De la încredere la o nouă Fundație Comunitară și înapoi

Top companii după susținerile atrase
iulie 12, 2019
821.775 lei strânși pentru cauzele din 2019
octombrie 30, 2019

Foto: Facebook Fundația Comunitară Vâlcea

“O fundaţie comunitară are ca primă misiune reconstruirea încrederii între oamenii din comunitățile pe care le serveşte. Zilele acestea ne e zguduită încrederea în multe lucruri pe care le credeam stabile şi incoruptibile, aşa că avem nevoie să ne apropiem, să ne cunoaştem mai bine şi să construim împreună, om cu om, pentru că oamenii sunt baza organizaţiilor şi instituţiilor”, echipa Fundației Comunitare Vâlcea

În acest an, am decis să sprijinim înființarea Fundației Comunitare Vâlcea și am propus-o drept cauza națională de la Maratonul Internațional Sibiu, cauză care credem că avea mare nevoie de oameni care să le arate că au încredere în faptul că vor reuși. Știm cât de greu este la început, câte provocări și dileme există – am trecut și noi prin această etapă prin 2012. Dacă astăzi avem câțiva prieteni și parteneri pe care ne putem baza aproape oricând și, inclusiv, maratonul a ajuns la peste 5.000 de alergători, este pentru că destui oameni au fost alături de noi de fiecare dată când a fost necesar – lucru pe care îl urăm și colegilor de la Vâlcea.

O Fundație Comunitară este o organizație non-profit care mobilizează resurse din comunitate și le utilizează pentru rezolvarea unor nevoi identificate în comunitate, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor dintr-o zonă geografică specifică.

A fost o alegere dificilă – întotdeauna e greu să pui degetul pe un singur proiect, când în jur există atâtea lucruri de rezolvat –, dar care a venit oarecum natural, în contextul în care apăruse un grup de oameni plini de curaj, dornici să miște lucrurile în județul vecin și care aveau nevoie de ajutor. Ne bucurăm tare mult că până la urmă nu doar au reușit să mobilizeze 36 de alergători pentru un proiect destul de greu de înțeles pentru publicul larg, dar și că au prins repede abc-ul fundraisingului de la maraton și au adus de partea lor aproape 70 de susținători. Și chiar dacă n-au reușit să strângă exact suma pe care și-au propus-o inițial, știm că au muncit cu spor pentru cei 9.567 lei.

Credem cu tărie că echipa noii fundații comunitare va continua să facă treabă bună, identificând cu atenție diverse nevoi ale comunității vâlcene și o va ajuta să crească cu grijă. Iar între timp, muncește la organizarea propriei competiții de alergare: Vâlcea Forest Run.

Mult spor și idei crețe!

NB: acum, în România există 17 fundații comunitare.