Bosnia sub apă – Solidaritate în Balcani

În luna mai, în doar trei zile, în Bosnia a plouat cât pentru trei luni, ceea ce a dus la cele mai puternice inundații din țară în mai mult de 100 de ani. În prezent, aproape o treime din Bosnia este sub apă, iar peste un milion de oameni, un sfert din populația țării, trăiește în zonele afectate. Și dacă asta nu ar fi destul, inundațiile au adus alunecări de teren – aproape 1000 în prezent, iar numărul lor crește în fiecare zi.

tuzla

Satul Horozovina, aflat pe un deal din apropierea orașului Tuzla, a fost practic rupt în două de o alunecare de teren care a înghițit opt case. Locuitorii au fugit, abandonând totul, pentru a-și salva viața. „Am rămas fără casă, nu mai am nimic, nici măcar o scobitoare”, spune Mesan Ikanovic. El s-a salvat fugind din casă în picioarele goale, cărând în brațe pe cei doi copiii ai săi, de șapte și patru ani. (Sursa: Associated Press)

Locuitorii din zonă au nevoie imediată de alimente de bază, medicamente și adăpost. După ce apele se retrag și alunecările de teren se opresc, expertizele vor decide ce case pot fi reconstruite.

Fundațiile comunitare din România răspund apelului internațional la solidaritate al Fundației Comunitare Tuzla din Bosnia, punând la dispoziție resurse locale.

Reconstrucția unei case, cu sprijin voluntar și materiale donate, costă aproximativ 1500 de euro. Ajută și tu o familie să aibă din nou o locuință! Haideți să arătăm că, aici în Balcani, suntem cu toții o comunitate unita și solidară!

  sustine alearga
//]]>