Ce este Maratonul Internațional Sibiu?

În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combinăm bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, adică un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

  • Organizațiile și grupurile de inițiativă înscriu proiectele din comunitatea locală
  • Alergătorii și donatorii se înscriu pentru cauza favorită
  • Sibiul se pune în mișcare!
  • Proiectele pentru care am alergat prind viață și generează schimbare în comunitate

GAB_2396

În 2017, SemiMaraton Sibiu s-a transformat în Maratonul Internațional Sibiu, fiind adăugată cursa de 42 de km. La cea de-a șasea ediție a evenimentului, care s-a desfășurat în 27 mai, aproximativ 3.300 de alergători au luat startul, inclusiv, 100 de eroi maratoniști. Aceștia au fost susținuți de aprox. 4.000 de donatori și, împreună, am reușit să  strângem circa 475.000 lei pentru cele 21 de cauze ale comunității sibiene.

Pregătim ediția a 7-ea a Maratonului Internațional Sibiu! Ne întâlnim în 26 mai 2018!

Te invităm să vizionezi mai jos video-ul de prezentare al Semimaraton Sibiu 2016 și te așteptăm să alergi la Sibiu pentru schimbare.