Aleargă oriunde în lume pentru SemiMaraton Sibiu!

Care e poziția corectă a corpului când alergăm?
martie 17, 2016

Fie că locuiești în Madrid, Roma, Tokyo sau Rio, te invităm să alergi alături de noi la SemiMaraton Sibiu! Dacă locuiești în afara României și nu poți ajunge fizic la Sibiu în 28 mai,  ne-am gândit la un mecanism simplu, prin care poți alerga și susține una dintre cele 21 de cauze: te înscrii (la câmpul Alerg în diaspora -oraș, țară- completezi cu localitatea în care locuiești acum), alergi în orașul tău și susții astfel proiectul preferat.

Folosește hashtag-urile #diasporainmiscare2016 #sibiulinmiscare2016 și trimite-ne o fotografie cu tine. Noi, alături de comunitatea sibiană, îți mulțumim și îți vom publica fotografia într-un album foto dedicat celor care aleargă în diaspora la SemiMaraton Sibiu!

În 2015, sibianca Cristina Dinulescu a alergat în San Francisco crosul de 5 km. S-a trezit la 6 dimineața și a alergat pentru păduri, proiectul care a pus-o în mișcare: “fix pe lângă parcul național Presidio trece autostrada, dar pe alei miroase a conifere. Copacii sunt înalți și prin floricele zburdă colibri. Să creștem păduri, zic!” scria ea în dimineața lui 30 mai 2015, într-o postare pe facebook.

Alergatul este sportul care îmi place cel mai puțin din lume. Însă de dragul plantării unei noi păduri, o să încalț papucii de alergat și o să alerg crosul de 5 km într-un parc din San Francisco, în 30 mai. Consider că SemiMaraton Sibiu este un eveniment minunat care ajută niște oameni dedicați să strângă fonduri pentru cauze importante și e binevenită inițiativa de a implica în eveniment și persoanele din diaspora care își doresc să participe!”

Aleargaindiaspora_2016Alături de ea, în 2015 au alergat în diaspora pentru SemiMaraton Sibiu: Adrian Holom în Graz (Austria), Carmen Beldean în Braga (Portugalia) și Silviu Simbotelecan în Brussels (Belgia).

Un an mai devreme, pentru cauzele de la SemiMaraton Sibiu s-a alergat și la Washington. În 2014, atunci când evenimentul nu l-a surprins acasă la Sibiu, Nicu Ștefănuță a decis să alerge 21 de km în orașul în care se afla la studii în momentul desfășurării competiției: în Washington, susținând cauza Grădina Terapeutică.

În 2014 eram la Washington și mă gândeam cu regret că voi rata SemiMaratonul. Dar mi-am spus că nu trebuie să fie așa, până la urmă putem mobiliza resurse pentru Sibiu de oriunde am fi în lume. Sunt sibian și mândru de asta, însă realitatea este că locuiesc departe de casă. Nimic nu ne împiedică însă să sprijinim Sibiul de oriunde suntem. Sibiul este un oraș emblemă al României, unul care invocă respect și admirație în multe locuri din lume, un nume bun de care ne bucurăm fiecare dintre noi. Sunt total pentru <semi-maraton remote> și știu că sibienii sunt gata să investească timp, energie și creativitate pentru orașul lor frumos și oamenii dragi de acasă!”

Participă și tu, în orice colț al lumii te-ai afla!