Antrenamente pentru SemiMaraton alături de atleți de renume

Sibiul se pune în mișcare (și) pentru o cauză națională
februarie 3, 2016
Selectăm cele mai bune proiecte care vor schimba comunitatea sibiană în 2016
februarie 24, 2016

În 1 martie 2016, dăm startul programului dedicat de antrenamente pentru sibienii care vor să alerge la cea de-a cincea ediție a SemiMaraton Sibiu. Vom avea alături, din poziția de antrenori, doi atleți de renume: Daniela Cârlan și Daniel Troancă, cărora le mulțumim pentru implicarea și dedicarea față de SemiMaraton și comunitatea sibiană.

Scopul programului de antrenamente este oferirea de asistență de specialitate celor care vor să alerge o distanță de 21 de km. Pentru celălalte curse care fac parte din competiția SemiMaraton 2016 (cele de 5, respectiv 10 km) va fi conceput un program de pregătire comun.

Antrenamentele se adresează atât începătorilor cât și celor mai buni dintre alergători. Vor exista 4 categorii de participanți, fiecare fiind abordată separat: new entry, amatori, avansați și super alergători. Antrenorii recomandă participarea la un număr cât mai mare dintre cele 38 de ședințe cuprinse în program pentru a dezvolta o formă fizică optimă în ziua competiției.

Programul de pregătire este gratuit iar întâlnirile au loc săptămânal, după următorul program: marți- ora 18.30 / joi – ora 18.30 / sambata – ora 09.00. Antrenamentele se desfășoară în perioada 01.03.2016 – 28.05.2016 iar punctul de întâlnire este Stadionul Municipal Sibiu din parcul Sub Arini.

Despre antrenori

Daniela Cârlan

Sibianca Daniela Cârlan este o atletă de renume mondial care a participat la numeroase competiții naționale și internaționale. Cu o participare la Jocurile Olimpice de la Atena în cursa de 20 de kilometri marș în 2004 și două titluri de campioană națională la activ, este e unul dintre cei mai apreciați atleți români.

Daniela este coordonatoarea programului de antrenamente pentru SemiMaraton Sibiu 2016, o onoare pentru echipa noastră.

 

Daniel Troancă

La 35 de ani, Daniel Troancă este jurist de profesie și directorul tehnic al ultimelor trei ediții SemiMaraton Sibiu. A participat la peste 50 de competiții de anduranță (naționale și internaționale) și e singurul sibian care a terminat două curse de Iron Man (Omul de Fier), curse de triatlon extrem. Cursa de tip triatlon este considerată provocarea supremă a sportivilor, reunind în aceeași competiție natație, ciclism și alergare. Daniel a participat la numeroase competiții inclusiv maraton, triatlon, duatlon, ciclism de șosea și munte. Are la activ 76 de salturi cu parașuta și altele câteva cu parapanta. De asemenea, este ghid montan acreditat.

Foto -085

sursă foto: Cornel Moșneag și facebook personal Daniel Troacă