De unde ridic kitul și alte informații utile

Restricții de trafic în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2019
mai 27, 2019
Picnic după maraton în Huet Liber
mai 31, 2019

Predare Kituri de participare

Kiturile de participare pentru alergătorii cu domiciliul în Sibiu, inclusiv cele pentru copii, se ridică doar joi și vineri, respectiv, 30 – 31.05.2019, în intervalul orar: 10.00 – 19.00, la Info Point-ul maratonului instalat în Piața Mare.

Alergătorii din afara orașului pot ridica kiturile de participare de la Info Point în ziua evenimentului, 01.06.2019, în intervalul orar:

 • 07:30 – 08:15, pentru Maratonul Continental;
 • 07:45-08:15 pentru cursele: Semimaratonul Joyson Safety Systems, Zacaria 10k, Marquardt TeamRun (4x5km), Crosul Visma și SquadRace;
 • 10:00-16:00 – pentru Cursele copiilor Decathlon

În cazul în care ajung în Sibiu în zilele premergătoare evenimentului, le pot ridica atunci.

Ridicarea kitului se poate face doar pe baza unui document de identitate valid și a declarației pe proprie răspundere. Pentru alergătorii minori se va prezenta acordul părintelui/tutorelui legal.

Recomandare: Din experiența anilor trecuți știm că orele prânzului și intervalul de după ora 16:30 sunt cele mai aglomerate la punctul de ridicare a kiturilor. Voluntarii noștri fac tot posibilul pentru a livra kiturile cât mai repede, dar, dacă dorești să eviți aglomerația, îți recomandăm să alegi o oră în afara celor menționate și să vii cu declarația (sau acordul, după caz) completată.

Kiturile de participare conțin:

 • număr personalizat pentru concurs (număr alergător + cauza pentru care aleargă)
 • cip cronometrare

Extraopțiuni: doritorii au posibilitatea să achiziționeze și tricou oficial, voucher de mâncare și bandană multifuncțională.

*Tricourile, voucherele de mâncare și bandanele multifuncționale vor putea fi achiziționate și în ziua evenimentului (în număr limitat).

*Detalii despre voucherele de mâncare mai jos.


Numere concurs

E foarte important să porți numărul de concurs pe care îl primești în kitul de participare. Pe spatele acestuia este atașat cipul de cronometrare. În cazul participanților la Marquardt TeamRun, doar numărul ultimului alergător (ștafeta numărul 4) are cip atașat. Te rugăm să nu dezlipești cip-ul pentru că locul tău în clasament este determinat cu ajutorul său. Numărul se poartă în față, pe tricou, pantalon sau șort.

Transferarea numărului de concurs către o altă persoană nu este permisă, atragând după sine descalificarea. 


Start diferențiat curse

Startul se dă în Piața Mare din Sibiu și, datorită numărului mare de participanți, alergătorii vor pleca la ore diferite:

 


Trasee și detalii curse

Startul tuturor curselor se dă în Piața Mare. Toate detaliile legate de trasee și curse se găsesc accesând linkurile:

Traseele sunt marcate corespunzător, astfel încât să te orientezi ușor. Te rugăm sa fii atent/ă la marcaje și la indicațiile voluntarilor și să urmezi traseul cursei tale.


Puncte de revitalizare

Punctele de hidratare/revitalizare vor fi organizate la km: Km 3, Km 5, Km 10,5, km 16, km 21, km 25, km 27,5, km 31,5, km 34, km 36, km 38, km 41,5.

Acestea vor fi dotate cu apă și fructe, iar, începând cu punctul de revitalizare de la km 27,5, vor fi dotate și cu cola.

Te încurajăm să bei apă și să consumi fructe în măsura în care simți nevoia să faci acest lucru.


