Centrul comunitar de educație nonformală Junior Community Club

Șura Culturală Comunitară Gușterița
martie 2, 2020
Intră în joc și câștigi sănătate!
martie 2, 2020

Asociația Joy dorește sa ofere comunității sibiene un spațiu unde copiii, adulții și seniorii să poată participa gratuit la o serie de ateliere pe teme esențiale pentru dezvoltarea lor personală, socială și emoțională. Acestea vor include teme precum: siguranța rutieră, bullying, autoapărare, prim-ajutor, nutriție, educație financiară, ecologie, parenting, dans, șah. Dorim să creem o rețea formată din parteneri cheie care împreună să ofere întregii comunități sibiene acces liber, necondiționat de situația financiară, la educație și socializare. Diminețile vor fi rezervate cursurilor pentru clasele de elevi însoțiți de cadrele didactice, în timp ce după-mesele se vor desfășura atelierele dedicate adulților si seniorilor.

 
148 RON
Suma incasata
194 RON
Promisa76%
 
194 RON
Suma promisa
14400 RON
Target1%

Datorită faptului că ambele coordonatoare ale proiectului sunt mame, nevoia de a oferi copiilor ocazia și locul unde să învețe lucruri practice, utile si necesare in viața de zi cu zi, a apărut firesc și a fost reconfirmată din discuțiile cu alți părinți, precum și cu cadrele didactice. La școală se creează o bază, preponderent teoretică, care ajută la dezvoltarea lor intelectuală și la asimilarea informațiilor de cultură generală. Atelierele centrului nostru vin să completeze aceste informații cu aplicații practice, experiențe din viața de zi cu zi, care sa îi ajute să se dezvolte armonios, să devină cetățeni implicați în comunitățile în care trăiesc. Educația însă este un proces continuu, pe tot parcursul vieții, motiv pentru care considerăm la fel de important și accesul adulților și seniorilor la cursuri și ateliere gratuite care să le îmbunătățească calitatea vieții, să le ofere ocazia sa socializeze si care să genereze astfel microcomunități cu interese similare.

Dorim ca prin crearea acestui centru comunitar să facilităm accesul la educație nonformală unui număr cât mai mare de copii, adulți și seniori datorită faptului că nu există bariera financiară care îi împiedică să acceseze în prezent ateliere similare existente în comunitate dar care sunt contracost. Deasemenea, crearea parteneriatelor între instituții ale statului, companii private și ONG-uri, implicarea cadrelor didactice, ale părinților și ale copiilor vor genera relații interpersonale sănătoase pentru întreaga comunitate.

Grupul ținta îl reprezintă întreaga comunitate sibiană, beneficiari direcți fiind cei aproximativ 25 participanți (tineri sau adulți) care vor participa la fiecare din cele 5 de ateliere lunare.

Proiectul se va desfășura pe parcursul unui semestru al anului școlar. Ne propunem livrarea a cel puțin un atelier pe saptămână în intervalele 8-12 și 18-20, cu teme diferite pentru fiecare săptămână. Estimăm astfel un număr de cel puțin 5 ateliere, respectiv aproximativ 125 participanți cu vârste între 6 și 99 ani din mediul urban și rural pe lună.

În intervalul februarie – august ne vom ocupa de campania de fundraising. Tot în acest interval vom încheia contractul cu firma parteneră care deține spațiul în care vom desfășura activitățile.

În intervalul august – noiembrie vom încheia parteneriatele cu instituțiile de stat, companiile private și persoanele fizice care vor livra atelierele.

Începând cu luna decembrie lansăm campaniile de promovare, punem la punct ultimele detalii și demarăm atelierele odată cu începerea semestrului 2 al anului școlar 2020-2021.

Cheltuieli directe legate de activitățile proiectului – 500 lei/lună

Cheltuieli administrative (chirie spațiu, contabilitate) – 3000 lei/lună

Cheltuieli pentru promovarea proiectului – 100 lei/lună (50 lei social media, 50 lei flyere)

Total buget lunar – 3600 lei

Total buget anual – 14400 lei - 36000 lei (min. 4 luni – max 10 luni)

Asociația Joy

Asociația Joy s-a implicat activ în proiecte ecologice și educative fiind coorodnatorul oficial pentru județul Sibiu al Lets Do It România! începând cu anul 2012. Coordonatoarele activităților vor fi Ligia Anton si Oana Prodan, care au început activitățile de voluntariat și implicare în comunitate în 2011 cu coordonarea primei ediții din județul Sibiu a Lets Do It Romania! continuând apoi cu voluntariat în cadrul mai multor proiecte de ecologizare, ciclism, alergare, reîmpadurire cum ar fi Maratonul Internațional Sibiu, Let’s Get Green!, Let’s bike it! sau Aproape pentru aproape. Pe lângă componenta de implicarea socială , cele două coordonatoare au o experiență de peste 10 ani în domeniile în care profesează având cunoștințe aprofundate despre management de proiect, abilități de negociere, logistică, lucru în echipă.


Sustinatori (3)

Nume, PrenumeSustine AlergatorulCursaLocalitateData inscriereSusținereStare
Calugar Adi Prodan Eva Sofia Cursa Copiilor - 6-7 ani Spring Grove 2020-03-05 11:54:26 50.00 lei achitat
Mihai Ioana Prodan Eva Sofia Cursa Copiilor - 6-7 ani Bucureşti 2020-03-07 16:27:39 100.00 lei achitat
Galanton Carmen Prodan Eva Sofia Cursa Copiilor - 6-7 ani Sibiu 2020-03-08 18:33:59 50.00 lei Plătește

Alergatori (1)

Nume, prenumeLocalitateData inscriereCursăSustineTaxă
Prodan Eva Sofia Sibiu 2020-03-05 08:53:14 Cursa Copiilor - 6-7 ani Susține! Da