asociația De-a Arhitectura

 

calinoiu alexandru_final  “Semimaratornul din 2014 a însemnat două lucruri pentru mine: primul pas către un maraton (lucru care mi-l doresc încă de când am început să alerg) și satisfacția de a contribui la un proiect drag mie, panoul de cățărat Sibiu”

– Călinoiu Alexandru-Nicolae, Antreprenor,  AgileFreaks, aleargă pentru Asociația Salvatorilor Montani Sibiu

 

maria_cismaru „Participarea la SemiMaraton 2013 pentru mine a însemnat ocazia perfectă de-a ajuta şi de-a îmi ajuta prietenii să ajute. Acest eveniment reuneşte oamenii într-un mod minunat şi oferă sentimentul apartenenţei la comunitate. Evoluţia pe care a avut-o faţă de 2012 a fost una remarcabilă, iar în 2014 sper să reuşească să mobilizeze şi mai multe forţe, pentru că împreună putem creşte valoarea oraşului în care trăim. ”
– Maria Cismaru, cel mai bun fundraiser SemiMaraton Sibiu 2013 (63 de susţinători) 
florenta_cioconea „Particip de 2 ani la SemiMaraton, cu emoţie şi mult entuziasm, susţinând cauzele Asociaţiei Mâini Unite. Emoţie pentru că nu sunt o mare alergătoare şi de fiecare dată kilometrii parcurşi sunt un pariu cu mine şi entuziasm pentru că e minunat să alergi alături de oameni frumoşi, dedicaţi unor cauze atât de necesare comunităţii.Felicitari organizatorilor pentru desfaşurarea de forţe şi pentru meritul de a aduna cu bucurie atâţia oameni. Ne vedem anul viitor, mai ales că juniorul meu s-ar încadra la crosul copiilor, deci vin întăriri!”
–  Florenţa Cioconea, Asociaţia “Mâini Unite” 
nicu_stefanuta „Semimaratonul e un eveniment prin care sibienii de peste tot se reîntâlnesc acasă şi se bucură de tot ce are oraşul lor mai bun de oferit: natură, istorie, sport şi mai ales comunitate. Spiritul că prin noi înşine, Sibiul îşi menţine statutul de cel mai frumos şi proactiv oraş din România. Susţin Fundaţia Comunitară Sibiu pentru că reuşeşte să mobilizeze această conştiinţă şi pasiune comunitară.”
– Nicolae Ştefanuţă, Washigton DC, Membru board FCS 
iulia_nistor „Participarea la un astfel de eveniment a fost o premieră atât pentru mine cât și pentru Asociația De-a Arhitectura. A fost o provocare căreia i-am răspuns onorabil: toți alergătorii echipei au terminat cursa în care s-au înscris. Din donațiile obținute vom putea susține parțial costurile cursului pentru clasa a III-a și a IV-a în 12 scoli din Sibiu, în anul școlar 2013-2014. Am fost impresionată de numărul mare de participanți, de diversitatea proiectelor înscrise și nu în ultimul rând de devotamentul organizatorilor!”
– Iulia Nistor, Asociaţia de-a Arhitectura 
ana_lechintan „Semimaratonul Sibiu este o iniţiativă admirabilă, un eveniment cu efecte benefice asupra tuturor părților implicate. Ca alergător, în momentul startului, observând numărul atât de mare de participanți și voluntari din jurul meu, am avut un puternic impuls de fericire și un sentiment de unitate cum rar ți-e dat să ai. Realizând că acești oameni se implică din pură bunătate, după un astfel de eveniment rămâi cu un sentiment de mulțumire față de lume și față de viață.”
– Irina Ana Lechinţan, aleargă pentru AnimalLife 
fane_tulpan „Fiecare aleargă în viaţă pentru sine, familie, şef sau bani, dar când ai un scop de ajutorare, motivaţia e mai puternică când ştii că banii strânşi pot ajuta pe cineva sau îndeplinesc un ideal. Aş vrea ca în viitor tot mai mulţi să participe şi doar ca exemplu pentru cei tineri, fără mişcare un popor moare încet şi sigur. Felicitari organizatorilor!”
– Fane Tulpan, primul român pe Everest, Asociaţia Salvatorilor Montani 
radu_tompa „Chiar daca aveam o condiţie fizică destul de bună, nu m-am gândit niciodată să alerg la un semimaraton. Faptul că mi s-a dat posibilitatea să alerg pentru o cauză la alegere m-a convins să intru în concurs. A fost o zi minunată.”
– Radu Tompa, aleargă pentru Mocăniţă
angi_lica „Am ramas cu o impresie excelentă dupa SemiMaraton Sibiu 2013! A fost prima competiție de alergare la care am participat. Am alergat traseul de semi cu colega de echipă, la stafeta de 2. Un traseu foarte interesant prin centrul Sibiului și-apoi prin minunata <oază verde> de care noi sibienii ne bucuram zi de zi. Mulțumesc organizatorilor și voluntarilor, a fost o experiență minunată!”
– Angi Lica, aleargă pentru ReGeneraţia 
mihai_proca „Semimaratonul Sibiu consider că reprezintă una dintre cele mai bune iniţiative de strângere de fonduri din oraşul nostru. În calitate de reprezentant al unei organizaţii nou înfiinţate consider că fondurile strânse de organizaţie în cadrul Semimaratonului ajută foarte mult la punerea în practică a unor iniţiative sportive şi comunitare ale asociaţiei. Multumim Fundaţiei Comunitare Sibiu care ne-a dat prilejul de a mobiliza fonduri pentru îndeplinirea scopurilor şi proiectelor organizaţiei.”
– Mihai Proca, aleargă pentru Tură în natură 

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480.

//]]>