O comunitate în mișcare!
Grup de inițiativă - Profesorii dinamici de la Școala Primară Andreiană
O comunitate în mișcare!
Grup de inițiativă - Profesorii dinamici de la Școala Primară Andreiană
De câte ori ai vrut să ieși la mișcare, dar afară ploua?
De câte ori frigul sau vântul te-a împiedicat să faci ceva pentru sănătatea ta?
Știm cu toții că activitatea sportivă este benefică pentru sănătate, la orice vârstă. Dar, atunci când condițiile exterioare nu permit desfășurarea activităților sportive în aer liber, e nevoie de o sală de sport acoperită, dotată în mod corespunzător. Prin urmare, ne propunem prin acest proiect DOTAREA sălii de sport interioare a Școlii Andreiene.
In prezent, școala nu deține deloc echipament sportiv de interior, prin urmare, prin acest proiect ne dorim stângerea de bani pentru achiziționarea de: echipament gimnastică, obiecte aerobic și antrenament, mobilier vestiar etc.
Grupul de inițiativă este constituit din profesorii de la Școala Andreiana și ne dorim prin suportul nostru să ajutăm această școală pentru dotarea sălii ei de clasă.
Școala Andreiană din Sibiu construieşte o comunitate bazată pe valori creştine care, prin amplasarea aproape de natură și concentrarea pe educația non-formală, asigură copiilor bucuria firească a cunoaşterii. Proiectul școlii și al grădiniței noastre a fost dezvoltat pentru a sprijini acei părinți care pun un accent deosebit pe educația de calitate, pe sănătatea emoțională a copiilor lor, pe libertatea de mișcare a copiilor într-un spațiu de joacă generos și care caută păstrarea tradițiilor și a valorilor morale creștine.
Misiunea Școlii Andreiene
Noi credem în educația inspirată de valorile creștine și cultura românească. Cultivăm în elevii noștri respectul pentru valorile autentice, conexiunea cu natura și bucuria pentru învățare. Cu empatie și responsabilitate, ghidăm fiecare copil în dezvoltarea sa armonioasă pentru creșterea calității vieții în familie, școală și comunitate.
Aceasta va fi deschisă utilizării și de comunitate, prin urmare elevii înscriși la programul de aftershool social al Șurii Culturale vor putea beneficia de dotările sălii de sport.
Pe lângă, nevoia elevilor din Comunitatea Andreiană de a efectua activitățile sportive în condiții decente, dorim să deschidem ușile și comunității din Gușterița, precum și cluburilor sportive din Sibiu.
Apoi, ne dorim să îi ajutăm pe copiii din comunitatea din Gușterița, pentru a le crește bucuria și dorința de a practica activități sportive.
Pentru membrii comunității Andreiene, prezentul proiect va reprezenta un motiv de unitate și coeziune, pentru că ”luptăm” împreună la un scop comun.
Realizarea și desfășurarea de activități sportive cu cei peste 100 de elevi, beneficiari direcți ai proiectului, reprezentați de: elevii școlii noastre, preșcolarii din grădiniță și copiii de la afteschool-ul social de la Șcura Culturală
-
Aplasarea containerelor modulare metalice pentru sala de sport 01 July 2024 - 31 August 2024
Suntem în etapa finală de primire a autorizațiilor, pentru amplasarea containerelor metalice. In acestea este proiectata sala de sport.
-
Achiziționarea echipamentelor sportive 01 September 2024 - 31 October 2024
Identificarea echipamentelor necesare pentru electuarea activităților sportive la ciclul primar și achiziționarea cu sumele obținute prin acest proiect.
-
Inaugurarea sălii de sport 12 November 2024 - 15 November 2024
Inaugurarea oficială a proiectului și diseminarea informațiilor în presa locală.
-
Desfășurarea de activități sportive cu beneficiarii proiectului 16 November 2024 - 31 December 2024
Începerea activităților sportive în sala de sport, cu echipamentele achizitionate cu sumele obținute prin acest proiect.
-
Grupul țintă:
Grupul țintă este reprezentat de: elevii școlii noastre, preșcolarii din grădiniță și copiii de la afterschool-ul social de la Șura Culturală.
Este importantă implicarea acestora pentru a consolida sentimentul de apartență la o comunitate, la o familie, prin realizarea unui obiectiv comun. - Vârsta 0-5: 10
- Vârsta 6-10: 30
- Vârsta 11-14: 15
- Vârsta 26-64: 25
- Total beneficiari direcți: 80
- Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți sunt reprezentați de familiile preșcolarilor și ale elevilor: părinți, bunici, prieteni.