Toalete

Pe traseu va exista acces la toalete, după cum urmează: Piața Mare, 3.15km, 4.35km, 4.45km, 5.85km, 7km, 9.83km, 75km, 11.07km, 12.25km, 14.26km, 15.56km, (Separare traseu semimaraton de maraton, 16.05km), (Maratonul Continental) 17.18km, 21.25km, 27.6km, 31.65km, 38km, (Semimaratonul Joyson Safety Systems) 16.79km, 17.4km, 17.93km.


Depozitare obiecte personale

În aproprierea zonei de start va fi amenajat un spațiu pentru schimbarea echipamentului – cabina de schimb – și un spațiu dedicat pentru primirea obiectelor persoanele ale alergătorilor – zonă valori. Fiecare spațiu va fi semnalizat ca atare în zona startului.

Alergătorii vor putea utiliza spațiul special amenajat ca și cabină de schimb pentru a-și schimba echipamentul atât înainte de cursă, cât și după finalizarea acesteia.

Obiectele personale, conținând echipamentul sau alte lucruri personale, vor putea fi predate în spațiul de păstrare a obiectelor, în baza numărului de concurs. Preluarea acestora se face în baza numărului de concurs.

Recomandăm ca obiectele personale să fie depozitate într-un săculeț/rucsac. În momentul preluării pentru depozitare, acesta va fi etichetat cu numărul alergătorului.

Zona cu obiecte personale ale alergătorilor va fi supravegheată de către organizatorul Maratonul Internațional Sibiu. Recomandăm să nu fie depozitate/predate obiecte de valoare, organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor de valoare.

Intervalul orar în care va funcționa zona de valori va fi între: 7:30 – 16:00.


Vouchere mâncare

Voucherele de mâncare comandate vor fi ridicate împreună cu kitul de alergare, conform programului indicat mai sus. Acestea vor putea fi folosite în ziua evenimentului, în zonele special amenajate în Piața Mare (zonele vor fi marcate vizibil), în intervalul orar 09:30-15:00 pentru adulți, respectiv 16:00-18:00, în cazul copiilor.
Meniul include:
Gulaș săsesc de vită cu spaetzle sau ghiveci de legume de vară
Paste cu sos ragu de vită (pentru copii)


Masaj și Zone de relaxare

În Piața Mare vor fi amenajate zone de relaxare pentru participanți. De asemenea, alergătorii vor putea beneficia de masaj după cursă.


Alte informații

Te încurajăm să te echipezi corespunzător vremii. Dacă aceasta ține cu noi și vom avea o sâmbătă însorită, așa cum sperăm, îți recomandăm să folosești cremă de protecție solară și să porți șapcă/bandană multifuncțională pentru a te proteja de razele soarelui, dat fiind că pe traseu există zone expuse la soare. Preventiv, recomandăm să iei cu tine o pelerină de ploaie.

Cei peste 570 de voluntari, alături de echipaje ale Ambulanței și ale Poliției sunt prezenți pe traseul Maratonului pentru ca evenimentul să se desfășoare în siguranță și fără incidente.

În cazul apariției oricărei probleme pe parcursul cursei, te rugăm să te adresezi celor mai apropiați voluntari.


Puncte schimb și transport ștafete Marquardt TeamRun

Punctele de schimb pentru ștafete sunt:

 • Ștafeta 1 (start) – Piața Mare
 • Ștafeta 2 – Cercul Militar, Bd. Victoriei
 • Ștafeta 3 – Intrarea Grădina zoologică, cartier Valea Aurie
 • Ștafeta 4 – Muzeul ASTRA, Biserica din Bezded (ieșire spre Zoo)

Pentru a ajunge ușor la punctele de schimb, alergătorii care au numerele 2, 3 și 4 pot alege să se deplaseze cu unul din autobuzele pe care le punem la dispoziție în dimineața evenimentului. Orele și punctele de plecare și sosire sunt:


Program

29 mai-2 iunie, Piața Huet – Expoziție Cauze Maraton 2019

31 mai
19:00, Piața Mare – ședința tehnică a alergătorilor, invitat Feri Szarosi, multiplu campion national, finisher a peste 300 de curse de anduranță, dintre care 12 curse de alergare de 100 km.

