Ce este Maratonul Internațional Sibiu?

În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combinăm bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, adică un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

 

  • Organizațiile și grupurile de inițiativă înscriu proiectele din comunitatea locală
  • Alergătorii și donatorii se înscriu pentru cauza favorită
  • Sibiul se pune în mișcare!
  • Proiectele pentru care am alergat prind viață și generează schimbare în comunitate

GAB_2396

La cea de-a cincea ediție, care a avut loc în 28 mai 2016, SemiMaraton Sibiu a adus la start aproximativ 2500 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2000 de donatori.  Împreună am reușit să strângem 340.000 lei, fonduri care au adusla viață 21 de proiecte ale comunității sibiene. Află AICI cum a fost la Semimaraton Sibiu 2016, iar AICI proiectele pentru care am alergat la cea mai recentă ediție.

Pregătim ediția cu numărul 6 care va fi una cu adevărat specială: Semimaraton Sibiu se transformă în Maratonul Internațional Sibiu! Ne întâlnim în 27 mai 2017. 

„Am avut o a cincea ediție a Semimaratonu Sibiu mult peste așteptări, cu aproximativ 1.200 de alergători în plus față de anul trecut, ceea ce pentru noi a însemnat practic să organizăm două evenimente în unul singur. A fost destul de greu, dar a fost frumos în același timp. Am reușit să aducem oameni din toată țara la SemiMaraton, pe lângă faptul că întreaga comunitate sibiană se mobilizează să alerge pentru cauzele favorite. Dacă Sibiul a reușit să strângă 2.500 de alergători pentru un SemiMaraton, cu siguranță merită să intre în rândul orașelor celor care au o competiție de Maraton.” – Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu

Te invităm să vizionezi mai jos video-ul de prezentare al Semimaraton Sibiu 2016 și te așteptăm să alergi la Sibiu pentru schimbare.