Decizie eveniment în contextul COVID-19

Start înscrieri alergători și susținători 2020
martie 4, 2020
Un spital+o comunitate: Donează pentru Spitalul Județean Sibiu
martie 14, 2020

Dragi prieteni,

Echipa de organizare alcătuită din executivul și consiliul director al Fundației Comunitare Sibiu, partenerii de la Grey Projects și Clubul Sportiv Comunitar a cântărit ultimele informații oficiale transmise de autoritățile publice și vă relatăm deciziile noastre legate de ediția a IX-a a Maratonului Internațional Sibiu.

Luând în considerare imprevizibilitatea situației legate de răspândirea virusului COVID-19, dar și toate părțile implicate (proiecte, beneficiari, autorități publice, companii etc) am decis pentru moment să urmărim strict recomandările autorităților publice care au impus anularea evenimentelor de peste 1000 de participanți, până la data de 31 martie 2020. Evoluția situației în următoarele săptămâni ne va putea da informațiile necesare pentru a decide în ce măsură evenimentul poate fi desfășurat conform planului pe 30 mai, sau dacă va fi nevoie să găsim o altă variantă. Vom lua această decizie deci, după 31 martie. Vă asigurăm că vom găsi o soluție prin care Maratonul de la Sibiu să meargă mai departe chiar și în aceste condiții iar spiritul său să ne ajute să traversăm cu încredere și demnitate prin aceste vremuri mai puțin fericite.

Mai multe evenimente internaționale care urmau să aibă loc în lunile martie și aprilie au fost anulate sau amânate și urmărim cu atenție toate comunicările autorităților precum și cele ale altor organizatori. În același timp încercăm să ne adaptăm cât mai bine deciziile la situația reală și să luăm în considerare că o comunitate trebuie să-și dovedească reziliența trecând prin astfel de momente.

Cei care au urcat în alergare dealul ce desparte Rășinariul de Poplaca știu că înainte să fie bine, va fi mai întâi greu. Chiar dacă uneori vorbim despre singurătatea alergătorului de cursă lungă, știm și că momentele dificile sunt care ne pot aduce împreună cel mai bine. Așa cum se întâmplă de multe ori, cei mai vulnerabili dintre noi (persoanele în vârstă și cei cu afecțiuni cardiace ori pulmonare) vor fi cei mai expuși la efectele virusului și vor avea nevoie de grija noastră cel mai mult.

În perioada următoare vă încurajăm să urmăriți cu strictețe regulile de igienă și cele legate distanța socială așa cum sunt ele comunicate de autorități: respectarea carantinelor, respectarea interdicțiilor legate de școli, evitarea participării la evenimente publice etc. Spiritul comunitar se va reflecta de data aceasta în primul rând în felul în care vom fi capabili să respectăm aceste reguli împreună.

Echipa Maratonului Internațional Sibiu

Foto: Paul Băilă