1 iunie
8:20 – Încălzire Maraton Continental
8:30 – Start cursă Maraton Continental
8:35 – Încălzire SemiMaraton Joyson Safety Systems și Marquardt TeamRun
08:45 – Start SemiMaraton Joyson Safety Systems și Marquardt TeamRun (4×5,3)
8:50 – Încălzire Zacaria 10k
09:00 – Start Zacaria 10K
9:05 – Încălzire Cros Visma
09:15 – Start Cros Visma (5km)
09:15 – Încălzire Squad Race
09:25 – Start Squad Race
16:00 – Momentul Voluntarilor
17:00-18:00 – Cursele Copiilor Decathlon
18:00 – Piața Huet, Festivitatea de premiere Maratonul Internațional Sibiu 2019
19:00-22:30, Piața Huet – Afterparty cu Coralie de Gonzaga

2 iunie
10:00-14:00 – Picnic în Piața Huet


Informații generale privind competiția

 • Maratonul Internațional Sibiu este o competiție de tip open (masculin și feminin). Echipele de ștafetă pot fi echipe mixte.
 • Limitele de timp sunt: 1 oră pentru Crosul Visma, 2 ore pentru Zacaria 10k, 3 ore și jumătate pentru SemiMaratonul Joyson Safety Systems, 6 ore pentru Maratonul Continental și 35 de minute pentru SquadRace.
 • Toți alergătorii care vor termina cursa vor primi medalie de finisher.

Premii

 • Cei mai buni alergători (top 3 feminin și masculin) de la Maratonul Continental și Semimaratonul Joyson Safety Systems vor primi premii în bani. Detalii despre acestea aici.
 • Cei mai buni alergători (top 3 feminin și masculin) de la toate cursele vor primi premii în produse.
 • Toți participanții care termină cursa primesc medalii lucrate manual de prietenii de la Asociația Tonal.
 • La Cursele copiilor nu se fac clasamente și nu oferim premii pentru cei mai buni alergători. În schimb, vom oferi premii prin tragere la sorți. La această ediție, opt copii – o fată și un băiat de la fiecare categorie de vârstă – vor pleca acasă cu câte o trotinetă, oferită de partenerul Curselor copiilor, Decathlon.

Condiții de participare

1) Vârsta minimă de participare la Maratonul Continental este de 18 ani. La cursele de semimaraton, 10 km și cros pot participa și tineri cu vârsta minimă de 16 ani, cu acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

Alergătorii care au 18 ani împliniți trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, conform căreia declară că sunt apți pentru efort fizic din punct de vedere medical. Declarația poate fi descărcată aici și va putea fi predată odată cu ridicarea kiturilor de participare. De asemenea, declarația poate fi completată și direct la fața locului, în ziua evenimentului;

2) Participanții cu vârsta sub 18 ani trebuie să aibă acordul scris al părintelui / tutorelui legal;

3) Alergatorul trebuie să aibă asupra sa un act de identitate în original pentru ridicarea kitului;

4) Înscrierile pentru ediția de anul acesta se vor încheia luni, 13 mai. Sunt considerați înscriși doar cei care au confirmat achitarea taxei de participare până cel târziu 13 mai, ora 23:59.

 


Calendar Maratonul Internațional Sibiu 2019

  • 20.02.2019:  Start Înscrieri alergători și susținători
  • 13.05.2019:  Închiderea înscrierilor alergătorilor
  • 30-31.05.2019:  Ridicare kituri participare. Locație: Piața Mare, Sibiu (interval orar: 10.00 – 19.00)
  • 01.06.2019: Ziua evenimentului
  • 01.07.2019: Deadline achitare susțineriUltima actualizare: 30 mai 2019