Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul
Naşterea unui copil înseamnă, petru majoritatea părinţilor, o bucurie. Pentru părinţii prematurilor bucuria acestui început este umbrită de îngrijorări, teamă şi speranţă. Începutul de drum este încă şi mai greu pentru însăşi protagoniştii acestui început în viaţă, pentru aceşti copii născuţi prea devreme. Căldura, liniştea şi pacea corpului matern, a uterului, atât de necesară desăvârşirii acestor micuţe trupuri dispare. Iar medicii şi asistentele trebuie să le asigure cele mai bune condiţii pentru continuarea dezvoltării. Incubatorul este acel loc miraculos care poate asigura o parte din ceea ce au nevoie prematurii nu numai pentru a „mima” ceea ce uterul le oferea. Incubatorul este locul miraculos care contribuie în mod esenţial la supravieţuirea acestor copii. Este „casa” în care aceştia petrec uneori săptămâni sau luni de zile până când, cu ajutorul tehnologiilor moderne şi a iubirii cu care sunt înconjuraţi de părinţi şi personalul medical, reuşesc să depăşească toate momentele dificile ale unei vieţi începute prea devreme şi sunt dezvoltaţi şi pregătiţi suficient pentru a putea, în sfârşit, să ajungă în mijlocul familiei lor, acasă.
Beneficiarii și grupul țintă?
În fiecare an aproximativ 400-450 de nou-născuţi prematuri din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea sunt îngrijiţi în terapia intensivă neonatală şi în secţia de prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, aceastea fiind primele lor „case”. „Case” bune, parte a uneia din cele 11 maternităţi regionale din România, cu rezultate comparabile cu ale clinicilor de acelaşi nivel din Europa de Vest şi Statele Unite. Aproape toţi aceşti prematuri „locuiesc”, uneori vreme îndelungată, chiar şi luni de zile, în incubatoarele acestor secţii. Unele mai noi, moderne, precum cele din compartimentul de terapie intensivă neonatală, altele mult mai vechi şi mult mai puţin performante, precum cele din secţia de prematuri.
Obiectivele proiectului
- Dorim, prin proiectul nostru, să dotăm secţia de prematuri cu un incubator modern, o „casă” nouă, mai bună, mai performană şi mai frumoasă pentru micii luptători care, după ce au câştigat marile bătălii cu viaţa în terapia intensivă neonatală, se pregătesc să plece, în sfârşit, acasă.
Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate
Sute de copii prematuri vor beneficia, an de an, de condiţii mai bune la început de drum în viaţă, de o „căsuţă” mai primitoare atunci când au nevoie mai mare de căldură şi ajutor.
Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton
50.000 RON întreaga sumă este destinată achiziţionării unui incubator modern.
Bugetul total al proiectului
50.000 RON