Ce este Maratonul Internațional Sibiu?

Ce este Maratonul Internațional Sibiu?

În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combinăm bucuria de a alerga cu cea de a dărui.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, care, conform tradiției, are loc în ultima sâmbătă din mai. Cea de-a opta ediție a avut loc în 1 iunie 2019. Am schimbat tradiția de a alerga în ultima sâmbătă din mai, pentru că ne doream ca toți cei care vor să participe și la alegerile europarlamentare, și la evenimentul nostru, s-o poată face în voie. Și chiar dacă ploua, majoritatea alergătorilor, din cei 5.562 confirmați, s-a aliniat la start cu voie bună și fără vreun gând de a renunța. Și pentru că cei care nu s-au lăsat intimidați de ploaie au creat o atmosferă de neuitat, lăsăm aici acest scurt clip:

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu (MIS) ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune ce pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

GAB_2396


Cum funcționează?

Organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.


Scurt istoric

Evenimentul a fost organizat începând cu 2012, inițial sub denumirea de SemiMaraton Sibiu, iar din 2017 i-a fost adăugată cursa de 42 de km – moment în care a fost redenumit Maratonul Internațional Sibiu.

La cea de-a șaptea ediție, care a avut loc în 26 mai 2018, aproape 4.000 de alergători au luat startul și au lăsat urme pentru 26 de proiecte. Aceștia au fost susținuți de aprox. 5.770 de donatori și, împreună, am reușit să  strângem 592.492 lei. De asemenea, în cadrul acesteia, pentru prima dată au participat persoane în scaun rulant.

Atmosfera de sărbătoare de la evenimentul din 2018 a durat 3 zile și s-a desfășurat sub egida Piețe Libere. Astfel, locuitorii și oaspeții Sibiului s-au bucurat, în Piața Mare, de zone de chill out, concerte și activități în perioada 25-27.05, inclusiv afterparty-uri în 26 și 27 mai, cu Dubase, Alt Om, Tzuc, Electroclown și proiecţii video semnate de Coralie de Conzaga. Tot sub umbrela inițiativei Piețe Libere a avut loc prima ediție Street Delivery Sibiu, organizată de Fundația Comunitară Sibiu alături de Asociația Re:mediu, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2018.

Unul dintre alergătorii din 2018 a fost Raúl Gómez, de la emisiunea spaniolă Marathon Man. Câteva dintre impresiile lui despre traseu în următorul clip:


Maratonul Internațional Sibiu 2019 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects  și partenerul principal Visma Software.

Maratonul Internațional Sibiu 2019 este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu este partener al evenimentului.


Pentru a fi la curent cu ce mai facem, te invităm să ne urmărești pe facebook Maratonul Internațional Sibiu și instagram maratonulinternationalsibiu.